S čím se potýkají lidé v Humpolci

3

Hned dva problémy řeší občané Humpolce ohledně dopravní situace. Prvním z nich je projíždění těžkotonážních vozidel obytnou čtvrtí na Panském vrchu, druhým je pak nedosažitelnost průmyslové zóny u dálnice pro pěší.

Dříve klidná humpolecká čtvrť – Panský vrch – se bouří proti směřování kamiónů jejími ulicemi do přilehlého průmyslového areálu. Rozhořčení lidí z vilové čtvrti došlo tak daleko, že na stůl humpoleckého starosty dopadla obálka s peticí. Představitelé radnice se tak ocitli mezi dvěma ohni. Rádi by vyhověli připomínkám lidí, neboť těžká vozidla v jejich ulicích skutečně nemají co dělat, zároveň ale nechtějí házet klacky pod nohy humpoleckým podnikatelům.


Potíže vznikly již před revolucí, kdy v průmyslovém areálu sídlila pobočka podniku Sukno. Původní vjezd z Hradské ulice nevyhovoval velikosti nákladních aut, postavila se tedy brána směrem do Vosmíkovy ulice. Po privatizaci si objekt rozdělilo několik podnikatelů, jeden z autodopravců tam založil čerpací stanici pro soukromé účely. Po něm si pronajala velkou část areálu humpolecká firma Interexpres servis, která tam kromě tankování řeší i dílenské a logistické úkony.


Podnikatelé, kteří chápou výtky lidí z rodinných domků, přistoupili na upuštění od nejvíce obtěžujících nočních průjezdů a do budoucna sami navrhli řešení, čímž je stěhování logistické provozovny na příhodnější místo. Najít v Humpolci odpovídající zázemí je ale závažným problémem.Určité možnosti se však rýsují a firma momentálně jedná se třemi vlastníky využitelných prostor. Ovšem ani toto přestěhování nemusí situaci pomoci, neboť firma Interexpres servis není jediným ani posledním nájemcem v areálu bývalého Sukna.


 


Další komplikovanou situací – především pro zaměstnance průmyslové zóny u humpoleckého dálničního sjezdu – je dosažitelnost pracoviště pouze vozidlem. Po novém chodníku podél hlavního silničního tahu na Pelhřimov se však ptají nejenom nemotorizovaní zaměstnanci továren v Central Trade Parku. Potíž se zdoláním rušné čtyřproudé silnice nezakrývají ani lidé z přilehlé zahrádkářské kolonie.

Čtěte dále:   Den Země

Na humpolecké radnici označili chybějící chodník za dluh lidem, který by měla vyřešit konečná fáze proměny  silničního tahu městem. S výstavbou chodníku k průmyslové zóně je počítáno ve třetí etapě projektu zklidnění dopravy na pelhřimovské silnici. Podle vyjádření radnice se předchozí zúžení vozovky v Okružní ulici osvědčilo a totéž se očekává i od přestavby křižovatky v kopci k dálnici.


Humpolečtí představitelé  již vyvolali jednání s vedením Centra Trade Parku a nechali na náklady města zpracovat technickou dokumentaci.  Na veškeré úpravy by mělo stačit pět milionů korun.  Zástupci CTP se nechali slyšet, že se možnosti spolufinancování nezříkají, vyjádření k zaslaným podkladům od města ale prozatím neposkytli. Odmítli se k otázce dostavby infastruktury konkrétně vyjádřit s dovětkem, že společnost se na přípravě rovněž podílí, rozhodující podíl zodpovědnosti však leží na humpolecké radnici.


Předběžná dohoda zněla, že chodník od kruhového objezdu v Okružní ulici k odbočce do zóny zaplatí město, úpravu křižovatky a chodník dovnitř areálu uhradí vlastník parku. Radnice by ráda spojila tuto akci s dokončením úpravy pelhřimovské výpadovky, dokud však nebude mít v rukou rozhodující vyjádření od CTP, jednání s Ředitelstvím silnic a dálnic nezahájí.


 


(Zdroj: Pelhřimovský deník)


 


 

myska

3 thoughts on “S čím se potýkají lidé v Humpolci

  1. Podle mě by město mělo vybudovat kruhák na křižovatce Okružní,Zahradní s Pražskou ulicí už tet je to katastrofa a to tu má být ještě nějakej obchodák.tomas

    1. bohužel, tyto komunikace nejsou města, ale kraje a ten zatím o tom asi neuvažuje, i přes žádosti Humpolce

  2. Pořád kecy,že něco není města.Od čeho ti lidé na radnici jsou ?Snad od toho aby věci řešili a ne se vymlouvali!Tak jak se udělala Okružní je naprosto trestuhodné!!Za ty prachy tam měla být cyklostezka a další kruháky na Jihlavské a ke koupališti.To také radní nemohli nebo nevěděli??Řešení celkové dopravy v Humpolci je nutné,jako občan neznám žádnou koncepci jak to chce radnice řešit,snad by z nich mohl vypadnout nějaký koncept.
    Mějte se hlavně rádi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

V Želivském klášteře byla objevena neznámá hrobka

St Čvn 20 , 2007
Zatím neznámou hrobku objevili včera archeologové v konventním kostele Nanebevzetí Panny Marie v premonstrátském klášteře v Želivě. Lze předpokládat, že v ní budou ostatky významného člena řádu, protože se nachází přímo před oltářem. Čtěte dále:   Den Země

You May Like

Témata