Další podvedená seniorka v Humpolci

Již pátý případ podvedení a oklamání starých lidí řeší pelhřimovští policisté. Během týdne je to již třetí případ, kdy senioři přišli o své úspory.

V pátek 23.5. po poledni navštívil 79 letou ženu v Humpolci neznámý pachatel, který ženě řekl, že jí nese nějakou elektroniku pro jejího vnuka. Vnuk bohužel nebyl doma, a proto ji požádal, aby věc převzala a zaplatila částku 16 tisíc korun. Stařenka zaplatila 10 tisíc korun a čekala na příchod vnuka. Jaké však bylo její překvapení, když se dozvěděla, že vnuk si nic neobjednal, v krabici je plastová replika videokamery a ona svých 10 tisíc korun již nikdy neuvidí.


 


Podvody na seniorech jsou bohužel v naší společnosti velice častým jevem. Starý člověk je velice důvěřivý a ochotný vždy pomoci. Mezi časté lsti, které si podvodníci vymýšlí, patří právě převzetí a zaplacení zásilky pro příbuzné, vyúčtování elektrické energie, žádost o půjčení peněz při autonehodě, různý podomní prodej nebo broušení nožů. Varujte své starší příbuzné a známé!


 


(Zdroj: http://www.mvcr.cz/)

Čtěte dále:   Pozor na podvodné telefonáty

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Město investuje 7 milionů do kultury

St Kvě 28 , 2008
Celkem víc jak deset milionů korun dělí humpolečtí radní na příspěvcích mezi kulturu a sportovce. Čtěte dále:   Nehoda v Humpolci: řidič zdemoloval značení, škoda je za desítky tisíc

You May Like

Témata