Nový projekt pro nezaměstnané

Minimálně třiatřicet dlouhodobě nezaměstnaných lidí z Vysočiny by mohlo získat zaměstnání pomocí projektu „Příprava na práci“ na Vysočině, který v srpnu zahájila v kraji společnost CC Systems. Projekt připravil jihlavský úřad práce a mohou se ho zúčastnit lidé s trvalým bydlištěm v kraji Vysočina.

Smyslem projektu nejsou rekvalifikace, lidé by měli získat motivaci a orientaci na trhu práce. Nezaměstnaným nabízí projekt motivační kurzy, praxi u vybraného zaměstnavatele, absolvování kurzu obsluhy počítače a individuální poradenství. V přímé podpoře získají účastníci kurzů úhradu cestovného do výše 70 procent a stravné 50 korun na den. Zaměstnavatelé, kteří vytvoří nové pracovní místo, dostanou po dobu šesti měsíců dotaci do 10 000 korun.


Celkové náklady projektu jsou 12 milionů korun. Ze tří čtvrtin jej spolufinancuje Evropský sociální fond, 25 procent hradí stát. V první etapě se ho ve všech okresech na Vysočině účastní 74 lidí. Základním motivačním kurzem by mělo projít ve čtyřech etapách 280 lidí. Cílovou skupinou jsou nezaměstnaní do 25 let s délkou evidence na úřadu práce nad šest měsíců a starší 25 let s evidencí nad dvanáct měsíců.


V kraji Vysočina nyní hledá práci cca 18 700 lidí.


(Zdroj: MF Dnes)

Čtěte dále:   Anketa Kraj mého srdce 2023 - Kraj Vysočina se stal absolutním vítězem

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

V Humpolci bude 22.září otevřeno Hliníkovo muzeum

St Zář 6 , 2006
HLINÍKárium bude slavnostně otevřeno v pátek 22. září 2006 v 15:00 za účasti Zdeňka Svěráka, Zdeňka Srstky a dalších herců. Budete zde moci získat i originální Výroční turistickou známku vydanou při příležitosti výročí 30 let od premiéry filmu. Čtěte dále:   Na Pelhřimovsku shořel v noci seník

You May Like

Témata