Program humpoleckého kina na měsíc ÚNOR

Z pranostik: V únoru když sněžívá, v kině kdekdo rád pobývá. 🙂

Sobota 2.2. – neděle 3.2  20:00 hod. POSLEDNÍ LEGIE


Excalibur byl ještě před králem Artušem.


Římská říše se zmítá na pokraji svého zániku, ale nová legenda určená přetrvat navěky čeká na svůj zrod.


Po rozpadu římského impéria je mladý vládce Romulus Augustus uvězněn na ostrově Capri. Snaží se nalézt cestu k úniku, místo toho nalezne legendární meč Julia Cézara a uvědomí si, že musí udělat vše pro obnovu Říma. Vybaven chytrými strategiemi jeho učitele Ambrosinuse a vycvičen legionářem Aureliem utíká z ostrova a vydává se na nebezpečnou cestu do Anglie, aby tam sestavil legii věrných… POSLEDNÍ LEGII.


Hrají: Colin Firth,Ben Kingsley,Aishwarya Rai, Peter Mullan, Kevin McKidd, John Hannah.


Vstupné: 70,-Kč                                                                                                                


dobrodružný Velká Británie/USA 110min  


 


Úterý 5.2. – středa 6.2.  20:00 hod. P.S. MILUJI TĚ


Slova, pro něž stojí za to žít… MILUJI TĚ.


Holly Kennedy je krásná a chytrá a je provdaná za lásku svého života – Gerryho. Když však Gerry náhle zemře, ztratí i Holly chuť žít. Jediný člověk, který jí může pomoci, tu již bohužel není. Nikdo nezná Holly lépe než Gerry. Takže to, co nachystal ještě před smrtí, se zdá jako dobrý nápad.


Před tím, než Gerry zemřel, napsal Holly několik dopisů, které ji mají provázet nejen v jejím smutku, ale také ve znovuobjevování sebe sama. První vzkaz dorazí v den Hollyiných 30. narozenin ve formě dortu a k jejímu zděšení i nahrané magnetofonové pásky, kde jí Gerry nabádá, aby si vyšla ven a slavila. Během následujících týdnů a měsíců přichází neobvyklým způsobem další dopisy, každý z nich ji posílá do nových dobrodružství a každý také končí slovy P.S. Miluji Tě.


Hrají: Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow, James Masters.


Vstupné: 70,-Kč                                                                                                                 


trochu dramatická komedie USA 120 min     


 


Čtvrtek 7.2.  20:00 hod. NEZNÁMÁ


Příběh mladé Ukrajinky žijící v italském městě brzy odhalí její smutnou minulost plnou násilí a ponižování. Ve snaze dosáhnout svých snů se snaží za každou cenu dostat práci. Stane se domácí hospodyní v bohaté rodině a stále více se jí rodina stává bližší. Ale jednoho dne přichází někdo z její minulosti a přináší nové zlo a násilí.


Režie: Giuseppe Tornatore, hrají: Xenia Rappoport, Michele Placido, Claudia Gerini, Margherita Buy, Pierfrancesco Favino, Clara Dossena.


Vstupné: 70,-Kč                                                                                                           


drama Itálie  120 min


 


Sobota 9.2. – neděle 10.2.  20:00 hod. 30 DNÍ DLOUHÁ NOC


Nemůžete zastavit to, co přichází…


Na nejsevernějším cípu Ameriky leží městečko Barrow. Každou zimu toto nehostinné místo na 30 dní ovládne tma, mráz a samota. Letošní zima však přinese i smrt… A Oni se blíží rychle. Překračují zamrzlou tundru, cestou odřezávají komunikace a únikové cesty. Obyvatelé městečka Barrow nemůžou zastavit to, co přichází. Krvežízniví upíři se vydávají na šílenou žranici. Je to svět, o němž dosud jen snili. Nekonečná noc a nekonečná zásoba krve a masa. V mrazivém vzduchu se vznáší jen strach. Naděje se vypařuje tak rychle, jak na sněhu stydnou rozsápaná těla. Jenom dva lidé stojí mezi hladovými vetřelci a těmi, kdo přežili první krvavý útok. Šerif Eben a jeho žena Stella bojují, aby mohli zase spatřit denní světlo. Dokážou městečko zachránit nebo se setmí navždy?


Vstupné: 60,-Kč                                                                                                                 


horor/thriller  Nový Zéland/USA


120min        


                                                                                                            


Úterý 12.2. – středa 13.2.  17:30 hod. KOUZELNÁ ROMANCE   – pro celou rodinu


Film o pohádkové princezně (AMY ADAMS) z minulosti, kterou zlá královna (SUSAN SARANDON) přemístí do současnosti, je spojením klasické pohádky společnosti Disney s příběhem z moderního New Yorku. Záhy poté, co se ocitne v naší době, je po setkání s pohledným právníkem (PATRICK DEMPSEY) princezna Giselle nucena měnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska?


Vstupné: 70,-Kč                                                            


český dabing                                         


romantická komedie USA 108 min


 


Úterý 12.2. – středa 13.2.  20:00 hod. SUPERBAD                


Americká teenagerskou komedie, která doma sklidila nadšené recenze a po premiéře se vyhoupla na první místo v žebříčku návštěvnosti.


Superbad je varujícím příběhem dvou dospívajících chlapců, které čeká maturita. Jsou na sobě obrovským způsobem závislí, ale teď by měl každý z nich jít na jinou vysokou školu a čeká je odloučení. Evan (Michael Cera) je milý, chytrý a stydlivý. Seth (Jonah Hill) je drzý, náladový a posedlý děvčaty. Ve filmu sledujeme jejich zoufalé pokusy zapůsobit během jedné bláznivé noci na osoby, po kterých touží…během jediné příšerné, potupné noci, na kterou po zbytek života vděčně vzpomínáte.


Hrají: Jonah Hill, Michael Cera, Seth Rogen, Bill Hader, Christopher Mintz-Plasse.


Vstupné: 70,-Kč                                                                                                        


teenagerská komedie USA 120min


 


Čtvrtek 14.2.  20:00 hod. JAN SAUDEK    – art film


Jan Saudek (V pekle svých vášní, ráj v nedohlednu)

Čtěte dále:   Letní kino - Dungeons & Dragons

Pravdě podobný film Adolfa Ziky


Jan Saudek, světově uznávaný fotograf, v zahraničí mnohokrát oceněný a vystavovaný daleko dříve, než ho poznala široká veřejnost v rodné vlasti, vystupuje před kamerou v mnoha rolích. Často je mění, často překvapuje, nejčastěji šokuje. Přesto se ani tento velký stvořitel iluzí zcela neschoval před pronásledujícími třemi kamerami a nemilosrdně odhalujícím okem režiséra.


Celovečerní pravdě podobný film JAN SAUDEK vypráví osobitým způsobem syrově pravdivý životní příběh hrdiny i odpadlíka. Podává jej jako velkolepé drama.


Drama plné barev, vzrušujících obrazů, ale také provokujících myšlenek, iluzí a idejí…


Režie: Adolf Zika, hrají: Jan Saudek, Adolf Zika, Sára Saudková, Samuel Saudek.


Vstupné: 60,-Kč                                                                                      


dokument    ČR/USA  90min


 


Sobota 16.2. – neděle 17.2.  20:00 hod. JÁ LEGENDA    


Robert Neville je sice špičkový vědec, ale ani on nedokázal zabránit šíření nebezpečného viru, který byl vyvinut lidmi a nedá se léčit. Neville je z neznámého důvodu vůči viru imunní a jako jediný příslušník lidského rodu žije v troskách New York City. Možná je dokonce posledním žijícím člověkem na planetě. Už tři roky, den co den, vysílá do éteru svou zprávu a hledá další přeživší. Neville však není úplně sám. Ze stínů jej pozorují zmutované oběti celosvětové pandemie, kteří sledují každý jeho krok a čekají, až udělá osudovou chybu. Nevillea, který je dost možná jedinou nadějí celého světa, drží při životě jediná myšlenka: zvrátit dopad viru tím, že ze své krve vyrobí lék. Stojí však sám proti zbytku světa a čas hraje proti němu…


Hrají: Will Smith, Alice Braga, Dash Mihok, Salli Richardson, Charlie Tahan.


Vstupné: 70,-Kč, sci-fi    USA  110min


 


Úterý 19.2. – středa 20.2. – čtvrtek 21.2.


Sobota 23.2. – neděle 24.2. 20:00 hod. SVATBA NA BITEVNÍM POLI          


Moravská komedie Dušana Kleina V hlavních rolích uvidíte Bolka Polívku, Zlatu Adamovskou, Janu Doležalovou, Romana Vojtka a další.


V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci – odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů.


V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku… Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad – jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci…


Vstupné: 70,-Kč                                                                                               


komedie   ČR 100min     


 


Úterý 26.2. – středa 27.2. – čtvrtek 28.2.  17:30 hod.


ŘÍŠE HRAČEK  – filmový tip pro děti  


Kdo uvěří, může vidět zázraky.


Vítejte v nejmagičtějším a nejbáječnějším místě na světě – v Říši hraček Pana Magoria.


Musíte ale přistoupit na jistá pravidla hry a věřit všemu, co vidíte.


Prodavačka Molly (Natalie Portman) a její 243-letý excentrický šéf  Pan Magorium (Dustin Hoffman) kralují magickému hračkářství, kde hračky žijí svým životem a prožívají vlastní příběhy…


Zlom ale nastane v okamžiku, kdy se Pan Magorium rozhodne přenechat Molly svůj dobře zaběhnutý obchod.


Jako mávnutím kouzelného proutku se v této pohádkové říši začnou dít pozoruhodné věci.


Vstupné: 70,-Kč                                                        


český dabing                                                                      


rodinná komedie USA 90min


 


Úterý 26.2. – středa 27.2. – čtvrtek 28.2.  20:00 hod. CRASH ROAD


Veronice je 18, má po maturitě a odmalička má pocit, že osud je proti ní. Aby nad osudem vyhrála, dělá „nečekané věci“. Pod tlakem okolností odchází z Prahy. A vydává se hledat „dobré lidi“. Hrdinka prochází situacemi, které se vyvíjejí proti její vůli mnohdy díky vlastním úvahám a rozhodnutím jejího věku, ale přesto je silnou a zajímavou osobností. Bezstarostná letní atmosféra kontrastuje s někdy drsnými situacemi, do kterých se dostává. A její cesta je plná setkání s nejrůznějšími lidmi. Od vymahače dluhů s vybraným slovníkem přes ekoteroristy, kteří chrání nepravý strom, po opilou nevěstu, kterou unesli a nechali v hospodě. Veronika projde svou cestu až na konec…


Herci: Agáta Hanychová, Pavla Tomicová, Bohdan Tůma, Kryštof Hádek, Miroslav Táborský.


Vstupné: 60,-Kč                                                                                                         


komedie  ČR  90min


 


V březnu uvidíte:


1.,2.,4.,5.,6. O ŽIVOT


8.  VOKO FAMU – OZVĚNY FAMUfestu 2007 – přehlídka krátkých filmů a jeden dlouhý   


12.,13.  LOVCI POKLADŮ: KNIHA TAJEMSTVÍ


15.,16.,18.,19.,20.  NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ


18.,19.  ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY – pro děti


 22.,23.  AMERICKÝ GANGSTER


 25.,26.,27. DARJEELING S RUČENÍM OMEZENÝM


 29.,30. SWEENEY TODD: Ďábelský holič z Fleet Street


 


 


 


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

O Zlatého Ámose se uchází také učitelé z Humpolce

Út Led 22 , 2008
Celostátní anketa Zlatý Ámos o nejoblíbenějšího učitele se týká i dvou pedagogů z Humpolce. Lenka Domšová ze Střední školy Obchodní a Jiří Kaňa ze ZŠ Hálkova se zapojí do únorového regionálního kola, kde změří síly s dalším zástupcem Vysočiny – havlíčkobrodským Hynkem Bouchalem a s učiteli z Jižních a Východních […]

You May Like

Témata