SLASTI A STRASTI STŘEDOVĚKU

Společnost Castrum o.p.s. Vás srdečně zve na 11. středověké slavnosti aneb

SLASTI A STRASTI STŘEDOVĚKU 5 – 6. 7. 2007 / od 10,00 do 18,00 hod

Hrad Orlík nad Humpolcem


„Jednou je málo, dvakrát je moc“, poučný příběh o tom, že se nevyplácí dvořit se dvěma paním najednou. „Třpytivá krása“, aneb kouzlo břišního tance omámí nejednoho rytíře. Ukázky šermu a střelby z luku a kuše. To vše v podání skupiny historického a scénického šermu „Rytíři Fortuny“. Krásnými písněmi z období gotiky Vás potěší hudební skupina „Camerata“. Pohádkový příběh pro malé a velké vítečně sehraje Bramborový soubor „Rychlá hlíza“.


Celý den budete moci obdivovat dravé ptactvo a krásu starých řemesel: kovářství, řezbářství, výrobu dřevorytů, knihařství, hrnčířství, kachlářství, drátování, kamenictví, pletení ošatek, tkaní látek, výrobu svíček a další. Nebude chybět pečení chleba a koláčů v hradní kuchyni, ani trestání nehodných poddaných na pranýři. Pro děti jsou opět připraveny hry, při kterých mohou prokázat svou odvahu, bystrost a šikovnost.

Čtěte dále:   I kasteláni mají své dny

olaf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Novinka pro žáky devátých tříd!!

Pá Kvě 25 , 2007
Dne 23.4.2007 obdržela Střední škola SČMSD Humpolec v Hradské ulici od MŠMT Praha povolení k otevření nového studijního oboru „Informatika v ekonomice“ od 1. 9. 2007. Studijní obor připravuje žáky pro činnost kvalifikovaných odborníků v oblasti řešení ekonomické problematiky s aktivním využitím PC a prací spojených s komunikační technikou. Při […]

You May Like

Témata