Výstava národní házené

V humpoleckém muzeu se od 3. do 29. srpna uskuteční výstava pořádaná při příležitosti 60. ročníku Poháru Zálesí memoriálu Josefa Kršky. Jedná se o nejstarší turnaj v národní házené pořádaný v České republice.

Výstava se ovšem nebude týkat pouze turnaje, ale zmapuje více než osmdesátiletou historii národní házené v Humpolci. Národní házená se hraje v Humpolci od roku 1922, kdy pod Sokolem Humpolec vzniklo družstvo žen.
Poprvé se výstava zaměřená na národní házenou uskutečnila v rámci 40. ročníku turnaje, v letošním roce se v tomto rozsahu koná potřetí. Vlastní turnaj se letos uskuteční ve dnech 16. a 17. srpna a zúčastní se ho prvoligové mužstvo mužů SK Přeštice, účastníci moravské části 2. házenkářské ligy družstva SSK Vítkovice a Sokol Ostopovice a domácí Jiskra Humpolec.


Výstava proběhne ve výstavním sále Horního náměstí, vstupné je 5,- Kč. Vernisáž se uskuteční v neděli 3.srpna od 10:00 hodin.


 

Čtěte dále:   A.F.C. Humpolec - TJ Dálnice Speřice

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

TAEKWONDO LACEK – půlroční bilancování očima Jitky Prokopové

Ne Srp 3 , 2008
Čas plyne rychleji než voda a tak, i když jsme nedávno zvedali číše na uvítání nového roku, je ho již polovina za námi a s ním vše co s sebou přinesl. Z pohledu našeho oddílu to nebyl vůbec marný půlrok 🙂 Čtěte dále:   Vychýlená muška. Fotbalisté Humpolce i Pelhřimova […]

You May Like

Témata