Leoš Šimánek představí svoji nejnovější diashow

Právě dnes od 19 hodin v pelhřimovském Kulturním domě Máj seznámí své příznivce se svojí výpravou Na Havajské ostrovy dobrodruh a cestovatel Leoš Šimánek.


S osobou Leoše Šimánka se mohli lidé z Pelhřimovska setkat již vloni, kdy v Kulturním domě Máj  představil svoji velkoplošnou live-diashow „Na kanadském severu“. Po roce se vrací na místo činu s novou projekcí „Havajské ostrovy – Letní a zimní putování za přírodními divy v Tichomoří“. 


Leoš Šimánek na svých cestách již několikrát navštívil Havaj. Tentokráte si však pro toto souostroví udělal hodně času. S manželkou, synem a dcerou důkladně procestovali všech šest hlavních ostrovů a to nejen v létě, nýbrž i v zimě. S ruksaky na zádech se vydali i do málo známých končin, do míst, kam se běžný turista trávící na Havaji svých pár týdnů dovolené těžko dostane. Leoš, Lenka, Jakub a Veronika se nevěnovali pouze pěším túrám. Po řekách a podél pobřeží pádlovali v kajacích, z jedné ze sopek sjížděli na horských kolech mezi lávovými poli až k moři, nebo z koňských sedel největšího ranče souostroví vychutnávali úžasný výhled na okolní hory, sousední ostrovy a nekonečnou vodní plochu Pacifiku. Při druhém, zimním pobytu vyrazili Leoš a Lenka s horolezeckými lyžemi na nejvyšší sopku souostroví. Také pozorovali plejtváky (Keporkak), kteří před Vánocemi dorazili po víc než tři tisíce kilometrů dlouhé pouti od pobřeží Aljašky do havajských teplých vod, kde se samicím rodí mláďata. Po čtyři měsíce si Leoš Šimánek znovu a znovu ověřoval tvrzení, že Havajské ostrovy jsou přírodním unikátem, který nemá nikde jinde na světě obdoby.


21.10. v 19.00 hod. – Kulturní dům Máj, Třída Legií 1115, Pelhřimov


 


Na místě lze zakoupit novou knihu Leoše Šimánka „Havajské ostrovy“ za 398,- Kč, stejně jako dříve vydané tituly.





Pokud je vám osobnost Leoše Šimánka zcela neznámá, můžete se o něm více dozvědět na internetových stránkách: http://www.leossimanek.cz/



Čtěte dále:   HUMPOLECKÉ ZABIJAČKOVÉ HODY

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Kdo zastřelil lamu?

Út Říj 21 , 2008
Na Školním statku přišli o samečka lamy krotké. Čtěte dále:   Včely a svět kolem nich

You May Like

Témata