Zloděj usnul při krádeži

11

Co se také může přihodit v Humpolci

Kuriózní případ šetří policisté z Humpolce – koncem minulého týdne zadrželi spícího muže při krádeži věcí z osobního vozu. Zloděj v nočních hodinách násilím vnikl do zaparkovaného vozidla Peugeot 106. Vytrhal dráty spínací skříňky, vytrhl reproduktor pod přístrojovou deskou, poškodil palubní desku a zámek předních dveří. Vozidlo prohledal a odcizil fotoaparát a autorádio.


Lupiče ale zmohla únava a především alkohol, který požil před vloupáním, a on ve vozidle usnul. Ráno pak kolem osmé hodiny projížděla Horním náměstím policejní hlídka. Na parkovišti před hotelem Kotyza stál Peugeot a v něm spal muž. Při příjezdu k vozidlu policisté zjistili, že se nebude jednat o majitele, neboť vytrhané dráty, poškozená palubní deska a vyndané autorádio napovídalo o vloupání a krádeži. Muže policisté zadrželi a převezli na Záchytnou protialkoholní stanici do Jihlavy, kde muž nadýchal 1,7 promile alkoholu. Následující den po vystřízlivění bylo třicetičtyřletému muži ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu krádeže, poškozování cizí věci a neoprávněné užívání cizí věci ve stádiu pokusu.


(Zdroj: http://www.vysocina-news.cz )

Čtěte dále:   Pozor na podvodné telefonáty

myska

11 thoughts on “Zloděj usnul při krádeži

  1. Určitě stojí za doplnění, že pachatelem byl muž z východní Evropy. Takových je v Humpolci poslední dobou až dost, začínám mít podobných stvoření plné zuby. Pokud by se chovali slušně, nic neřeknu – ale opak je pravdou.

      1. Měli toho sráče na místě zastřelit a ostatně všechny cikány, ukrajince, slováky a všechnu tu přilezlou verbeš taky. To je holt ta únie a naší zastupitelé.

        1. Mě se taky nelíbí zvýšený počet Romů v našem městě, ale pokud jsou v ČR legálně, nedá se s tím nic dělat. Pouze po spáchání trestného činu. A na druhou stranu. V mém knihkupectví byly v poslední době ukradeny nějaké knihy. Neukradl je ani Rom, Slovák, Ukrajinec… Byli to zcela jistě „naši bílí“ lidé. Ty byste taky střílel? My se tváříme, že jsme bůhví co a hledíme na cizince skrz prsty, ale sami jsme taky pěkní syčáci.
          Karel Kratochvíl

          1. No to sice možná jsme, ale většina z nás pracuje a část(a nemalou) svého výdělku odvádí státu, čímž přispívá do systému, a potom se nelze divit, že roste averze vůči parazitům, kteří nejen že se od nás nechají živit, ale ještě navíc nám v době, kdy jim na dávky vyděláváme(případně nabíráme síly spánkem), vybírají auta, byty apod….
            A, s trochou černého humoru, můžeme říci, že krádež knihy, byť majitele jistě nepotěší, je jaksi „vznešenější“, než například krádež cigaret, alkoholu nebo vloupání do vozu:-) Snad ony knihy dotyčnému zloději rozšíří obzory a pomohou upevnit, ne-li vytvořit, mravní mantinely….

          2. Jsem pro pořádek, ale to jak jsi jmenoval kdo patří do pojmu „verbež“ by jistě na západ od našich hranic rozšířili o slovo češi. Asi by se nám to mnohým moc nelíbilo, proto bych ty „parazity“ určil přesněji…S Karlem souhlasím, asi by ses divil jak a co bílí kradou ale je pravda že městská policie by v Humpolci neškodila. Když může být třeba ve Světlé, tak proč ne tady?

          3. No a jsme zase u toho. Není to tak dlouho, co se tu diskutovalo o tom, že městskou policii nepotřebujeme…

          4. Možná je čas si přiznat, že doba se mění a Humpolec už není tak bezpečný, jak býval, možná ten názor, že „měšťáky“ nepotřebujeme, jen přežívá z dob, kdy ulicí projela dvě tři auta za odpoledne…..a budeme muset o svoji bezpečnost pečovat více, za víc peněz, a třeba za pomoci „měšťáků“, když to Langerovi hoši nestíhají…..

          5. Souhlas,stačí počet přepadení poslední dobou- pachatel „muž tmavší pleti“,ženská už se bojí za tmy vyjít do ulic..!! Je to tak časy se mnění….

          6. Souhlasím, časy se mění a možná se bude muset přehodnotit myšlenka o městské policii. Zejména, když jihlavské zastupitelstvo těsně zamítlo smlouvu s Humpolcem o výjezdech jejich policistů. Městská policie by stála několik milionů ročně. Muselo by se jinde ušetřit, např. na nových chodnících, plaveckém byzénu apod. Je to na zvážení.
            Karel Kratochvíl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Toulání podél pobřeží Korsiky.

St Lis 7 , 2007
Vyprávění jednoho z čtenářů Humpoláka o cestování po tomto kouzelném ostrově. Čtěte dále:   Falešný telefonát za tři sta šedesát tisíc. Muž z Pelhřimovska přišel o peníze

You May Like

Témata