Humpolečtí policisté i hasiči měli o víkendu plno práce

Dopravní nehody, odchyt hada, ale i vloupání do motorestu, to vše bylo na programu posledních dní na Humpolecku.

Policisté se zabývají dalším případem vandalismu. Zatím neznámý pachatel řádil v Masarykově ulici v Humpolci, kde si vybral skleněnou výlohu tamního papírnictví, kterou rozbil neznámým předmětem. Škoda, kterou výtržník způsobil, byla stanovena na šest tisíc dvě stě korun.


 


K rychlému výjezdu donutilo členy hasičského záchranného sboru z Humpolce hlášení o požáru osobního automobilu na dálnici D1, na sedmdesátém osmém kilometru ve směru na Brno. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o nepojízdné auto. To bylo potom odtaženo mimo vozovku.


 


Policisté i hasiči ze záchranného sboru v Humpolci zasahovali u dopravní nehody na dálnici D1. Na devadesátém prvním kilometru ve směru na Brno se zde srazily dva osobní automobily. Nehoda se obešla bez vážnějších poranění. Hasiči z Humpolce odstranili vozy z komunikace pro umožnění průjezdnosti.


 


V sobotu v 11:30 hodin jel devětadvacetiletý řidič vozidla Citroen Xsara od Humpolce na Želiv. Při průjezdu úsekem, který je dopravním značením označen jako uzavřená obec Petrovice (místní název „Močidla“) s nejvyšší povolenou rychlostí 70 km/h, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a okolnostem v silničním provozu a na křižovatce s místní komunikací vedoucí k chatové oblasti Valcha začal předjíždět před ním jedoucí automobil Škoda Felicia a dále před ním jedoucí nákladní automobil Kia Sorento, který v té době odbočoval vlevo na místní komunikaci a dával znamení o odbočení vlevo.  Došlo ke střetu citroenu s vozidlem Kia v prostoru křižovatky. Po nárazu vyjelo vozidlo Kia vlevo mimo vozovku a narazilo do oplocení domu a zůstalo stát v zahradě. Automobil citroen po nehodě vyjel rovněž vlevo, kde nejprve narazil do kamenných sloupků a následně narazil do země, odkud byl vymrštěn do zahrady a narazil zde do obvodové zdi domu. Vůz se převrátil na střechu a zůstal stát na zahradě. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče vozu citroen s dobou léčení l měsíc. Celková škoda byla vyčíslena na částku 640.000 korun.

Čtěte dále:   Nohu z plynu! Policie měří rychlost na téměř tisíci místech, víme kde

 


Ze soboty na neděli se do motorestu v Rozkoši vloupal neznámý pachatel. Z vnitřních prostor odcizil peněženku s 18 000 korunami, stravenky v hodnotě 800 korun, 20 lahví vína, 48 lahví tvrdého alkoholu a elektrický drtič ledu. Dále pak ještě poškodil dva výherní automaty. Škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na 39 540 korun.


 


Humpolečtí hasiči měli v neděli také jeden netradiční zásah – odchyt hada. Neznámý plaz totiž vyděsil lidi v rodinném domku v Humpolci. Nevěděli o jaký druh hada se jedná, proto raději přivolali pomoc. Nakonec se ukázalo, že se jedná o užovku. Neškodný plaz byl odchycen a vypuštěn do volné přírody.


 


(Z regionálních zdrojů)


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Karamba bar slaví druhé narozeniny

Čt Čvc 19 , 2007
Mexická restaurace a bar KARAMBA slaví zítra, tj. v pátek 20.7. druhé narozeniny. Přijďte je s námi a s kapelou MARIACHI AZTECA DE oslavit …. Čtěte dále:   Zloděj si odnesl ze zahrady ve Vilémově ratanový nábytek

You May Like

Témata