Mistrovství ČR ve všestrannosti vyhrála jezdkyně z Vysočiny

O víkendu se v Humpolci utkali jezdci z celé Evropy. Mistryní republiky v kategorii seniorů a zároveň vítězkou závodů CIC** se stala jezdkyně z Vysočiny Radka Dvořáková s koněm Oster.

Radka Dvořáková soutěžila za klub Cavalier Rynárec a vloni v srpnu zvítězila ve finále Zlaté podkovy. „Její úspěch mohl být  ještě výraznější, protože před skokovou zkouškou byla po předešlých dvou disciplinách na prvních dvou místech žebříčku. S jedním z koní však po chybách na parkuru klesla na čtvrté místo,“ přiblížil Jiří Klubal, člen organizačního výboru závodů.



Jezdeckých závodů se zúčastnilo mnoho diváků, kteří si kromě jezdeckých závodů mohli prohlédnou i ustájené koně a další zvířata v humpoleckém statku. Páteční a sobotní večer patřil country zábavě.



Všestrannost je specifická jezdecká disciplína probíhající tři dny, ve které musí jezdec i kůň zvládnout tři zcela odlišné zkoušky – drezurní, terénní a skokovou. Aby byla dvojice úspěšná, snaží se v soutěži nasbírat co nejmenší počet trestných bodů. Všestrannost má svůj původ v armádě a už od roku 1912 je součástí Olympijských her.



Mezinárodní závody ve všestrannosti CCI** a Mistrovství České Republiky jsou pořádány v areálu Školního statku Humpolec od začátku devadesátých let minulého století. Další tradiční akcí je Finále Zlaté podkovy, které se letos uskuteční ve dnech  22.-24. srpna již po 43. Také v letošním roce diváci kromě klasických závodů ve všestrannosti a spřežení uvidí disciplinu dvojspřeží pony a soutěž ve zručnosti tahu klády a dále bude vyhodnocena chovatelská soutěž KMK a přehlídka výkonných koní plemene Český teplokrevník.

Čtěte dále:   Humpolecká třicítka 2023 - rybářské závody

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Kdo to ví, odpoví...

Út Čvc 15 , 2008
Aby se vám v okurkové sezóně trochu provětraly mozkové závity, přinášíme pro vás takový malý kvíz. Kdo na všechny otázky odpoví správně, bude odměněn – dostane pochvalu před nastoupenou jednotkou 🙂 Čtěte dále:   Humpolecké šestistovky

You May Like

Témata