Program kina v Humpolci – DUBEN

V článku naleznete program humpoleckého kina na měsíc duben 2007. A čím vás potěší filmové plátno v měsíci lásky a bujné květeny?

Úterý 3.4. – středa 4.4 20:00 hod. HANNIBAL – ZROZENÍ


Vstupte do temné mysli Hannibala Lectera.  


Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER.        


Vstupné: 60,-                                                                                                                                                           
USA 120min


 


Čtvrtek 5.4. 20:00 hod. JEDNÉ NOCI V JEDNOM MĚSTĚ       – art film


Animovaný povídkový film režiséra Jana Baleje, který se podílel na úspěšném Fimfáru 2.


Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může!


Vstupné: 70,-                                                                                                                                                                  
ČR 75min             


 


Sobota 7.4. – neděle 8.4. 20:00 hod. KVASKA


První český film ze zákulisí muzikálu ! Od režisérky muzikálových hitů KRYSAŘ a TAJEMSTVÍ ! S původní hudbou Daniela Landy !


Hlavní hrdina příběhu Micky (Tomsa) se ocitne ne svou vinou ve vězení. Při životě ho drží jen jeho velká láska k muzikálové hvězdě Karin (Vondráčková). Aby se s ní mohl seznámit, rozhodne se zúčastnit vypsaného konkurzu na nový muzikál a uteče z vězení. Kuriózním způsobem se mu nakonec povede jak utéct, tak projít celým konkurzem. Konečně se seznamuje s Karin a na vlastní kůži zažívá muzikálový dril. Den premiéry se blíží a policie je Mickymu na stopě. Když se ale dají dohromady ty správné ingredience a nechají se dostatečně uležet, vznikne KVASKA a na tu je i policie krátká…..


KVASKA – vězeňský nápoj, náhražka piva. Vodu, chleba a cukr kvasíme po dobu 14 dnů.


Autoři nám dají nahlédnout do zákulisí fenoménu zvaného muzikál a to prostřednictvím nápaditého příběhu a originální hudby. Za autorskou dvojicí Mirjam a Danem Landovými jsou obrovské komerční úspěchy – 600 tisíc prodaných lístků na muzikál Krysař, Platinové desky, vyprodané koncertní šňůry, první místa v hitparádách… 


Vstupné: 60,-                                                                                                                                                                
ČR 100min                               


 



Středa 11.4 – čtvrtek 12.4. 17:30 hod. MAHARAL – TAJEMSTVÍ TALISMANU     – pro děti


Roku 1609 dva významní muži dostanou od umírajícího rabína polovinu talismanu, jehož opětné složení by držitele přivedlo k obrovskému pokladu.


Rok 1941, další muž zachraňuje vzácnou knihu Via Lucis (Cesta světla), která je dalším klíčem k odhalení tohoto pokladu.


Současnost. Knihu Via Lucis objeví v antikvariátu vysokoškolská asistentka Kristina s dvanáctiletou neteří Alenkou. Oběma okamžitě dojde, že narazily na něco mimořádného. Než ji však stačí koupit, starý antikvář je zavražděn a kniha záhadně mizí.


Začíná dramatické pátrání po pokladu. Jdou po něm dva zkušení hledači, najít ho ale chce i malá Alena, která po něm pátrá společně s vnukem Aarona Cohena a jejich společným kamarádem Ondrou, a samozřejmě také policie, která zároveň vyšetřuje podivnou antikvářovu smrt.


Na každém kroku na ně číhá nebezpečí, musí luštit tajemné historické hádanky, vyhýbat se falešným stopám a pastím a hlavně být pořád aspoň o krok blíž vysněnému pokladu než konkurenti.


Vstupné: 70,-                                                                                                                                                                
ČR 100min              


 


Úterý 10.4. – středa 11.4. – čtvrtek 12.4. 20:00 hod. GOYOVY PŘÍZRAKY     – filmový tip


Příběh se odehrává v roce 1792, kdy Goya nastoupil na španělský královský dvůr jako dvorní malíř. Je založen na vztahu Goyi a jeho múzy Ines. Třetí zásadní postavou velkého dramatu je Goyův přítel, katolický mnich Lorenzo. V časech, kdy se Evropou jako morová nákaza šířila francouzská revoluce, posílila katolická církev ve Španělsku svou moc znovuobnovením inkvizice, což mělo zastrašit obyvatelstvo toužící po revoluci a absolutní nezávislosti na jakékoliv despotické autoritě. Velký zlom v Goyově životě nastane, když je Ines obviněna z kacířství a po vykonstruovaném procesu na mnoho let uvězněna. Za vším stojí lstivý Goyův přítel Lorenzo, jehož city vůči Ines nebyly opětovány. Po mnoha letech se Goya seznamuje s dalším potenciálním objektem pro realizaci svého talentu, mladičkou prostitutkou Alicií. Až později zjistí, že je to dcera Ines. Goya se dozvídá o znásilnění a pravdu o otci Alicii…. Lorenzovi.


Režie: Miloš Forman. Hrají: Javier Bardem, Natalie Portman, Stellan Skarsgard.


Vstupné: 70,-         
ŠPANĚLSKO 100min


 


Sobota 14.4. – neděle 15.4. 20:00 hod. SAW3


Pro milovníky hororů další rafinovaně promyšlené hrátky krutého Jigsawa.


Jigsawovi (Tobin Bell), obávanému mozku v pozadí krutých a promyšlených her, v nichž jeho oběti svádějí boj o vlastní životy, se s pomocí jeho nové učednice Amandy (Shawnee Smith) podařilo znovu uniknout policii a zmizet. Zatímco se mu policejní detektivové marně snaží přijít na stopu, doktor Lynn Denlon (Bahar Soomekh) a Jeff (Angus Macfadyen) se pomalu stávají dalšími pěšáky na jeho zvrhlé šachovnici.

Čtěte dále:   Začíná předprodej festivalu TADY VARY 2023/24

Vstupné: 70,-                                       


USA 100min     


DO 18 LET NEPŘÍSTUPNÝ  !                                                                                    


 


Úterý 17.4. – středa 18.4. – čtvrtek 19.4. 20:00 hod. BABEL


Tři příběhy odehrávající se paralelně v Maroku, Tunisku, Mexiku a Japonsku.


Babel je již třetím snímkem vzešlým z úspěšné spolupráce režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárrita a scenáristy Guillerma Arriagy (Amores Perros, 21 gramů). Stejně jako v jejich předchozích společných projektech se i nyní náhodně proplete několik zdánlivě nesouvisejících lidských osudů.


– Dvojice Američanů, Richard a Susan, je na zájezdě v Maroku. Kvůli Susanině zdraví však musí svůj pobyt zde narychlo prodloužit…


– Chůva Amelia se bojí, že nestihne svatbu příbuzných v Mexiku. Spolu se synovcem se rozhodne, že tam tajně odjede i s opatrovanými dětmi…


– V Japonsku řeší mladá hluchoněmá dívka své psychické problémy. Ty jsou způsobené jednak sebevraždou matky, jednak neschopností komunikace s otcem…


– Synové marockého pastýře dostali kvůli hlídání ovcí od otce loveckou pušku. Samozřejmě ji chtějí vyzkoušet. Kulka letí dál, než mysleli…


Hrají: Cate Blanchett, Brad Pitt, Gael García Bernal


Vstupné: 70,-                                                                                                                                                              
USA 140min 


 


Sobota 21.4. – neděle 22.4. 20:00 hod. DVEŘE DOKOŘÁN   


Will (Jude Law) a jeho kamarád Sandy (Martin Freeman) jsou spolumajiteli vzkvétající londýnské firmy, jejich kanceláře vzbuzují zvýšený zájem místních zlodějských gangů. Will se v rozhořčení z dalšího vloupání rozeběhne za jedním z mladých členů gangu, Mirem (Rafi Gavron), a pronásleduje jej až do bytu, kde mladý zloděj žije se svou matkou, bosenskou emigrantkou Amirou (Juliette Binoche). Will se s Amirou spřátelí, aby s její pomocí mohl pokračovat ve vyšetřování loupeže, avšak jejich přátelství nabere nečekaný spád. Will, jehož život se noří do stále vážnější krize, je donucen poznat divočejší stránky města i sebe samého.


Oscarového režiséra Anthonyho Minghellu proslavily filmy Anglický pacient a Návrat do Cold Mountain.


Vstupné: 70,-                                                                                                                                                             
USA 120min


 


Úterý 24.4. – středa 25.4. 20:00 hod., čtvrtek 26.4. 17:30 hod. MOST DO ZEMĚ TERABITHIA – pro celou rodinu


Zavřete oči a vstupte do světa fantazie.


Film je adaptací celosvětově úspěšného bestselleru Katherine Patersonové Bridge to Terabithia, koprodukovaný dvěma předními filmovými studii Walt Disney Pictures a Waldem Media, která se nedávno podepsala pod celosvětově úspěšným kinohitem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Dva hlavní představitelé, Jess a Leslie, vytvoří imaginární království Terabithia, plné kouzelných bytostí, v kterém se stanou králem a královnou. Každý den po škole se pak do tohoto světa vydávají a zažívají tu nejrůznější příběhy, cesty plné dobrodružství a tajemství. Poznejte nové přátele i stvůry, vydejte se do světa Terabithie, do světa nádherných paláců, mystických bytostí a zázračné přírody.


Vstupné: 60,-                                                 


USA 100min  


ČESKÝ DABING       


 


Čtvrtek 26.4. 20:00 hod. TAXIDERMIA  – projekt 100                  


Provokativně ohavný film, který ve třech šokujících příbězích předvádí sebezničující „adrenalinové“ chování, dovedené do absurdní nadsázky: od pudového sexu přes bizarní vrcholový sport až k privátní posedlosti vycpáváním. Záliba v až surreálné odpudivosti se stává základní položkou filmové estetiky. (Jan Jaroš) Celovečerní film Taxidermia považují někteří kritici za zásadní milník v dějinách maďarské kinematografie. Scény plné zvráceností a násilností, připomínající Pasoliniho film Salo aneb 120 dnů Sodomy, nastavují zrcadlo současné deformované společnosti.


Vstupné: 60,-         


MAĎARSKO 90min


 


Sobota 28.4. – neděle 29.4. 20:00 hod. ŠTĚSTÍ NA DOSAH


Sledujte Willa Smithe v hlavní roli osamělého otce, jež by za šťastný život svého syna dal všechno na světě.


Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné.


I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá.


Vstupné: 70,-                                                                                                                                                              
USA 120min            


 


                                                        


V KVĚTNU 2007 uvidíte :


 


1. ZVEDÁ SE VÍTR – projekt 100


2.,3. PRÁZDNINY PANA BEANA


5.,6. PAST NA ŽRALOKA – pro děti


5.,6. TAXI 4


8.,9.,10.,12.,13. VRATNÉ LAHVE


15.,16.,17. HORŠÍ UŽ TO NEBUDE


19.,20. GHOST RIDER


22.,23.,24. BESTIÁŘ


23.,24. ARTHUR A MINIMOJOVÉ – pro děti


26.,27. 300: BITVA U THERMOPYL


29. ZRCADLO – projekt 100


30.,31. SEJMI ESO


 


 


 


 


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Školní statek se mění v zoologickou zahradu

Po Bře 19 , 2007
Nejen tradiční hospodářská zvířata jsou chována na humpoleckém školním statku. K exotickým druhům, které se zde zabydlely již dříve, přibyli tři pávi. Čtěte dále:   Harry Potter maraton

You May Like

Témata