BOCCA DELLA VERITÁ – Ústa pravdy

1

Dnes, tj. 7. září 2006 ve 14.00 hodin bude v Lipnici nad Sázavou slavnostně odhaleno originální sochařské dílo „Ústa pravdy“. Přístupová cesta k lomu č.2, kde se ústa vytesaná do skály nacházejí, bude značena z náměstí (asi 750 m).

Dílo je po BRETSCHNEIDROVU UCHU (lom č.1) další součástí NÁRODNÍHO PAMÁTNÍKU ODPOSLECHU. Za projektem stojí autorský tým: Radomír Dvořák, Michal Bílý, Lukáš Honzl, Tomáš Hrabě, Radka Nádvorníková, Adam Votřel, Martin Žádník – který se ve stejném složení podílel i na “uchu”.


Slavnostní odhalení je doprovázeno kulturním programem – v 16.00 hodin proběhne v ruinách hradu Lipnice vernisáž výstavy fotografií Emílie Maškové, která pod názvem ZRCADLENÍ dokumentuje vznik ÚST PRAVDY. Vzápětí tamtéž vystoupí hudební skupina UCHO (Univerzální CHaotický Orchestr).


Humpolák o kamenosochařském výtvoru podrobně informoval již v červnu t.r. http://www.humpolak.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=3604

Čtěte dále:   VÝSTAVA NIC NENÍ PROBLÉM V HUMPOLECKÉ 8SMIČCE

myska

One thought on “BOCCA DELLA VERITÁ – Ústa pravdy

  1. Značené je to ok, dokonce tam bylo něco podobného jako u Středověku převážně nevážně – tj. cedule s citáty o pravdě a tak. Každopádně, je to na hezkém místě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Humpolec bude mít bezdrátový rozhlas

Čt Zář 7 , 2006
Někteří pozorní obyvatelé Humpolce (kteří záslužně neopomněli informovat o této skutečnosti redakci Humpoláka) si všimli, že v centru Humpolce bylo v uplynulých dnech rozmisťováno rozhlasové zařízení. Pro vaši informaci uvádíme, k čemu má sloužit. Čtěte dále:   Hraná prohlídka Santiniho zázrak

You May Like

Témata