Na Vysočině kandiduje do Senátu 15 lidí

9

Termín pro odevzdání přihlášek pro podzimní volby vypršel právě včera. Ve dvou volebních obvodech v kraji Vysočina bude usilovat o křeslo celkem 15 kandidátů, což je o šest uchazečů více než v předcházejících volbách v roce 2002. První kolo senátních voleb se bude konat 17. a 18. října.

Na Pelhřimovsku se o křeslo v Senátu uchází dvojnásobný počet kandidátů než před šesti roky, zájem o něj projevilo osm lidí. Své místo zde bude obhajovat dosavadní senátor a odborový boss Milan Štěch (ČSSD). Zajímavý souboj o voliče je očekáván právě mezi ním a spolumajitelem Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci Stanislavem Bernardem. Toho do voleb vysílá ODS, jejímž členem je šest let.


 


Chcete vědět, proč se úspěšný podnikatel rozhodl vstoupit do politiky?


„Odjakživa jsem člověk politický a není mi jedno, co se děje kolem mě. Působit na politické scéně mi bylo nabízeno vícekrát a dosud jsem to odmítal. Naplno jsem se chtěl věnovat svému podnikání. Ale do firmy přišli mladí lidé, můj syn se stal mým zástupcem a odpovědnost za řadu věcí jsem delegoval na jiné. Dnes to není tak, že by Rodinný pivovar Bernard závisel jen na mé každodenní přítomnosti.


Už dlouho jsem přesvědčený, že Česká republika potřebuje nastartovat skutečné reformy, dotažené a udělané pořádně. Chci k tomu přispět. Největší slabinu současné politické reprezentace pořád vidím v komunikaci. V nedostatku schopnosti vysvětlit lidem, proč se určité kroky udělat musí a že jsou v jejich zájmu. Důkladně nutné změny vyargumentovat na veřejnosti i v Parlamentu. Právě to vidím jako vhodnou parketu, na které bych mohl uplatnit své dosavadní zkušenosti i znalosti.


V pivovaru Bernard vaříme dobré pivo. Věřím, že i politika se dá „vařit“, dělat dobře. Netvrdím, že v tom budu úspěšný, i když si věřím, ale rozhodl jsem se, že to zkusím. Chci prezentovat své postoje a snažit se přesvědčit ostatní, že jsou správné. Chci zůstat sám sebou! A zároveň nedělat politiku jenom pro sebe.“

Čtěte dále:   Den otevřených dveří v hydrometeorologické observatoři Košetice

Zajímá vás, jak to bude s pivem zadarmo na předvolebních shromážděních?


„Já si nejsem jist, že tam bude pivo zadarmo. Mám vnitřní odpor k takovým laciným populistickým gestům. Volební guláš a pivo zadarmo. Neříkám, že někomu nedám pivo, ale přijde mi, že pokud mi mají lidé ve volbách dát hlas, tak ne proto, že jim dám zadarmo pivo. To by mi přišlo hloupé.“


A jak to všechno dopadne ve skutečnosti, se dozvíme již za pár dní. Podzim klepe na dveře…




Další názory Stanislava Bernarda týkající se nejen jeho kandidatury do Senátu si můžete přečíst na jeho internetových stránkách: http://www.ods.cz/vysocina/bernard/


 


 


 

myska

9 thoughts on “Na Vysočině kandiduje do Senátu 15 lidí

  1. Tak nevím kde jste vzali informaci,že kandidát Bernard je členem ODS?Všude se prezentuje jako tzv.nezávislý,ať to bylo když měl dres US-DEU,tehdy prvně pronikl do zastupitelstva,nyní v dresu ODS chce do Senátu.
    Zkrátka kam vítr,tam plášť..Pokud by byl opravdu nezávislý,tak jde samostatně,ne za ODS,nebo jinou partaj

    1. Nevím, třeba to co tvrdíte je pravda, třeba ne. Já najdu určitě hodně věcí ve kterých se s panem Bernardem názorově rozcházíme, ale hlas mu dát půjdu. A to z jediného prostého důvodu, že jako SENÁTOR HUMPOLÁK by měl být pro Humpolec přínosem minimálně takovým jakým je pivovarník Bernard. Pokud vám záleží na rozvoji Humpolce tak mu hlas dáte také.

      1. Mám archivní volební lístek z roku 1998,kdy kandidát Bernard bojoval v dresu US-DEU.Což je dnes jedno,jen si myslím,že pokud by šel jako skutečně nezávislý,v minulosti se takto prezentovali senátoři Fischer a Železný tak má jistotu zvolení v prvním kole.Jeho spojení s ODS mu spíše hlasy ubere,než přidá.
        No a třeba se dočkáme překvapení a druhé kolo bude tandem Guži-Kašparů….
        K rozvoji Humpolce v pozici senátora se mnoho nevyjádřil,zatím..Jenže je zde i část obvodu Jindřichhradecka a tam svůj mandát také vykonává…No uvidíme….

        1. Nechápu, že bych měl dát hlas někomu, s kým se názorově rozcházím, jen z toho důvodu, že je nyní občanem Humpolce a vaří celkem dobré pivo? Pokud takhle uvažuje většina voličů, nedivím se, že jsme tam, kde jsme. Docela jste mě, milý Pierre, přivedl do rozpaků. J.Dubec.

          1. Rozpaky nad čím? Pro mě je v první řadě důležité, že svojí činností dlouhodobě propaguje Humpolec, vytvořil značku která město zviditelňuje a je zde jistě předpoklad že na Humpolec nezapomene ani v senátorské funkci. Dnes už si snad nemá cenu nalhávat že bez účinného lobbingu dostanete do města minimum „státních“ nebo „krajských“ peněz na opravy a investice nejrůznějšího druhu. A mimochodem, netvrdil jsem že se s ním zcela názorově rozcházím. V něčem ano, ale pro výše uvedené má můj respekt a hlas.

          2. Milý Pierre, zřejmě tedy p.Bernarda velmi dobře znáte, že pro něho tolik lobujete. Ale domnívám se, že ze strany p. Bernarda vůbec nejde o to, zda přinese pro Humpolec nějaké výhody. V takovéto funkci se nechá dost dobře prosazovat svůj zájem, tedy prosperita pivovaru. Dost pochybuji o tom, že by p. Bernard byl tak soucitný s městem a zdejšími lidmi a oprostil se svých podnikatelských záměrů. Vždyť si stačí pročíst firemní bulletin a je jasné, jaké jsou priority.
            Nesnažím se Vám tímto rozmluvit Váš názor, máte na něj právo, jako já na svůj. Pouze se mi nelíbí Vaše lobování. Přeji Vám pěkný den a šťastnou volbu. J.D.

          3. Tak jsem se dočetl v dnešním Deníku že v našem obvodu kandiduje mimo jiné také „rodilá humpolačka“ Marie Paukejová. Přiznávám se že mi to naprosto uniklo protože média většinou vše staví do polohy „souboj Štěch kontra Bernard“. Takže jako humpoláci máme na výběr hned dva „naše lidi“. Stanislava Bernarda a Marii Paukejovou. Není-liž pravda? 🙂

          4. zřejmě byla nominována SDŽ,kam přestoupila s kamarádkou Wolfovou,která po rozchodu s Železným založila tuto partaj.Hlas pro paní Paukejovou by byl opravdu,ale opravdu vyhozený…

          5. Milan Štěch bude na Zlaté podkově v neděli,můžete s ním promluvit o jeho kandidatuře..Nebojte se mu své říci do očí…I váš hlas může pomoci obhájit jeho mandát..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Humpolecké muzeum chystá novou expozici

Čt Srp 14 , 2008
Muzeum Dr. Aleše Hrdličky získalo grant ve výši 150 tisíc korun na úpravu sklepních prostor, ve kterých by měla vzniknout expozice dokumentující loutkářství ve městě. Čtěte dále:   Česká ruční výroba skla je zapsaná na seznamu UNESCO - slaví i Vysočina

You May Like

Témata