Studánka Vysočiny roku 2008 – UPRAVENO!

1

U příležitosti Světového dne vody, který připadá na 22. března, vyhlašuje Občanské sdružení Zelené srdce druhý ročník ankety Studánka Vysočiny roku 2008.

Hledá se studánka Vysočiny

U příležitosti Světového dne vody, který připadá na 22. března, vyhlašuje Občanské sdružení Zelené srdce druhý ročník ankety Studánka Vysočiny roku  2008. „Chceme tak přispět k propagaci těchto pozapomenutých zdrojů čisté vody a zajímavých míst naší přírody opředených mnoha pověstmi,“ vysvětluje organizátor ankety Pavel Koubek. Navrhnout nejkrásnější, nejmilejší, nejlepší, nejvydatnější, nejoblíbenější…. studánku může každý.  Stačí jen poslat návrh, který by měl obsahovat jméno studánky, popis cesty, kde ji hledat, fotografii, kontakt na navrhovatele a především zdůvodnění, proč si myslíte, že právě vaše studánka by měla  získat titul Studánka Vysočiny roku 2008.  

Návrhy zasílejte na adresu: Občanské sdružení Zelené srdce,  Mladé Bříště č.2.,  396 01 Humpolec a nebo na e-mail:
zelenesrdce@atlas.cz. 

Více informací můžete získat na
www.zelenesrdce.blog.cz.



Do 31. října 2008 vybere odborná porota nejlepší návrh, který odměníme knihou a vítězné studánce  bude věnována všemožná péče včetně označení Studánka Vysočiny roku 2008.



Do prvního ročníku ankety bylo navrženo pět studánek. Vítěznou studánkou se stala studánka Prdlavka z okresu Havlíčkův Brod, kterou obnovili a nadále se o ni vzorně starají žáci ze ZŠ Wolkerova v Havlíčkově Brodě.



V kraji Vysočina jsou stovky možná i tisíce studánek, které jsou však mnohdy v žalostném stavu.  „Situace v některých obcích s nevyhovující kvalitou vody ve vodovodech ukazuje, že čistá voda je stále větší vzácností a tak je škoda každé studánky, která by měla být zničena,“ vysvětluje Pavel Koubek důvod pro vyhlášení ankety. Z pohledu světa je dnes už jasné, že voda bude jedním z limitujících faktorů pro naše další přežití a i proto byl vyhlášen Světový den vody.

Čtěte dále:   Starostu Golčova Jeníkova prošetřuje policie, na svou funkci rezignoval

 


myska

One thought on “Studánka Vysočiny roku 2008 – UPRAVENO!

  1. V původně uvedeném článku došlo omylem ke zveřejnění loňské tiskové zprávy. Omlouváme se všem čtenářům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Drahoušek zákazník

Pá Bře 21 , 2008
Jak odpovědět na roztomilý spam 🙂 Čtěte dále:   Milá setkání a dost peněz. Koledníci v Brodě a Humpolci vybrali přes tři miliony

You May Like

Témata