Noční filmová jízda VOČI

V Humpoleckém kině se bude konat již 12. ročník filmového maratónu. Start začíná tuto sobotu 11.listopadu od 20:00 hodin. Poslední titulek závěrečného filmu by se měl na filmovém plátně promítnout v neděli ráno ve 4:20 hodin.

Pro ty nejvytrvalejší diváky, kteří budou chtít v kině vydržet celý program, je připraveno téměř devět hodin strávených v sále kina při projekcích čtyř snímků.


Prvním filmem bude snímek Factótum, který vznikl podle stejnojmenné novely Charlese Bukowského. Henry Chinaski (dvojník Bukowského) pracuje v továrnách a skladech, aby mohl ukojit své záliby – chlast, sázení na koně, ženský a především psaní děl, jež nikdo nechce vydávat. Ve Faktótu se vypráví nejen o neobyčejné lidské bídě, ale také o pořádném kusu zoufalství, rezignace, vynuceného flegmatismu, což je podáváno se svérázným jemným druhem černého humoru, který Chinaskimu změkčuje pády po životních přemetech.

Po zhruba dvacetiminutové přestávce bude v 21:50 hod. připraven jihokorejský thriller Nebohá paní Pomsta. Snímek je volným pokračováním filmu Old Boy. Hlavní postavou filmu je Lee Geum, která se v 19 letech dostala do vězení za vraždu pětiletého chlapce. Společnost byla jejím činem silně pobouřena a žádala vysoký trest. Mladá dívka se za mediálního zájmu dostala na 13 a půl let do vězení, ve kterém se setkala s různými ženami a s určitou hierarchií, která zde panovala. V mnoha odbočkách od hlavní linie děje se seznámíme s minulostí jednotlivých spoluvězenkyň. Určitou kapitánkou cely je žena odsouzená za vraždu svého manžela a jeho milenky. Ve vězení pak terorizuje ostatní což vyvrcholí činem Lee Geum, která ji zabije. Ve věznici se však tyto incidenty příliš neřeší a naopak jí to přinese oblibu u ostatních, kterou využije po propuštění na svobodu. Skutečnost je totiž taková, že Lee Geum onoho chlapce nezabila. Pomáhala svému komplici při jeho únosu a za chladnokrevnou vraždou stál právě on. Když se ale blížilo jejich odhalení, unesl muž její dceru a pod pohrůžkou jejího zabití se Lee Geum přiznala k vraždě, kterou nespáchala. Za více než třináct let ve vězení plánovala pomstu, kterou následně po propuštění také zrealizuje. Vše ale nabere mnohem větších rozměrů, když zjistí, že pětiletý chlapec, za jehož vraždu byla ve vězení, není jedinou obětí krutého vraha.


Čtvrt hodiny před půlnocí bude čas na občerstvení ve formě švédských stolů, aby se půl hodiny po půlnoci mohlo znovu pokračovat, tentokrát vtipnou komedií Děkujeme, že kouříte. Nick Naylor – hrdina téhle vskutku netradiční a originálně cynické americké komedie pracuje jako mluvčí firmy Big Tobacco a jeho rolí je bránit kuřáky a jejich práva, aby nedošlo k jejich diskriminaci a aby měli nadále právo ničit si zdraví. Díky své pohotovosti, cynickému vtipu a zkušenosti je schopen – jako každý správný ďáblův advokát – každou námitku svých odpůrců interpretovat ve prospěch zaměstnavatele. S dvojicí svých nejlepších přátel, pracujících pro společnost vyrábějící alkohol a pro jistou zbrojní korporaci, tvoří Nick trio známé jako Obchodníci se smrtí. Kovboj s cigaretou je na tom však momentálně špatně a souvislosti mezi omamnou bílou tyčinkou a bolestivou smrtí jsou stále zřetelněji na pořadu dne – a Nick by navíc chtěl být vzorem pro svého milovaného dvanáctiletého syna Joeyho. “Pozitivní” prezentace vlastní práce před synovou školní třídou je jen prvním z řady kousků testujících Nickovu připravenost. A co když mu někdo začne vyhrožovat, že ho unese a podrobí zkázonosné protikuřácké léčbě?
Během hodiny a půl budete svědky mnoha výborných absurdních a s nadsázkovou vedených dialogů na téma proč kouřit (a skrytě i proč nekouřit).


Čtěte dále:   Filmový festival DISNEY100

Čilost diváků na závěr prověří poslední z plánovaných snímků ve 2:20 hodin – znepokojivá fantasy režiséra Terryho Gilliama Krajina přílivu. Třináct let po veleúspěšném filmu Král Rybář se autoři znovu sešli na společném projektu. Nový snímek trochu připomíná Alenku v říši divů, jenomže je modernější. Je to příběh o malé dívce, jejíž rodiče berou drogy a když matka umře na předávkování, vydá se s tátou do Texasu. A právě tam se začnou dít velké podivnosti. Podobně jako v Alence je film založen především na fantazii hlavní hrdinky, jejíž představy působí bizarně až znepokojivě. Podobně jako Alenka i ona přetváří okolí ve svět kouzel. Za nejlepší kamarády má čtyři prstové maňásky, se kterými si povídá a mluví za ně a rozumí si i se sousedkou Dell, která neustále nosí včelařskou kuklu. Film je podobně jako Alenka v Říši divů založen zejména na fantazii mladé hlavní hrdinky, která podobně jako Alenka přetváří okolí ve svět kouzel.


Vstupné: předprodej 180,-Kč (Kino Humpolec, Informační středisko Humpolec), na místě 220,-Kč (Kino Humpolec).                                                                                                                                             

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Pečená Svatomartinská husa

Pá Lis 10 , 2006
Prvním poslem zimy je alespoň podle pranostik 11. listopadu svatý Martin. Ten by měl přijet na bílém koni a krajinu zahalit do svátečního sněhového hávu a prosvětlit tak temnější listopadovou dobu. Den sv.Martina byl našimi předky považován za významný a provázely jej tradiční slavnosti. Byl to velký svátek, kdy „čeládce“ […]

You May Like

Témata