Orion Hvězdná soutěž

Máte také vylepenou Orion hvězdu na svém okně? Tak právě vám jsou určeny tyto řádky.

Již několik let probíhá soutěž „Orion Hvězdná soutěž“ po celém území České republiky. Během této soutěže však bylo zjištěno, že důvěřivosti a poctivosti  zejména starších osob, využívá skupina lidí, která podvodným způsobem získává finanční prostředky.
Policie České republiky ve spolupráci se společností Nestlé Česko s.r.o., která je organizátorem soutěže „Orion Hvězdná soutěž“, proto upozorňuje občany na trestnou činnost, která je v souvislosti s touto soutěží páchána.


V rámci rozpracování trestné činnosti podvodů a krádeží páchaných zejména na starších osobách bylo zjištěno, že v rámci první vlny Hvězdné soutěže Orion v roce 2003 po celé České republice jezdily osoby,  které se v domácnostech s vylepenou čtyřcípou Orion hvězdou v okně představovaly jako zástupci soutěže „Orion Hvězdy“. Po vstupu do bytu však od poškozených osob vylákaly finance nebo majitele bytu okradly o cenné předměty a finanční hotovost. Majetkovou trestnou činnost páchaly obvykle vícečlenné skupiny osob, a to i v době po skončení soutěže. I když první kolo soutěže realizované společností  Nestlé Česko s. r.o. proběhlo v roce 2003, největší nárůst  podvodného chování se znaky této soutěže  zaznamenala policie v roce 2006.    
Všechny soutěžící, kteří se do akce v letošním roce zapojují, proto vyzýváme, aby si pečlivě  prostudovali pravidla „Orion Hvězdné soutěže“, a na jiné podobné nabídky nereagovali.


 Mezi hlavní zásady probíhající  „Orion Hvězdné soutěže“ patří to, že soutěž probíhá  pouze v termínu od 4. 2. 2008 do 28. 3. 2008 v pracovní dny  v době mezi 17.00 až  21.00 hodinou. Tým Orion je složen z několika  členů a vždy je v jeho čele  moderátor, kterého lze každodenně  po dobu soutěže sledovat v televizi. A tím  nejdůležitějším znakem je to, že pracovníci týmu Orion v žádném případě  nepředávají ani nepožadují po soutěžících peníze v hotovosti. 

Čtěte dále:   Sladké mámení. Muž chtěl v Humpolci ukrást dvě desítky čokolád

Upozorňuje proto všechny občany, aby byli obezřetní, informovali zejména starší rodinné příslušníky o možnosti zneužití soutěže podvodníky a v případě výskytu podvodného týmu „Orion“ informovali Policii České republiky na lince 158.
 


Ministerstvo vnitra ČR    


http://www.mvcr.cz/


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vyjádření Rodinného pivovaru Bernard

Čt Úno 28 , 2008
Komentář k článku „V Česku stoupá obliba nepasterizovaného piva“ ze Zpravodajství ČTK ze dne 12.2.2008 Čtěte dále:   Policie hledá třináctiletou dívku z Humpolce, nevrátila se do zařízení pro mládež v Senožatech

You May Like

Témata