Program humpoleckého kina na měsíc LISTOPAD

V sobotu 1.listopadu se v humpoleckém kině uskuteční noční filmová jízda „VOČI“, diváci budou moci za celou noc zhlédnout čtyři snímky týkající se hudby a muzikantů.

Sobota 1.11. 20:00 hod. VOČI 14.


1. ROLLING STONES (108 min) 20.00-21.40


Dokument Martina Scorseseho z koncertu slavné kapely Rolling Stones v Beacon Theatre.


2. KRTEK (125 min) 21.55-0.00


Legendární psychedelický western Alejandra Jodorowského. Vrchol éry půlnočních filmů v USA v 70. letech.


3. CONTROL  (120 min) 0.45-02.45


Příběh posledních sedmi let života Iana Curtise, zpěváka legendárních britských Joy Division.


4. Buena vista social club (100 min) 3.00 -4.40


Dokument Wima Wenderse  o seskupení Buena Vista Social ClubRy Cooderem  o práci muzikantů ve studiu a jejich životech na Kubě a jejich triumfálním úspěchu v legendární Carnegie Hall.


Občerstvení je v ceně vstupného.Vstupenka bude na místě stát 220 Kč, v předprodeji 180 Kč. Lístky jsou v předprodeji v infocentru a přímo v kině.


Úterý – středa – čtvrtek 4.11., 5.11., 6.11. 20:00 hod.


Sobota – neděle 8.-9.11. 20:00 hod. MÁJ – filmový tip


Výpravný historický film režiséra a kameramana F. A. Brabce „Máj“ vznikl na motivy stejnojmenné básně Karla Hynka Máchy. Vrcholné dílo českého romantismu adaptoval autor filmu v epickém duchu. Filmový Máj je příběhem Kata (Jan Tříska), který se vrací po sedmi letech do svého kraje. Tento podivný vypravěč nám postupně odhaluje strhující příběh o milostném trojúhelníku dvou mužů a jedné dívky. Mlynář Schiffner (Juraj Kukura) je zralým mužem, stavějícím na jistotách, pro něž lze obětovat syna i city. Jarmila (Sandra Lehnertová) je dívka plná smyslné touhy a vášně v mladém a krásném těle, jehož hříchem by bylo nehřešit, a trojúhelník doplňuje Schiffnerův syn Vilém (Matěj Stropnický), rebel a vůdce loupežnické bandy.


Vstupné: 70,-Kč filmová báseň ČR  80min   


 


Úterý 11.11 20:00 hod. DISASTER MOVIE


Nejnovější film scénáristů a tvůrců SCARY MOVIE I., II., III., IV. Will má noční můru: britská popová hvězda se ohání záhadnou křišťálovou lebkou a předpovídá konec světa, když se Will probudí, zjistí ještě něco mnohem děsivějšího. Jeho přítelkyně Amy leží spokojeně po sexu s někým, kdo vypadá tak trochu jako hiphopová hvězdička Flava Flav. New York se začíná otřásat v základech. Zemětřesení, asteroidy, tornáda, ledové bouře…Teď je na Willovi, aby zachránil svět před zkázou. Vítejte v šíleném světě Disaster Movie… 


Vstupné 70,- Kč, parodie USA 90 min.


 


Středa – čtvrtek 12.11. -13.11. 20:00 hod.  STAR WARS: KLONOVÉ VÁLKY


Galaxií se šíří ničivá vlna Klonových válek a udatní rytíři řádu Jedi dělají všechno pro to, aby znovu nastolili řád a mír. Galaktická Republika se pod chodidly nekonečných armád bojových droidů otřásá v základech a silám temna podléhá jeden solární systém za druhým. Anakin Skywalker a jeho Padawan – učednice Ahsoka Tano se vydávají na cestu, která pro ně bude mít dalekosáhlé důsledky : jejich osudy se totiž zkříží se zlovolným Jabba Huttem. Hrabě Dooku a jeho nohsledové – zejména ohavná Asajj Ventress – se nezastaví před žádným zločinem, jen aby Anakin s Ahsokou na své misi neuspěli. ObiWan Kenobi a Mistr Yoda se zatím v čele armády klonů postavili v bojových liniích silám temna na odpor…


Vstupné 70,- Kč, sci-fi USA, titulky, 100 min.


 


Neděle 16.11.  15:00 hod.


POVÍDÁNÍ O PEJSKOVI A KOČIČCE – pásmo krátkých filmů pro nejmenší


Jak pejsek s kočičkou myli podlahu, Jak si pejsek roztrhl kalhotky, Jak si pejsek s kočičkou dělali dort, O panence, která tence plakala, O pejskovi a kočičce jak psali psaní.


Vstupné 10 Kč, pohádky ČR, 65 min.ksdlfksfjůsjf


 


Sobota – neděle 15.11.  20:00 hod.


Úterý – středa – čtvrtek 18.11., 19.11., 20.11.  20:00 hod. NESTYDA                                                                         


Oskar (Jiří Macháček) by měl být podle všech předpokladů šťastný. Jako milovaný manžel, starostlivý otec a populární moderátor televizní předpovědi počasí drží v ruce všechny trumfy úspěšného muže v nejlepších letech. Kde je problém? Oskar začíná ztrácet hlavu. Hnán neurotickým strachem, že mu život bez opravdové lásky utíká mezi prsty, opouští svoji ženu kvůli mladé milence s dokonale plnou postavou a úplně prázdnou hlavou. Je snad tohle láska? Na cestě z extrému do extrému se pak Oskar zaplétá se slavnou zpěvačkou Norou (Emília Vášáryová), která je sice krásná, inteligentní a jemná, leč poněkud v nejlepších letech. Oskar je opilý svobodou a jeho život se mění v divokou jízdu ztřeštěných situací…

Čtěte dále:   Filmový festival DISNEY100

Film, který Michal Viewegh s nadsázkou označuje jako neromantickou komedii o manželství a sexu, vznikl na základě jeho bestselleru „Povídky o manželství a o sexu.“


Hrají: Jiří Macháček, Emília Vášáryová, Simona Babčáková, Pavel Liška, Pavel Landovský, Nina Divíšková, Ady Hajdu, Roman Luknár. Režie: Jan Hřebejk.


Vstupné: 70 Kč, komedie ČR 90 min.


 


Středa – čtvrtek 19.-20.11.  17:30 hod.VESMÍRNÍ OPIČÁCI – pro děti                                  Šimpanz Ham, je původem cirkusák přesto neochotně přijme úlohu neohroženého zachránce a společně s nebojácnou seržantkou Lunou a nevrlým velitelem Titanem při záchranné misi kdesi uprostřed vesmíru narazí na dosud neznámou obydlenou planetku „za devatero horama“, kterou si okamžitě zamilují. Její mírumilovní obyvatelé jsou ale tyranizováni zlým diktátorem Zartogem a vesmírní opičáci se rozhodnou, že své nové kamarády vymaní z nadvlády krutovládce. To největší dobrodružství na ně ale teprve čeká, opičí kosmonauti totiž musí vymyslet způsob, jak se vrátit zpět na Zem! Hravé mimozemské dobrodružství  CGI v produkci Johna H. Williamse (SHREK).


Vstupné: 70,-Kč, český dabing, rodinná animovaná komedie USA 80min


 


Sobota 22.-23.11.  20:00 hod.  TROPICKÁ BOUŘE


Tugg Speedman (Ben Stiller), Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.), Jeff Portnoy (Jack Black). Zásadním krokem jejich kariéry měl být válečný velkofilm, jenže během natáčení se něco zadrhlo – náklady stoupají, atmosféra houstne a primadony ne a ne se vpravit do rolí vojáků v hlubinách vietnamské džungle. Na radu válečného poradce (Nick Nolte) vtáhne zoufalý režisér (Steve Coogan) své herce do skutečného pralesa, aby z nich stvořil chlapy. Žádný z nich netuší, jak je tahle výprava zocelí. Během cesty totiž narazí na militantní domorodou bojůvku, která chce proti americké invazi bojovat zuby nehty. A tak zatímco domorodci pálí ostrými, nicnetušící herci si myslí, že vše je součástí natáčení a plánu ďábelského režiséra na jejich „převýchovu“. Pro fanoušky všech forem humoru.


Vstupné 70 Kč, komedie USA, 100 min.


 


Úterý – středa 25.-26.11.  20:00 hod. DĚTI NOCI


Ofka prodává v nonstop obchůdku svého švagra Edy a nechává kolem sebe poletovat střípky zmarněných osudů stálých i náhodných zákazníků i těch dávných kamarádů, kteří stejně jako ona skutečně žijí pouze v noci. Občas zaskočí za partičkou popíjející ve vltavském přístavu, potuluje se ulicemi s podivínským Ubrem, který z popelnic fascinovaně loví odložené věci a beznadějně ji miluje, vyhýbá se Mírovi, jenž ji naopak milovat přestal. Je jí však pořád jasnější, že jednoho dne se musí rozloučit s dětstvím, překročit hranice rodné čtvrti a začít něco dělat se svým životem…


Hrají: Martha Issová, Jiří Mádl, Jan Dolanský, Kristýna Nováková, …Režie: Michaela Pavlátová


Vstupné: 70,-Kč, drama ČR, 80 min.


 


Čtvrtek 27.11.  20:00 hod. RUDÝ BARON


Jeho největším vítězstvím byla láska


Mladý pruský šlechtic Manfred von Richthofen (Mattias Schweighöfer) odchází, stejně jako většina mladých mužů,  do války. Díky své neohroženosti se z něj brzy stane obávané stíhací eso a ikona pro ostatní vojáky.Svůj stroj, trojplošník Fokker Dr.1, si nechá nabarvit na červeno a stává se postrachem všech protivníků.


Náhodné setkání se zdravotní sestřičkou Kate (Lena Headey) mu ale otevře oči a poznává barbarství války…


Zásluhy na snímku má také naše Letecká amatérská asociace, jejíž členové vyrobili 19 dvojplošníků, tři jednoplošníky a spoustu leteckých vraků.


Vstupné: 70,-Kč, válečný / dobrodružný, Německo/ Velká Británie, 120min


                                     


Neděle 30.11.  15:00 hod. PŘÍBĚHY CVRČKA A ŠTĚŇÁTKA – pásmo krátkých filmů pro nejmenší


Cvrček a housličky, Cvrček a stroj, Cvrček a bombardon, Cvrček a pila, Cvrček a slepice, Cvrček a pavouk, Jak sluníčko vrátilo štěňátku vodu, Cvrček a basa, Příhody Brouka Pytlíka, Jak štěňátko dostalo chuť na med,  Jak štěňátko chtělo malé pejsky.


Vstupné: 10,-Kč, pohádky ČR, 75 min.                                                                  


 


V PROSINCI 2008 uvidíte :


2.,3.  MAMMA MIA!


4.  JUNO


6.,7. OKO DRAVCE


9.,10.,11. BATHORY


13.,14. MAX PAYNE


14.  VÁNOČNÍ PÁSMO POHÁDEK – pásmo krátkých filmů pro nejmenší


16.,17.,18. QUANTUM OF SOLACE


21. KOZÍ PŘÍBĚH – POVĚSTI STARÉ PRAHY

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Nejlepším městem pro podnikání v republice je Humpolec

Čt Říj 30 , 2008
Městem s nejvyšším podnikatelským potenciálem v ČR je Humpolec. Ukázal to žebříček Město pro byznys zpracovaný týdeníkem Ekonom, který na základě vyhodnocení 50 kritérií hledal město s nejvhodnějšími podmínkami pro podnikání. „Naše prvenství je satisfakce pro občany, kterým podnikatelský rozvoj města přináší určité problémy. Za naším úspěchem stojí větší vstřícnost […]

You May Like

Témata