Geo online

Soutěž pro středoškoláky kraje Vysočina

·  Jsi studentem střední školy na Vysočině?


·  Chceš vyhrát GPSku?


·  Zajímá Tě aspoň trochu zeměpis?


·  Pak neváhej a soutěž s námi!


 


O co jde?



Od května do dubna budeš plnit jednoduché geografické úkoly, za které budeš získávat body. Dozvíš se něco víc o svém kraji, ale hlavně se naučíš vyhledávat praktické informace na webu. To pak můžeš využít nejen v hodinách zeměpisu, ale také u zkoušek na vysokou školu. Vše on-line.



30 nejlepších soutěžících se zúčastní hry v terénu, na které se naučí pracovat s GPSkami. Tři  nejlepší si GPSku odnesou domů.



Geoonline je soutěž pro všechny středoškoláky v kraji Vysočina. Soutěž je dobrovolná, pro jednotlivce prahnoucí po vědomostech a hlavní výhře. Tou je GPS značky Garmin. V prvním kole se soutěžící plněním úkolů naučí ovládat základní mapové portály, jako jsou mapy.cz, portál agentury ochrany přírody, geologický mapový portál aj., vyhledávat informace z oblasti hydrologie, geologie, životního prostředí, obyvatelstva, dopravy, ale i turistické informace a další užitečné dovednosti, které budou využívat při dalším studiu, ale hlavně v životě.


Druhé kolo, kam postoupí 30 nejlepších řešitelů prvního kola, se bude odehrávat v přírodě. Nejprve se soutěžící naučí ovládat základními povely GPS přijímač, aby byli schopni jej při hře využít. Tři nejlepší, si odnesou hlavní výhru, a pro ostatní jsou připraveny také drobné ceny.


 


Soutěž vznikla za podpory Fondu Vysočina, Univerzity Palackého v Olomouci, firmy Geodetické centrum Pardubice s.r.o. a firmy Picodas PRAHA spol. s r.o.


Více informací na http://geoonline.profitux.cz/


 

Čtěte dále:   ŘSD nechá rozšířit dálniční odpočívku u Humpolce, přibudou parkovací místa

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vítání ptačího zpěvu na Křemešníku

Po Dub 28 , 2008
Každý rok se na přelomu dubna a května koná akce, která se traduje od devadesátých let minulého století, a kterou vymysleli ve Velké Británii. Jde o to, že se ráno, v určitý den a hodinu, sejdou lidé na určitém místě, aby poslouchali probouzející se ptáky a společně s nimi vítali […]

You May Like

Témata