V Humpolci se srazil vlak s osobním automobilem

Ve čtvrtek ráno se srazil vlak s osobním automobilem. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Ve vlaku jeli tři cestující, kteří ale před příjezdem hasičské jednotky místo nehody opustili. Řidiči osobního automobilu, se kterým se vlak srazil, se také nic nestalo.

K dopravní nehodě na Humpolecku došlo také ve sváteční den 28.října ve 23 hodin. Řidič vozidla Renault Clio jel po vedlejší silnici u Jiřic. Při jízdě v mlze nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a přehlédl křižovatku tvaru T. Křižovatku přejel a mimo silnici narazil do silničního příkopu. Řidič byl při nehodě lehce zraněn. Škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun.


 


Během uplynulého víkendu došlo v pelhřimovském okrese k vloupání do několika rekreačních objektů. Vloupání do rekreační chalupy bylo nahlášeno i policistům v Humpolci. Majitelka domu v obci Píšť zjistila, že v době od 11. října do 25. října neznámý pachatel vypáčil okno a z chalupy odcizil věci a finanční hotovost v celkové hodnotě 62.650,- korun. 


 


Policisté proto radí chatařům a chalupářům, jak se zařídit před zazimováním svých rekareačních objektů:


 


Pachatelé krádeží vloupáním si vybírají především odlehlé nezabezpečené objekty, ke kterým se dá dobře zajet autem. Většinou v měsíci listopadu a než napadne první sníh,  se lidé snaží objekty zazimovat a na chaty přestávají jezdit. Chataři by si měli uvědomit, že chatu musí vždy řádně zabezpečit, uzamknout. Nenechávat v blízkosti objektu žebříky, po kterých se dá vlézt na střechu a dále oknem do patra chaty. Také by neměli nechávat v blízkosti nářadí, různé kovové tyče, palice, kterými se dá rozbít okno, okenice, dveře. V chatě rozhodně nenechávejte cennější  věci, jako jsou televize, DVD přehrávače, mikrovlnné trouby, sezónní nářadí – sekačky, vrtačky. Nenechávejte zde ani jízdní kola.

Čtěte dále:   Cizinci ukradli dvě stě tisíc korun posádce auta na odpočívadle u Humpolce


Určitě je dobré, požádat souseda, který na chalupu jezdí častěji než vy, aby vaši chatu zkontroloval. V případě, že v chatové oblasti uvidíte podezřelé osoby, tak kontaktujte policii.  Během zimy si udělejte čas a  vyjeďte na chatu, např. jen proházet sníh, zkontrolovat, zda zde nebyl cizí návštěvník. Objekt by měl být pojištěn proti krádeži, ale i proti požáru. Jestliže chcete chatu nebo rekreační objekt ještě více zabezpečit, využijte elektronickou ochranu, případně připojení objektu na pult centralizované ochrany.


 


(Zdroj: http://www.pelhrimov.info/ )


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Na Vysočině na dálnici D1 budou povinné zimní pneumatiky

Pá Říj 31 , 2008
Od 1.listopadu 2008 musí mít řidiči při teplotě pod 5 stupňů Celsia auto povinně vybavené zimními pneumatikami i na dálnici D1 na Vysočině. Ministerstvo dopravy o tom rozhodlo na poslední chvíli – zákon o zimní výbavě vstupuje v platnost už zítra. Značka přikazující používání zimní výbavy bude platit od listopadu […]

You May Like

Témata