HLINÍKárium je zpřístupněno veřejnosti

1

Těžko na světě najdete další takové město. To jen v Humpolci máme muzeum věnované člověku, kterého – ač bytem v Humpolci – nikdo nezná a nikdy ho nikdo neviděl, neboť existoval pouze v hlavách tvůrců jednoho filmu. Paradoxní na tom všem navíc je, že ani v matrikách Humpolce, ani v telefonním seznamu žádný Hliník nefiguruje. Hliník je uměle stvořená legenda, kterou znají nejen všichni Češi a Moraváci, ale i „bratia“ Slováci. Muzeum zasvěcené této fiktivní osobě je otevřeno již od 22.září. Že jste humpoláci a ještě jste v něm nebyli? Nejvyšší čas to napravit.

HLINÍKárium najdete v budově kina na Havlíčkově náměstí, čp.91 (vstup je možný přes infocentrum nebo přímo vchodem kina).

Otvírací doba:


Září květen
Pondělí
– pátek: 8:00 – 12:00
                        13:00 – 17:00


Pokud je vás více než deset, můžete si mimo letní sezonu předem domluvit prohlídku v sobotu či v neděli.
Vyjímečně
bude otevřeno v sobotu 30.9. a v neděli 1.10. od 10:00 do 16:00 hod. !! (Vstup přes infocentrum)


Červen – srpen
Pondělí – pátek: 8:00 – 12:00
                      
13:00 – 17:00


Sobota – neděle: 8:00 – 12:00


Kontakt:
Infocentrum Humpolec, Havlíčkovo nám. 91, Humpolec, tel.565 532 479, e-mail: mekis@infohumpolec.cz




V Hliníkáriu můžete získat Výroční turistickou známku vydanou při příležitosti výročí 30 let od premiéry filmu “Marečku, podejte mi pero”. Rovněž si zde kromě jiného můžete prohlédnout výsledek letošní prázdninové akce vyhlášené Městským kulturním střediskem. Na adresu Hliníka sem dorazilo více jak 600 pohledů! Jedná se o světový rekord v počtu zaslaných pohledů neexistující osobě. Snad nejzajímavější je série pohledů ze Švejkovy restaurace v Jihlavě. První srdečný pozdrav po příchodu do hospody, další po 22., 32. a 41. pivu. Na posledním autoři připsali, že jim při placení útraty humor došel.

Čtěte dále:   Báječné léto s muminky

myska

One thought on “HLINÍKárium je zpřístupněno veřejnosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Napište si Ježíškovi o brusle

Pá Zář 29 , 2006
Po sedmi měsících, kdy se humpolecký zimní stadión zřítil pod náporem sněhu, se rozeběhly stavební práce na novém. Ještě před letošními Vánocemi by se opět mělo na ledové ploše bruslit, a to pod novou a pevnější střechou. Dokončen byl také převod stadionu z majetku tělovýchovné jednoty Jiskra na město Humpolec. […]

You May Like

Témata