Bude Humpolec kongresovým městem?

30

Humpolec a jeho okolí má šanci stát se po Praze hlavním střediskem pro školení a sjezdy. Kongresmané maji jasno – pro pořádání porad, seminářů a významných firemních večírků se nejvíce hodí Humpolecko.

Zdejší výtečné polohy i dopravní dostupnosti si povšimli rovněž podnikatelé. Během několika málo let mohou na Humpolecku stát hned tři kongresová centra. Dvě z nich se rýsují v těsném sousedství dálnice u Speřic. První areál, který má vzniknout přístavbou vyhlášeného motorestu Melikana ve směru na Prahu, již má první požehnání úředníků. Projekt počítá s úpravou stávající budovy i s novostavbou, rozšíření se má dočkat také parkoviště.


 


Druhý záměr nazvaný „Speřice Duo“ má obsadit pozemek na protějším břehu dálnice. Tentýž investor jako v prvním případě hodlá vystavět moderní dálniční odpočívadlo podle západoevropského vzoru. Konferenční středisko je součástí i tohoto záměru stejně jako třeba dětské hřiště. Zde je zatím územní řízení pozastaveno, dokud se nevyřeší vztah investora s Ředitelstvím silnic a dálnic.


  


V nejbližších dvou letech se má stavět přímo v Humpolci. Zdejší společnost MHA plánuje proměnit zchátralý Fabrika bar na Havlíčkově náměstí v moderní palác, jehož součástí bude i kongresový sál. Počítáno je také s pronajímatelnými nebytovými prostorami a loftovým bydlením včetně veškerých hotelových služeb. Pokud by se firmě MHA podařilo prosadit jejich záměr, Havlíčkovo náměstí by v tomto případě získalo zcela jiný, důstojnější nádech.


 


Zdroj:  http://pelhrimovsky.denik.cz/


Reprofoto: OK Plan Humpolec


 

Čtěte dále:   Pečení jidášů a povídání o tradicích a tvořivá dílnička pro děti

myska

30 thoughts on “Bude Humpolec kongresovým městem?

        1. Hmmm, já to tam nikde nemůžu najít.

          V připravovaných prohjektech jsou tři stránky, ale buď jsem slepý, nebo se to nějak divně jmenuje, protože to tam fakt nevidím. 🙂

  1. Presne si nedokazu vybavit jak takove kongresove centrum vypada, ale moc bych uvital, kdyby v nem bylo mozne poradat plesy…ta stavajici situace jednoho podniky diktujiciho kazdy rok horsi a horsi podminky se pomalu stava neunosnou.

  2. co se týká těch staveb u Speřic,tak to bude výhoda pro Jiřice,to není Humpolec…
    A kongresy v rekonstruovaném Fabrika baru to je taky pěkný nesmysl..takové akce blízko skutečného centra města,to je omyl….

    1. Ale podivejte, jak to tam teď vypadá, o nějakém historickém centru se hovořit nedá. Je tam pošta, kino, kostel, pár obchodů a Billa. Klidně bych tuto vaiantu přivítal, ale musí to mít nějaký využití. Ten sál na pořádání plesů, popř. menších koncertů by byl dobrý nápad. Nebo aspon využití 600 m pro obchodní využití. To jest můj názor.

      1. To je sice pravda, na druhou stranu se nedá říci, že by byl návrh nějak městotvorný. Prostě barák s novým ksichtem na stávajícím nevyhovujícím půdorysu místa. Nekritizuji funkci, spíše je mi líto nevyužité příležitosti k navrácení k původním urbanistickým principům. Havlíčkovo náměstí ve stávající podobě nikdy opravdovým náměstím nebude.

        1. Mě osobně by se líbila hmota nad stávajícím půdorysem parkoviště která by evokovala „njůjorskou žehličku“. Novou Fabriku bych nechal v pozadí. Záhodno by asi bylo i řešit celkový koncept lokality zároveň s výhledově řešenou dostavbou kina. Druhá strana ulice (Papa’s garden) ale bude obtížně zapadat do všech řešení 🙂

          1. Souhlas. Ona celkově ta druhá strana je dost nekoncepční, včetně paneláků. Ty paneláky bych ještě pochopil, bylo to dáno dobou, ale soliterní budovy Papas a druhého objektu dost dobře nechápu. Stejně tak jako rodinný domek naproti policistům a rodinné domky vedle „bahňáku“ na Horním náměstí. Myslel jsem, že zástavba centra vypadá trochu jinak.

  3. To se podívejme, jak je MHA ambiciózní. Kdyby nezískávala kontrakty na outsourcing kanceláří prostřednictvím úplatků, zasloužila by pochvalu.
    MK, Activia

          1. Nabádat někoho, aby vážil svá slova, to by skoro chtělo podpis, ne??

  4. Jen doufám,že to OK plán nepostaví ze zrelého plechu,to je úplný klenot v Humpolci co stojí naproti Havelkoé ubytovně

    1. Vzhledem k úrovni stavební produkce v Humpolci, bych se to klenotem nazvat neváhal. Bohužel ne v ironickém směru, jako předešlý příspěvek.

      1. V klenotu ale nikdo nebydlí, (večer se tam nesvítí). Asi i sám stavebník uznal, že je to neobyvatelné. Jednou jsem na nějakém architektonickém webu četl vysvětlení pí Rýznerové, že se odstěhovali zpět kvůli vánocům. Někdo to v diskusi hned okomentoval: tak vidíte ani Ježíšek tam nechce chodit. 🙂 Zálesák

        1. No..ten web se jmenuje http://www.archiweb.cz... a tu diskuzi jste si tuším trochu upravil….
          Autor nikdy nezastíral, že se jedná v první řadě o showroom (předvést zákazníkům, co kancelář umí), to že si tam zkoušel bydlet – vás by nelákalo vyzkoušet vlastní návrh?? Mě tedy ano.

          1. Mě se to zvenku líbí, je to hezký. Zevnitř netuším, bydlet bych v tom asi nechtěl, ale proč ne? Je to originální barák, mě se líbí. Lepší než nějaké podnikatelské baroko a podobné zhůvěřilosti. Murlo

          2. no zvenku zajímavé, ale moc mne to nenadchlo. zato uvnitř paráda a klidně bych se tam hned nastěhoval.

          3. Na ten objekt je treba nahlizet jako na reklamu, v zadnem pripade ne jako dum pro bydleni. Kdyz umistite detske pokojiky do sklepa a dum vzhledem okolnimu terenu spise predstavuje vitrinu je vice nez jasne ze hlavnim ucelem teto stavby bydleni nebude.

          4. Dům splňuje (musí) kteroukoliv normu, která se bydlení týká, nevím tedy, o co se opírá Vaše tvrzení. Také neberete v potaz, že určitým lidem velké prosklené plochy žádný problém nečiní a vyžadují je. Příště stačí napsat pouze – nelíbí se mi to – a nepouštět se do nějakých odborných posudků.

          5. Ale me se ten objekt libi, je to vyborna reklama a chytre investovanych par milionu. Svoji funkci to splnilo, pan architekt si udelal reklamu a studio je opet trochu viditelnejsi. Tot vse. Je mi lito ze lide k tomu pristupuji jako k domu pro bydleni,pak tato diskuze nebere konce. Jsou to šaty od modniho navrháře, které se daji nosit pouze na jedne přehlidce, použitelné pro konkretní osobu a zajímavé pouze v sezoně sveho uvedeni…

          6. Ten dům nebo co to je,je sice originální avšk šíleně neekonomický už jenom z hlediska vytápění (jeden velký komín)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Do gurmánského nebe vede cesta přes mnohé ďábelské nástrahy

Pá Led 18 , 2008
Na počátku pokryl Bůh zemi brokolicí, květákem a špenátem, zelenou, žlutou a červenou zeleninou všeho druhu, aby muž a žena mohli žíti dlouho a zdravě. Čtěte dále:   Humpolečtí fotbalisté vyhráli v Jihlavě

You May Like

Témata