V Jiřicích by již letos měla být v provozu sjezdovka

6

Malá vesnička se letošní zimu v nadneseném slova smyslu přemění v lyžařské středisko. S největší pravděpodobností dojde totiž k realizaci záměru, který si představitelé obce vytyčili před pěti roky. Na dokončení sjezdovky se paradoxně pracovalo i o tomto horkém víkendu.

Umělý vrcholek nad údolím, do něhož sjezdovka ústí, polyká v těchto dnech poslední dávky navážkové zeminy. Odhadem padesát tisíc kubíků se tam přestěhovalo z terénních úprav při výstavbě jiřické i humpolecké  průmyslové zóny. Vrchní vrstva se tvoří z hlíny od vznikajícího humpoleckého střediska rychlé poštovní služby. Svah se musí přes léto ještě trochu slehnout, v zimě by se tam ale v případě dobrých sněhových podmínek lyžovat už nechalo. Zatím ovšem ještě bez vleku i dalšího vybavení, i když i s tím se do budoucna počítá za přispění evropských fondů. Sjezdovka musí před zprovozněním podstoupit schválení z hlediska vlivu na životní prostředí. Prozatím má obec pouze územně schváleno, že může lokalitu využít pro sportovní účely. Na samotné zjišťovací řízení ohledně sjezdovky z hlediska zátěže na životní prostředí zůstává zatím ještě čas.


 


Lyžaři budou moci jezdit hned ze dvou svahů. Prudší, severovýchodní stranu o délce 450 metrů ocení spíše ti zdatnější, v mírnějším sedmisetmetrovém klesání se vydovádí hlavně děti a začátečníci. Obě varianty každopádně přijdou vhod všem vyznavačům zimních sportů z blízkého okolí a zcela jistě jimi nepohrdnou ani školy při svém výcvikovém programu. Mnohým méně náročnějším lyžařům by při příznivé sněhové nadílce tak mohlo odpadnout dojíždění do českých hor či na nedaleký Křemešník.


 


(Zdroj: Listy Pelhřimovska)


 


 

Čtěte dále:   Fotografický workshop Pohlednice pro Humpolec

myska

6 thoughts on “V Jiřicích by již letos měla být v provozu sjezdovka

        1. Jen doufám, že nezapomenou na nějakej malej rovnej plácek, odkud by ty „velké“ mohly čučet a nikomu nezavazet…

  1. Musím se na ni dojet podívat abych věděl jak ten svah vlastně vypadá :). Pokud tam nebude vlek a od doby, kdy jsem tam byl naposled se moc nezměnilo, tak asi moc to k využití nebude, na šplhání do kopce jsem moc starej…a navíc je spousta míst, kde je to blíž za stejných podmínek – a stejně na ně nikdo nechodí, když se tam musí šlapat do kopce :). Kdyby to bylo aspoň jako Kadlečák…ale nepřišlo mi to tak :(. Murlo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vyšla nová kniha o Humpolci

Út Kvě 22 , 2007
Na knižní pulty přichází v těchto dnech nová kniha zabývající se historií i současností města Humpolce. Čtěte dále:   Inspirativní Stromovka. Park roku z Humpolce zval na prohlídku s komentářem

You May Like

Témata