Vynikající úspěch učňů z Humpolce

3

Žáci 3. ročníku České zemědělské akademie v Humpolci oboru instalatér – Lukáš Točík a Martin Zelinger zvítězili ve finále letošního v pořadí již 10. ročníku soutěže učňů oboru instalatér.

Tuto soutěž pořádá Cech instalatérů ČR a má několik oblastních kol, jejichž vítězové se pak utkají v celostátním kole. Finále probíhá tradičně v rámci výstavy Aquatherm v Praze – Holešovicích. Letos se konalo ve dnech 21.a 22. listopadu 2007 a střetli se v něm zástupci škol z Ostravy-Zábřehu, Šumperku, Trutnova, Stochova, Kyjova a z Humpolce.


V soutěži, které se účastní dvoučlenná družstva, musí učni prokázat teoretické znalosti formou testu a především praktické dovednosti v montáži vodovodů, odpadů, ústředního topení a různých zařizovacích předmětů.


O vítězství rozhodla přesnost dodržení všech rozměrů daných plánkem a kvalita provedených spojů, která se zjišťuje tlakovou zkouškou.


Zaslouženou odměnou vítězům byla  sada nářadí v ceně cca 40.000,-Kč a poukazy na několikadenní pobyt ve vybraném hotelu buď v ČR nebo v zahraničí pro dvě osoby. Tyto a další dárky věnují tradičně firmy podporující tuto soutěž  a Cech instalatérů ČR.


 


Ing. Květoslav Namyslo, zástupce ředitele školy






 




Čtěte dále:   Plánovaný obchvat Humpolce čeká revize kvůli územnímu plánu

myska

3 thoughts on “Vynikající úspěch učňů z Humpolce

  1. je to výborné,že je ještě pár rodičů,kteří se nebojí dát své děti vyučit.je jen veliká škoda,že dnešní púolitický systém děti ani rodiče nemotivuje více k tradičním řemeslům…
    vzpomenete si,kde v reklamě byl vidět zedník,traktorista nebo tesař???všude jen manažeři v oblecích… na společenském žebříčku budou zkrátka vyučení kluci a holky vždy o dva stupně níže….kdo za to může???

    1. Naprosto souhlasím. Navíc řemeslo už má opět „zlaté dno“ ale to bohužel nepochopili lidé určující směr školství, rovněž pak politici – takže se řemeslníky za pár let budeme běžně „gavarit pa-russki“. Za to že dělnické profese se v současné společnosti berou jako něco podřadného (a je to i důvod pro řadu mladých lidí proč se jim vyhnout) můžou podle mě velkou měrou televize, noviny a další média. Kdo většinou hraje v těch nablblých seriálech? Manažeři, doktoři, učitelé….Když pak největší prostor navíc zaberou soupeřící politici a černá kronika tak nějaký řemeslník nemá šanci. Je to škoda, ale než to ti lidé pochopí tak už asi bude pozdě. Další problém bude ten, že chybějící dělníky firmy dovezou z východu, a co to přinese za problémy asi není nutno dál rozebírat…Dík panu Namyslovi a jeho kolegům že ještě alespoň pár řemeslníků ročně se vyučí!

      1. pan Namyslo a jeho kolegové zaslouží opravdu naše uznání. dělají sysyfofskou práci , kterou ocení až naši následovníci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vánoční atmosféra vstoupila do Humpolce

Po Pro 17 , 2007
V pátek 14. prosince proběhla na Horním náměstí v Humpolci předvánoční akce s názvem Nesem Vám…, kterou pro všechny občany připravili humpolečtí podnikatelé ve spolupráci s Městem Humpolec a MěKIS v Humpolci. Čtěte dále:   Plánovaný obchvat Humpolce čeká revize kvůli územnímu plánu

You May Like

Témata