Humpolecký rodák se stal policejním prezidentem

19

Město Humpolec se stalo zase o něco známějším, neboť z něj pochází nově jmenovaný policejní prezident Oldřich Martinů – jak sám včera prozradil médiím.

Jmenování policejním prezidentem je vyvrcholením kariéry plukovníka, který je u policie od roku 1984. Oldřich Martinů vystudoval humpolecké gymnázium /musím se „pochlubit“, že jsme byli spolužáci 🙂 / a následně Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, kde získal titul magistra. Po absolvování nástupní policejní školy pracoval v pořádkové policii. Od roku 1990 se na pražské kriminální policii zabýval oblastí násilných trestných činů. V letech 1996 až 1997 pracoval na ředitelství služby kriminální policie, kde se specializoval na potírání organizovaného zločinu. V roce 1997 byl jmenován ředitelem Národní ústředny Interpolu Praha. O dva roky později převzal vedení středočeské policejní krajské správy, v jejímž čele stál tři roky. Na podzim 2002 vyhrál výběrové řízení na jedno z míst náměstků policejního prezidenta.



U policie dosáhl O. Martinů, jenž je i externím členem vědecké rady Policejní akademie ČR, hodnosti plukovníka. Za svého dosavadního působení na policejním prezidiu zažil tři ministry vnitra a dva policejní prezidenty. Jeho současné jmenování policejním šéfem se už nějakou dobu očekávalo. Oldřich Martinů funkci přijal, i když zvažoval ještě jednu lukrativní nabídku. Jak uvedll, mohl jít dělat do ústředí Europolu v Haagu. Nakonec ale zůstane v tvrdé české realitě, u policie s množstvím potíží. Třeba je to větší výzva. Když měl Martinů uvést své priority, vyjmenoval tři – reforma policie, její stabilizace a důvěryhodnost.


 


 

Čtěte dále:   Humpolec opět nejlepším byznysovým městem Vysočiny

myska

19 thoughts on “Humpolecký rodák se stal policejním prezidentem

  1. Pan prezident je určitě fajn člověk, ale koho by zajímalo, že s nim na zdejšim gymplu studovala nějaká Myška, navíc to tím, že má (místní) gympl se se určitě chlubit nebude, protože není o co stát. Myšák

        1. místní gympl je určitě skvělá škola, ale hlavně, naše město opravdu nemá v současnédobě zase tolik rodáků, na které může být takto veřejně hrdé. Ale na druhou stranu, zase jich určitě není tak málo, jak si někteří myslí.

    1. Ale no ták, Myšáku… Ber to s rezervou, je to jen taková legrace. Proto tam byl v textu taky ten smajlík, víš? Zkus se na svět dívat trochu s úsměvem, uvidíš, že se budeš cítit líp. A jinak si myslím, že humpolecký gympl byla kvalitní střední škola a v současné době bych řekla, že je na značně vysoké úrovni. Jde o to, co si z toho kdo odnese, že.

    2. Nemyslím si že by Gymnázium Dr.Aleše Hrdličky byla podřadná škola, lze to jistě doložit statistikami úspěšnosti absolventů. Pokud má někdo jiný pocit tak mu ho neupírám, ale je to jen pocit a statistiky budou hovořit jednoznačně 🙂
      Panu Martinů hodně štěstí!

      1. Humpolecký gympl má dobrou pověst a dobré výsledky. Neříkám, že trocha sebevědomí je špatná věc. Na druhou stranu už léta sleduji, jak většina gympláků kouká na ostatní „skrz prsty“, jako by byli něco míň. Čest vyjímkám!
        Než statistiky přijetí na VŠ, by mě zajímalo, kolik lidí vysokou také dodělá a kolik jich za studium vystřídá.
        V každém případě jsem rád, že někdo s vazbami na Humpolec se dostal tak vysoko a doufám, že se mu bude dařit.

        1. Přeji Oldovi Martinů hodně úspěchů , neboť převzal Policii v ne zrovna závidění hodné situaci. Jak ho znám, své sliby dokáže plnit a stojí si za svým. Tak ještě jednou – Ať se mu daří!

  2. Souhasíl s myšákem. Gympl je dnes skola naprosto bez uplatneni. Navic ten mistni ma hodne nizkou uroven v porovnani s okolim.

    1. Jestli to není o tom,že gympl je taková “ příprava “ na VŠ a že by ses měl(a) uplatnit hned po něm,se tak nějak moc nepředpokládá.Od toho jsou jiný školy.Pavel

      1. Příprava na VŠ? spíš prodloužená základka. S přípravou na VŠ to nemá nic společnélo, leda na pajdák.

          1. Já jsem přijímačky splnila, nejšku mám, ale že by mi k tomu přispěl gympl,tak to ani náhodou. Byli to promrhaný roky řivota.

        1. Prosím Vás, to je nějaké kecání, nebo jde o nějaký výsledek? Samozřejmě, že gyml je o „…“. Ale jestli se absolvent něčím stane, snad záleží na něm. Také jsem gympl proflákal a žádné výčitky svědomí nemám, ale zkusme pak vystudovat vejšku (i snad pajdák, ale v mém případě práva) a pak kecejme. Oldovi samozřejmě přeji jen vše nejlepší i proto, že jsem s ním začínal jako četník (a končil v hodnosti kapitána). Zdravím Jirka R., maturiční ročník 1983, 4A.

          1. No jo, maturitní ročník 1983 4.A, ten byl úplně nejlepší!!! :))) Ahoj Jirko, taky vzpomínáš s takovou nostalgií na prof.Macha jako já? To byl kousek, co? No jen řekni, jestli ten nepozvedl úroveň školy na tu nejvyšší příčku! :))

          2. Mach byl určitě učitel „bez konkurence“. Například při své aprobaci matika – fyzika jednou z nedostatku tříd nás učil fyziku v učebně chemie a zřejmě evokován prostředím a vypitým množstvím alkoholu přešel k výuce chemie s takovým nasazením, že popsal první tabuli a když chtěl popsat druhou, nevšiml si schůdku a spadl pod katedru. Prostě neměl chybu. Jen nevím, zda Míša je z mé třídy, či se jedná o jinou Míšu nebo přezdívku. Ahoj, ale na toto téma již dost, zde by se mělo diskutovat o úspěchu výše uvedeného absolventa gymplu, nikoliv o gymplu jako takovém. Takže ještě jednou Oldovi přeji vše nej, jako jsem mu to již řekl osobně. Dostane-li shůry možnost a prostor, jistě pozvedne Policii ČR k lepšímu. Jirka R.

          3. Diskutovat o úspěchu Oldy vůbec nemusíme, to víme všichni, že je značný. A snad každý humpolák, ať už Oldu zná či ne, mu musí držet palce. Jinak – jasně, že jsem z tvé třídy, to bych přece nepsala, že maturitní ročník 1983 4.A byl nejlepší :-)) Jenom bych ještě oponovala té slečně či paní výše, že roky na gymplu byly promrhané. Já je naopak považuju za jedny z nejlepších. Možná ta dáma promrhala i roky na základce – vzhledem k té hrubce v jejím příspěvku :-))

          4. Dnes do 15:30 hod. na Novinkách ON-LINE CHAT: Ptejte se nového policejního prezidenta Oldřicha Martinů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Konec lékařské pohotovosti v Humpolci

Čt Kvě 31 , 2007
Lékařská služba první pomoci (včetně stomatologické) v Humpolci od příštího roku s největší pravděpodobností skončí svoji působnost. Česká lékařská komora totiž rozhodla, že pohotovost na Vysočině budou zajišťovat pouze střediska v pěti krajských nemocnicích. Čtěte dále:   V Humpolci se rozloučili létem bramborovou dokopnou

You May Like

Témata