Pátek třináctého…

1

„Pátek nešťastný je den – nechoď, dceruško, k vodě ven…“ můžeme deklamovat Erbenovu báseň. Pokud jsme hodně pověrčiví a k pátku se přidá datum třináctého dne v měsíci, můžeme očekávat samé neblahé události. A ty se mohou i dostavit.

Právě uplynulý pátek 13.června se majitel nákladního vozidla Nissan přesvědčil, že není rozumné si z auta dělat trezor. Řidič svůj vůz odstavil v ulici Nerudova v Humpolci a na chvíli od 11:30 do 11:45 hod. jej nechal uzamčený bez dozoru. To stačilo neznámému zloději k tomu, aby rozbil skleněnou výplň okna  u zadních dveří a z vozidla poté odcizil tašku s notebookem, expreskartu T-mobile pro bezdrátové připojení k internetu  a finanční hotovost. Celkem tak pachatel způsobil škodu ve výši nejméně 100 282 korun.


Ale nenechme se mýlit, různí pobertové řádí nejen v neblaze proslulé datum. V průběhu měsíce června vnikl neznámý „milovník jezdectví“ na školní statek v Čejovské ulici. Zde odcizil z plechové šatní skříňky jeden kus jezdeckých chráničů na holeně, jezdecké kalhoty-rajtky a pár nízkých jezdeckých bot. Celková škoda byla vyčíslena na 4 400 korun.


A nyní pozitivní zpráva: Humpolečtí policisté objasnili případ krádeže počítačové sestavy. Policejní komisař tak mohl sdělit obvinění z trestného činu krádeže trojlístku mužů (30, 30, 29 let), kteří v podvečer 3. června letošního roku odcizili počítačovou sestavu. Jeden mladík v marketu Plus v Humpolci naložil sestavu do nákupního košíku a s tím přejel ke vchodu obchodu. Zde mu druhý pachatel otevřel vchodové dveře a sestavu naložili do připraveného vozidla. Škoda byla vyčíslena na 11.111 korun.


(Zdroj: www.mvcr.cz)


 

Čtěte dále:   Opilec v kamionu dostal podmínku. Na D1 u Humpolce boural se třemi promile

myska

One thought on “Pátek třináctého…

  1. Neznámý pachatel odcizil z pondělí na úterý ze stavby bytových domů v Humpolci na Svépomocné ulici hutní materiál v celkové hodnotě 15.590 korun.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

TAEKWONDO - Akademické mistrovství ČR

St Čvn 18 , 2008
15.8.2008 se konalo v Brně Akademické mistrovství ČR v Taekwondo, jehož se zúčastnil trenér humpoleckého týmu Petr Lacek. Vybojoval třetí místo – fotografie jsou v článku. Čtěte dále:   Chlapec do školy nedošel, ráno ho v Humpolci srazilo auto

You May Like

Témata