IV. CEBIA Rallye Pelhřimov – Memoriál Tomáše Vojtěcha

Již počtvrté se rozezní na Pelhřimovsku a okolí ostrý zvuk soutěžních vozů. IV. CEBIA Rallye Pelhřimov se odehraje v termínu 3. – 4. srpna 2007 jako součást mediasport.cz Mistrovství České republiky v rally 2007, Mistrovství České republiky v rally historických automobilů 2007, Trofej Zóny střední Evropy v rally historických automobilů 2007 a volný zónový podnik. Pelhřimovská rallye se opět pojede jako Memoriál Tomáše Vojtěcha. V názvu rallye se objevuje nový generální partner společnost Cebia, spol. s r.o., která podniká v oblasti zabezpečení vozidel.

Stalo se před dvěma lety, byla sobota 16. dubna 2005. Tomáš Vojtěch ztratil na rychlostní zkoušce číslo 4 v Nové Cerekvi vědomí, jeho Peugeot 206 WRC se startovním číslem 5 vyjel mimo silnici, naštěstí zásluhou duchapřítomnosti slovenského spolujezdce Emila Horniačka se havárie obešla bez dalších tragických následků. Jednatřicetiletý liberecký jezdec však navzdory okamžité lékařské pomoci na následky srdeční příhody zemřel. Pořadatelé z Pelhřimova již podruhé jedou mistrovský závod jako jeho memoriál. Agilní organizátoři z Rallye Klubu Pelhřimov v AČR v čele s ředitelem závodu Richardem Gnojkem postoupili z loňského úspěšného rallysprintu mezi mistrovské dvoudenní rally.  


 


Ředitelství rally najde azyl opět v administrativní budově areálu Silnice Hejda v Pelhřimově, kde proběhne v pátek 3. srpna administrativní a technická přejímka. Seznamovací jízdy na úsecích rychlostních zkoušek se uskuteční ve čtvrtek od 9 do 19 hodin a v pátek od 8 do 12 hodin. Start rally proběhne v pátek 3. srpna v 17 hodin z Masarykova náměstí v centru Pelhřimova. Soutěžní posádky v první etapě čeká 137 km dlouhá trať, která obsahuje 4 rychlostní zkoušky na dvou úsecích v délce 30 km. Jezdce prověří rychlostní zkoušky s názvem Křešín a Zhoř. Právě na rychlostním testu z Bratřic do Zhoře se nachází divácky atraktivní skok. První vůz se v cíli páteční etapy objeví ve 21:32 hodin. Druhá etapa startuje v sobotu 4. srpna 8 hodin, na jezdce čeká dalších devět rychlostních zkoušek na třech úsecích Nová Cerekev, Křemešník a Dudín. V cíli se nejlepší posádky objeví v 17:39 hodin, za sebou budou mít 443 km dlouhou trať čítající 13 náročných rychlostních zkoušek v celkové délce 114 km. Jednotlivé rychlostní testy se vyznačují velkou náročnou a obtížností. Vyhlášení výsledků a rozdílení cen proběhne v sobotních večerních hodinách v prostoru areálu letiště u obce Kámen. Právě v těchto rozlehlých prostorách bude umístěno servisní a uzavřené parkoviště. 

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Fotbalisté Humpolce sehráli s Vrchovinou famózní duel. Tatran potrápil favorita

 


Další informace najdete na oficiální internetové stránce pelhřimovské rallye: www.rallye-pelhrimov.cz a v dalších tiskových informacích. Zahájení přijmu přihlášek pro soutěžící je stanoveno na 2. července, uzávěrka je v pondělí 23. července.


 


 


 


 


 


 


 


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Program kina na měsíc červenec

Čt Čvn 21 , 2007
V článku se dočtete, jaké filmy můžete shlédnout v humpoleckém kině během července, a na co se můžete těšit v měsíci srpnu. Čtěte dále:   Autokros Humpolec v ČT

You May Like

Témata