Program kina na měsíc červen 2007

Vlahé červnové večery svádí spíše k romantickým procházkám anebo k posezení na zahrádce s dobře vychlazeným pivíčkem, ale pokud Medard nezklame, můžete za deštivého počasí shlédnout nějaký pěkný film z humpolecké nabídky.

sobota 2.6. – neděle 3.6. 20:00


DREAMGIRLS


Jeden svět všechno změní


Jednoduchý a přitom neuvěřitelně silný je příběh muzikálu Dreamgirls oscarového scenáristy a režiséra Billa Condona. Zachycuje trnitou cestu za slávou v podání dívčího tria Dreamettes, jejich vzestupy a pády, oběti, které musely svému snu přinést, a hlavně je plný skvělé hudby. Film vznikl podle stejnojmenného divadelního muzikálu, který patří k tomu nejlepšímu, co vzniklo na prknech proslulého divadla Broadway.


Vstupné:60 Kč, USA, 130min     


 


úterý 5.6. – středa 6.6. 17:30


ROBINSONOVI – pro děti      


Lewis se jednoho dne setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson a čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových, která mu pomůže objevit celou řadu úžasných tajemství o jeho vlastních neomezených schopnostech. Film Robinsonovi, který je plný nezapomenutelných postav, chytrých vynálezů, klasických padouchů a dechberoucích rošťáren, vypráví příběh o víře v rodinu, sebe samého a nadějnou budoucnost.


Vstupné: 70,-Kč,USA, 100min


 


úterý 5.6. – středa 6.6. 20:00


FONTÁNA


Co kdybyste mohli žít věčně?


Fontána je příběhem o dlouhé životní cestě muže, který se rozhodl postavit osudu a svést s ním věčný boj o záchranu milované ženy. Jeho nadčasová cesta začíná v 16. století ve Španělsku, kde se jako dobyvatel Tomas (HUGH JACKMAN) vydává hledat Fontánu mládí – legendární artefakt, který údajně skrývá dar věčného života. Jako současný vědec Tommy Creo se zoufale snaží nalézt lék na rakovinu, na kterou umírá jeho milovaná žena Isabel (RACHEL WEISZ). A jako poutník vesmírem Tom z 26. století začíná během cesty konečně rozumět tajemstvím, která jej trápila po celé tisíciletí. Zatímco Thomas ve třech rozlišných inkarnacích – jako válečník, vědec a průzkumník – objevuje tajemství života, lásky, smrti a znovuzrození, tři různé příběhy směřují ke společné pravdě.


Vstupné: 60 Kč, USA, 90min


 


čtvrtek 7.6. 20:00


ROCKY BALBOA


Nic nekončí, dokud to doopravdy neskončí


Titul úřadujícího šampióna těžké váhy aktuálně drží Mason „The Line“ Dixon, který je výjimečný pouze tím, jak jednoduše se mu podařilo tuto trofej získat. Ještě nikdy se mu do cesty nepostavil rovnocenný protivník. Je to paradox – Mason je jednoznačně nejlepší, ale jen málokdo mu toto postavení přeje.


Pak ho ale počítačová simulace přirovná k Rockymu Balboovi (Sylvester Stallone) v jeho nejlepší formě. Kdo by vyhrál, kdyby se tihle dva postavili proti sobě v ringu? Dixon se svými vypilovanými údery a prací nohou nebo Rocky se svou vášní a silnými direkty?


Zní to jako vtip, ale tahle otázka, na kterou zdánlivě není odpověď, přivede Rockyho zpátky do ringu. I když je téměř dvakrát starší než jeho oponent, je možnost zápasu s Dixonem druhou šancí, kterou nemusel nikdy dostat – šancí, jak dokázat sobě i všem lidem, které má rád, že zatímco tělo stárne, plamen v srdci plápolá stále silně.


Vstupné: 60,- Kč, USA, 100min


 


sobota 9.6. – neděle 10.6. 20:00


NEZNÁMÝ SVŮDCE


Napínavý erotický thriller se svůdnou Halle Berry a charismatickým Brucem Willisem.


Jak daleko byste byli ochotni zajít, abyste udrželi tajemství? Když se investigativní novinářka Rowena Price (Halle Berry) dozví, že vražda její kamarádky by mohla mít souvislost s mocným reklamním magnátem Harrisonem Hillem (Bruce Willis), rozhodne se za asistence svého kolegy Milese Haleyho (Giovanni Ribisi) přijít pravdě na kloub. V přestrojení za Katherine, brigádnici v Hillově agentuře, a Veronicu, s níž Hill flirtuje po internetu, se jí podaří obklíčit svou kořist ze všech stran – jen aby zjistila, že není jediná, kdo se v téhle hře vydává za někoho jiného. Čím blíže se dostáváme k pravdě, tím více se ukazuje, kam až jsou lidé ochotni zajít, aby nevyšla najevo.


Vstupné: 70,-Kč, USA, 100min


 


úterý 12.6. – středa 13.6. – čtvrtek 14.6. 20:00


SPIDER MAN 3


Nové dobrodružství pavoučího muže. Tentokrát musí Spider-Man přemoci temnotu sám v sobě.


Ve filmu, založeném na legendárních sériích Marvel Comics, se Peterovi Parkerovi konečně podařilo najít rovnováhu mezi jeho oddaností vůči M.J. a jeho povinnostmi superhrdiny. Ale na obzoru se chystá bouřka. Když se jeho oblek náhle změní na černočerný a vzrostou jeho schopnosti, také to přemění Petra, vynese to na povrch temnou, pomstychtivou stránku jeho osobnosti, nad kterou se pokouší získat kontrolu. Pod vlivem svého obleku se Peter stává přespříliš sebevědomým a začíná zanedbávat lidi, kterým na něm nejvíc záleží. Peter je donucen vybrat si mezi svůdnou mocí svého nového obleku a soucitným hrdinou, kterým kdysi býval. Musí překonat své osobní démony, když dva nejobávanější zločinci Sandman a Venom spojí svou jedinečnou moc a žízní po odplatě vůči Peterovi a všem, které miluje.


Vstupné: 70,-Kč          


                                         


sobota 16.6. – neděle 17.6. 20:00


DIVOČÁCI


Motorkáři jak je neznáte.


Co kdybyste mohli podniknout výlet, který by změnil váš obyčejný život v divoké a nespoutané dobrodružství? V rozpustilé komedii Divočáci se čtyři přední hollywoodské hvězdy – Tim Allen, John Travolta, Martin Lawrence a William H. Macy – zhostily rolí kamarádů, kteří se jednoho dne rozhodnou radikálním způsobem opepřit svůj nudný život na předměstí a vydají se na motorkářský výlet napříč Amerikou. Oddech od práce a všedních povinností, o kterém tak dlouho snili, je konečně tady. Ani jeden z nich však nemá tušení, že se během cesty za svobodou a volností setkají se skutečným motorkářským gangem jménem Del Fuegos, a že je čekají odhalení překvapivých tajemství ve vlastních řadách. 

Čtěte dále:   Humpolecká muzejní zahrada se promění v letní kino

Vstupné: 70,- Kč, USA, 100min


 


úterý 19.6. 20:00


PAT GARRETT A BILLY THE KID – projekt 100


Tahle země stárne a já chci zestárnout s ní, říká Pat Garrett bývalému kumpánovi a záhy nato soupeři z protější strany zákona Billymu Kidovi. Zdůvodňuje tak rozhodnutí, jež mu dopomohlo k šerifské hvězdě a zároveň ho přinutilo k nenáviděné misi – dopadnout Kida a předat jej spravedlnosti. Další z Peckinpahových snímků, drasticky prostříhaných studiem bez režisérovy možnosti zasáhnout, se vrací k modelu dvou přátel, kteří jsou z vlastní či cizí vůle donuceni namířit kolty proti sobě. Režie: Sam Peckinpah 1973.


Vstupné: 60,- Kč, USA, 100min


 


středa 20.6. – čtvrtek 21.6.  20:00


ALPHA DOG – filmový tip


Alpha Dog je inspirovaný skutečným příběhem. Mladý dealer Johnny unese patnáctiletého Zacka. Po třech dnech Zack zemře. Alpha Dog je jeho příběh. Drama založená na živote Jesseho Jamesa Hollywooda, drogového dealera, který byl jedním z nejmladších, kdo se objevil na seznamech hledaných osob FBI. 


 


Johnny Truelove prodává tvrdé drogy, pohodlně ze svého luxusního domu spolu s věrnými kámoši, kteří pro něj udělají cokoliv. Život jde hladce až do chvíle, dokud není Jake schopný Johnnymu zaplatit za nemalou dávku. Rozhodne se tedy jednat. Unese Jakovi malého bratra Zacka /Anton Yelchin/. Dítě, kterému nedochází, do jaké situace se dostalo, dobrovolně odchází do Johnnyho domu. Rád, že ho velcí kluci vzali mezi sebe, na mejdan plný drog, alkoholu, sexu, nahých žen a zbraní. Nemá důvod se bát. Všichni mu dávají najevo, že teď je jedním z nich.
Vše má ale dvě strany, najednou se Johnnyho jistota začne hroutit. Mejdan pomalu končí.
Hrají: Emile Hirsch, Justin Timberlake, Anton Yelchin, Shawn Hatosy, Ben Foster, Chris Marquette, Dominique Swain, Lukas Haas, Bruce Willis, Amanda Seyfried, Alan Thicke, Shera Danese, Sharon Stone, Joshua Alba, Harry Dean Stanton
Vstupné: 60,- Kč, USA, 120min


 


sobota 23.6. – neděle 24.6. 20:00


VE STÍNU BEETHOVENA           


Krásný a jemný příběh o posledních letech Beethovenova života, jeho vášni, žádostivosti, utrpení, jeho lásce a jeho genialitě… Nic neslyšel, s nikým už se skoro nestýkal a navíc se mu nedařilo dokončit Devátou symfonii.


Vídeň 1824. Do bytu Ludwiga van Beethovena (Ed Harris) přichází mlaďounká, teprve třiadvacetiletá studentka konzervatoře a začínající skladatelka Anna Holtzová (Diane Krugerová), která byla vybrána, aby mistrovi pomáhala s přepisováním a kopírováním partitur. Nikdo však asi nečekal, že se zároveň stane skladatelovou můzou a pomocnicí ve zbývajících třech letech jeho života. To ona mu pomůže dokončit slavnou Devátou symfonii, včetně Ódy na radost. Její přítomnost taktéž slavnému velikánovi a pro mnohé nejlepšímu skladateli všech dob pomůže překonat trable s hluchotou a potíže s vlastním ohromným egem, které zapříčinilo nejeden jeho střet s okolím, jež ho mnohdy nemohlo vystát.


Vstupné: 60,- Kč, NĚMECKO/USA,  100min


 


úterý 26.6. 20:00


NA SEVER SEROZÁPADNÍ LINKOU – projekt 100


Špionážní thriller, který mísí nepředvídatelně se klikatící zápletku s černočerným humorem, je jakýmsi „shrnutím“ Hitchcockovy americké tvorby. Objevuje se v něm jedno z jeho nejtypičtějších témat: protagonistou filmu je „nepravý muž“, jenž je falešně obviněn ze zločinu, který nespáchal a je nucen prokazovat svoji nevinu. Režie: A.Hitchcock 1959.


Vstupné: 60,-Kč, USA, 100min


                                                                                 


Sobota 30.6. 20:00


PIRÁTI Z KARIBIKU – NA KONCI SVĚTA


Období pirátů se blíží ke svému konci, ale dosud nebyla vyřešena konečná rozepře. Will Turner se plaví na daleký východ, aby našel magické mapy, které mu pomohou najít skříňku Davyho Jonese a zachránit svého přítele Jacka Sparrowa. Jacka zachrání, ale… Davy Jones, lord Cutler Beckett, zuřivý asijský pirát Sao Feng a starší kapitán James Norrington zformovali nepřátelské spojenectví, které ohrožuje Jacka Sparrowa, Willa Turnera, Elizabeth Swann, jejich nového přítele kapitána Barbossa a všechny piráty na světě. Aby dosáhl vítězství, musí Jack se svou posádkou plout mimo okraj mapy, do nezmapovaného teritoria sedmi moří. Na Shipwreck Island (Ostrov vraků) až na konec světa.


Vstupné: 70,- Kč, USA, 160min


 


 


V ČERVENCI 2007 se můžete těšit na:


 


1.,3.,4. PIRÁTI Z KARIBIKU NA KONCI SVĚTA


7.,8.  TERKEL MÁ PROBLÉM


10.,11. TAJNOSTI


14.,15. BAREVNÝ ZÁVOJ


17.,18. SHREK TŘETÍ


21.,22. PRINCEZNY


24.,25.,26. ROMING


28.,29. EDITH PIAF


31. SMRTONOSNÁ PAST 4.0


 


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Kam s ním?

Čt Kvě 24 , 2007
Tak se rok s rokem sešel, století se stoletím, a my řešíme stejný problém, jaký řešil už Jan Neruda v století devatenáctém ve svém slavném fejetonu. S prostou otázkou zoufalého spisovatele a novináře – „Kam s ním?“ – si totiž neumí poradit ani pokročilá civilizace. Pro ty, co nedávali ve […]

You May Like

Témata