Dopravně bezpečnostní akce

1

V pondělí 12.5. se mohli řidiči na silnicích Pelhřimovska setkat se zvýšeným počtem policejních hlídek. Od 9:00 hodin do 15:00 hodin 14 pelhřimovských policistů a dvě desítky policistů ze Střední policejní školy v Jihlavě kontrolovalo řidiče na Pelhřimovsku. K dispozici měli tři radary, kterými měřili rychlost, jakou jezdili řidiči na silnicích mimo obec a v obci.

Při kontrolách se policisté zaměřili i na technický stav vozidla, telefonování při jízdě a kontrolu, zda řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek. Také řidiči nákladních vozidel neunikli kontrole. U nich policisté zejména zjišťovali, zda dodržují bezpečnostní přestávky.
Celkem bylo zkontrolováno 186 vozidel, bylo zjištěno 57 přestupků.  Z toho 31 přestupků bylo oznámeno na MěÚ. Dvanáct řidičů  porušilo stanovenou rychlost, čtyři řidiči nebyli při jízdě připoutáni bezpečnostním pásem, pět vozidel mělo nevyhovují technický stav a dva řidiči nákladních vozidel nedodrželi stanovenou bezpečnostní přestávku.


 


Policie ČR varuje před podvodníkem využívajícím důvěřivosti seniorů, který se po delší odmlce objevil v Humpolci !


V úterý 13.května v poledne za použití lsti vnikl do rodinného domu v Humpolci neznámý pachatel. Stařence, která mu otevřela, se začal vydávat za pracovníka pojišťovny s tím, že jí nese částku 2 000 korun. Když mu chtěla pětaosmdesátiletá seniorka vrátit zpět peníze na bankovku v hodnotě 5 000 korun, využil její nepozornosti a odcizil jí peněženku s 6 000 korunami.        


(Zdroj: http://www.mvcr.cz/)

Čtěte dále:   Na dálnici u Humpolce havarovalo nákladní auto. Zasáhli hasiči

myska

One thought on “Dopravně bezpečnostní akce

  1. Plně souhlasím s touto akcí.A chci upozornit,že mládež začala jezdit po polích a loukách kde testuje svoje miláčky.Například za strojírnama.A tam je policie asi bezradná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Omezení provozu Městského úřadu

St Kvě 14 , 2008
Ve dnech 22.5. a 23.5.2008 bude výrazně omezen provoz Městského úřadu z důvodu přerušení dodávky elektrické energie způsobené plánovanou údržbou zařízení distribuční soustavy společnosti E.ON, s.r.o. Administrativní chod Městského Úřadu bude v těchto dnech omezen v podstatě pouze na písemná podání bez možnosti jejich elektronického zpracování. Čtěte dále:   Sladké […]

You May Like

Témata