Nový zimní stadión by mohl stát již na podzim t.r.

6

V pondělí 24.4. proběhlo zasedání výkonného výboru, který potvrdil své rozhodnutí převést veškerý majetek TJ Jiskra na Město Humpolec. Hned ve středu odpoledne pak jednalo zastupitelstvo o přijetí tohoto majetku a nakonec se ujednalo to, na co většina sportovců v Humpolci netrpělivě čekala. Město od tělovýchovné jednoty Jiskra bezúplatně převezme veškerý nemovitý a v areálu v Okružní ulici i movitý majetek. Radnice tak může bez vážnějších překážek začít plánovat novou stavbu, jíž by měla být i investorem.

Převodem majetku Jiskry se město stane garantem rychlé výstavby nového stadionu a důstojnějším partnerem při jednáních o finanční účasti státu i případných podnikatelů. Dlouho očekávané rozhodnutí se nicméně nerodilo lehce. Jak v tělovýchovné jednotě, tak i v zastupitelstvu nevládla celková shoda v názorech. Ačkoli byl převod nakonec všemi stranami schválen, bude trvat ještě řadu měsíců, než se podaří fakticky uskutečnit. Zatím totiž není ani známa konkrétní představa, jak by měl celý proces převodu vypadat. Součástí dalších jednání by měla být i jediná kompenzace města vůči Jiskře za převedený majetek. Jak se vyjádřil předseda tělovýchovné jednoty Jiří Vališ, Jiskra Humpolec má u města dlouhodobý sedmimilionový závazek, který by tak měl být smazán.


Šéf hokejového klubu Jiří Hynek se nechal s optimismem slyšet, že v říjnu už by se mělo bruslit na novém stadiónu. Současně vyjádřil i naději, že se převodem majetku do vlastnictví města obnoví chuť občanů Humpolce přispívat na sbírku, kterou hokejový oddíl vyhlásil ihned po zřícení původního stadiónu. V posledních týdnech totiž začalo konto sbírky neutěšeně stagnovat. Další větší suma by mohla přibýt v květnu nebo červnu, kdy by se v Humpolci mohl odehrát exhibiční fotbalový zápas herecké Amfory. Kdo by chtěl po zásadní změně situace přispět na výstavbu nové ledové haly, má možnost i nadále poukázat jakoukoliv sumu na účet číslo 78 – 8042350267/ 0100.


Čtěte dále:   Osm stovek diváků. Fotbalisté Humpolce jasně přehráli Speřice

(Zdroj: MF Dnes)

myska

6 thoughts on “Nový zimní stadión by mohl stát již na podzim t.r.

  1. S.Valis chce smazat 7 mil. dluh, ale o jeho spoluzodpovednosti za 20 mil. skodu uz nemluvi. At si Jiskra pod jeho vedenim majetek mimo Okruzni necha, vrati dluh a spravuje ostatni nemovitosti bez dotaci mesta. TJ jsou zrizovatelem loterijni spolecnosti Sazka, ktera ma z titulu podpory sportu vyjimecne podminky pro podnikani, tak at si o penize zazada s.Husaka, ten jeho „schopnosti“ urcite oceni.

    1. Hušák si postavil na úkor regionálního sportu, kam má Sazka dávat peníze ten svůj pomník v Praze (Sazka Arena). Výjimečné podmínky má, ale rozhodně od Sazky neuvidíme ani korunu …

      1. Pan Vališ zůstane i kdyby měl dluh miliardový je totiž velký přítel pana Kučery!!!!No jo když bordel tak bordel!Všude jinde mají aspoň čtvrtinu z cihel a my zase plechovou boudu!!!!A já myslel že jsem přispěl na stadion jako ostatní lidi!!!!

      2. Nevím, příteli, co má společného, že pan Valisch kamarádí s panem Kučerou? Pana Valische si dosadili do vedení sami sportovci (Jiskra byla vždy samostatná) a pokud ho sami neodvolají, tak pan Kučera to udělat nemůže. To jsi si malinko popletl kompetence.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Letní parket Hořepník zahajuje

Ne Dub 30 , 2006
V sobotu 27.5. zahajuje provoz letní parket v Hořepníku. Přinášíme přehled pořádaných akcí. Pořadatelé srdečně zvou …. Čtěte dále:   POZOR: kontrola oken zdarma

You May Like

Témata