Nezvaní návštěvníci na hradu Orlík

4

„Čarodějnice“ přímo v historickém rázu se rozhodla oslavit skupinka lidí, aniž by si uvědomila, že vniknutí na cizí pozemek je nezákonné.

Tak jako každý rok nejen na čarodějnice napadne někoho, že by bylo zajímavé přelézt hradby hradu, vzít dřevo, které je tam složené na různé akce pro veřejnost a udělat si uprostřed hradu, nejlépe na tom nejfrekventovanějším místě s pěkným trávníkem pořádný oheň. Ten pak v lepším případě uhasí, ale nikdy však neuklidí, stejně tak jako různé stavební podlážky a jiné předměty, které posbírá po hradě pro zpříjemnění svého večera. Dobrovolníci hradu pak stráví půl dne uklízením toho, co někdo způsobil z důvodu vlastního pobavení a rozmaru. Tohle je vlastně ten lepší scénář. Ten horší pak s sebou nese vykradené nebo zničené zařízení či stavební prvky hradu a podobně. Nepříjemnou zkušenost pak má správa hradu i s drogově závislými, kterým se jedno období hrad také zalíbil.


 


Dne 30.4. 2008 na základě zjištění z bezpečnostních kamer o pohybu osob na hradě a rozdělaném ohni zasahovala promtně hlídka Policie ČR. Účastníci této večerní párty asi neměli v úmyslu něco ukrást či záměrně ničit, přesto vnikli do uzavřeného areálu a nakládali s cizím majetkem. Snad tento případ odradí nejen hledače podobné zábavy, ale především nenechavce, kteří již na hradě způsobili za poslední roky škody v desítkách tisíc korun. 


 


Správa hradu děkuje služebně Policie ČR  v Humpolci !


 


Fotografie ze záznamu bezpečnostní kamery si můžete prohlédnout zde: http://www.hrad-orlik.cz/aktuality/?ftshow=53#ka53


 


 


(Zdroj: http://hrad-orlik.cz/ )

Čtěte dále:   Středověké slavnosti

myska

4 thoughts on “Nezvaní návštěvníci na hradu Orlík

    1. Mě by spíš zajímalo, jestli půjdou za rok na čištění hradního příkopu třeba. Když to lestos nestihli.To by od nich bylo hezké ne? Murlo.

      1. Heské by bylo kdyby si to ta partička frajerů se svými děvčaty po sobě přišla uklidut. Kolega úklidem po nich ztratil celé dopoledne. To by od nich bylo hezké ne? A co ty Murlo, že jsem tě v tom hradním příkopu nějak nepotkal. Nebo se snad pletu ?

        Olda

        1. Kajícně doznávám – ano, na příkopech jsem nebyl. Ale až bude hezky, jistě se dostavím s pomocnou rukou, stejně jako loni a předloni… jsem na tom časově poněkud špatně a spíše se vyskytnu nečekán nezván :). Murlo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Střípky z Humpolce

Po Kvě 5 , 2008
Co se odehrálo v Humpolci uplynulý týden Čtěte dále:   Humpolák šiřitel dezinformací?

You May Like

Témata