Mistrovství světa v taekwondo 2008

Je dobojováno. Bohužel ani jedné z našich reprezentantek se nepodařilo dosáhnout na medailové pozice.

Jako první bojovala v pátek Žaneta Rodovská, která sice první dvě kola vedla, ale v posledním kole se situace otočila a po napomínání prohrála s německou závodnicí. Další přišla na řadu v sobotu Iva Pražáková, která s přehledem vyhrála první boj 3:1 s letošní zlatou medailistkou z Asijských her Virudazo Christine Rose. Bohužel v dalším naprosto vyrovnaném boji s řeckou závodnicí Iva prohrála 2:3. Rozhodčí zmáčkli deset vteřin před koncem řekyňi bod na 2:3 a s tím se nedalo již nic dělat.

Jako poslední z české výpravy nastoupila v neděli na tatami členka humpoleckého týmu taekwondo Kateřina Nedvědová. Aby to neměla tak jednoduché, při rozlosování bojů na ní jako první soupeřka z 19 závodnic v její kategorii vyšla právě pozdější vítězka a nová mistyně světa – Hamza Khawla Ben z Tuniska. Katka ze sebe vydala maximum, přesto to nestačilo. Jako jedna z mála v pavouku vyřazovacích bojů byla schopna uštědřit Tunisance tolik bodů. První kolo vypadalo velice nadějně 1:1, druhé končilo za stavu 3:4 a konečný výsledek byl 2:6. Všechny tři závodnice se opravdu snažily a předvedly nádherné výkony.

Obrovské poděkování patří Katce za předvedený výkon, všem za podporu – rodičům Nedvědovým, Auto Racek Humpolec (za finanční podporu Katky na tomto šampionátu) , ZŠ Komenského Pelhřimov (za skvělé podmínky pro přípravu) a ZŠ Hálkova Humpolec (za vstřícný přístup), Českému svazu Taekwondo za umožnění reprezentace naší vlasti a všem co nám drželi pěsti. Extra obrovské poděkování patří trenéru Petru Lackovi, který dokázal dostat své svěřence až do nejvyšší světové soutěže, kde tvrdě zatápěli těm nejlepším na světě.

Tomáš Douda

Iva Pražáková, trenér Petr Lacek, Žaneta Rodovská a Kateřina Nedvědová

TKD03_1.jpg

Katka Nedvědová se soustředí před bojem

TKD03_2.jpg

Katka útočí

TKD03_3.jpg

Katka a její soupeřka – pozdější vítězka Mistrovství světa

TKD03_4.jpg

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Tříletá nadvláda studentů zemědělské školy skončila

Út Kvě 13 , 2008
Králi humpoleckého Majálesu se po lítém boji stali Milan Burza a Kateřina Špatzová ze SOU technického.

You May Like

Témata