KATEŘINA NEDVĚDOVÁ PŘEPISUJE HISTORII

Ve dnech 28. 6. – 29. 6. 2008 se sjely do rakouského Innsbrucku národní týmy celého světa včetně české reprezentace, aby poměřily síly v taekwondu WTF. Jednalo se o jeden z největších turnajů pořádaných na starém kontinentě – Austrian Open 2008.

Šlo o turnaj zastřešený ETU (Europe Taekwondo Union), která nejkvalitnějším turnajům v Evropě přiděluje písmena podle abecedy. Tento turnaj byl v třídě A, což je nejvyšší ohodnocení.

Číslo, které hovoří naprosto jasně zní: 807. To je počet závodníků, kteří se tohoto mistrovství zúčastnili. Své nejlepší bojovníky nasadily národní reprezentační týmy domácího Rakouska, Chorvatska, Francie, Běloruska, Ukrajiny, Chinese Taipei, Izraele, Irska, , Kypru, Portugalska, Mexika, Turecka,  Kuby, Polska, Slovinska, Belgie, Maďarska, Argentiny, Švédska, Švýcarska, Keni, Íránu, Nigérie a desetičlenná výprava českého národního týmu.  Dále zde mělo své zástupce Finsko, Německo, Itálie, Velká Británie, Bulharsko, Jordánsko, Bosna a Hercegovina, Kolumbie, Norsko, Lucembursko, Nizozemí a Rumunsko.. To nečteme země z glóbusu, opravdu na tento turnaj přijeli závodnící z 24 zemí světa, mezi nimiž byli borci, kteří se kvalifikovali na Olympijské hry v Pekingu a jsou držiteli cenných titulů z Mistrovství Evropy a Mistrovství Světa. A mezi nimi tři závodníci z humpolecko-pelhřimovského týmu TAEKWONDO LACEK, kteří opět neudělali ostudu.

Jednalo se o silnou trojku Bruno de Oliveira Manuel, Pavel Mastný a Kateřina Nedvědová. Všichni zástupci týmu z Vysočiny podali skvělý výkon, avšak Kateřina Nedvědová všem vyloženě vytřela zrak. Kromě toho, že porazila Stephanii Allen z Londýnského Region Teamu (8:1), naprosto s přehledem předvedla, jak má vypadat taekwondo Samanthe Cox z belgického národního týmu (7:0) a ve finále o tomto sportu důkladně poučila reprezentantku francouzského nároďáku Melanii Fiest (7:3). Stala se tedy prvním reprezentantem ČR, který přivezl zlato z tohoto turnaje a zároveň jako první a jediná z České republiky obhájila prvenství na A ETU turnaji, čímž přepsala historii evropského taekwonda, ale hlavně domácího oddílu TAEKWONDO LACEK.

Další výsledky:

Bruno de Oliveira Manuel – TKD LACEK : vypadl v prvním kole (3:4), kdy se Mazlum Uenlue z rakouského národní reprezentace dostal do vedení v závěru posledního kola.

Pavel Mastný  – TKD LACEK : (kromě Katky Nedvědové jediný český zástupce, který letos přešel první boj) První boj vyhrál 3:1 nad zástupcem Lucemburska (Jack Koster). Druhý boj prohrál 0:7 s němcem z oddílu Post-SV München (Bernard Gelger), s kterým již letos jednou prohrál a bylo vidět, že na něho musí vymyslet účinnou strategii.

Tomáš Douda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

XTERRA MELECHOV 08

Pá Čvc 4 , 2008
Pozvánka na akci. Plakát v článku.

You May Like

Témata