Program humpoleckého kina na měsíc LEDEN 2009

Co nám přichystá nový rok na stříbrném plátně?

Sobota 3.1. – neděle 4.1.  20:00 hod. STMÍVÁNÍ


Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk…


„Ve třech bodech jsem si byla naprosto jistá.


Zaprvé, Edward je upír.


Zadruhé, část jeho osobnosti – a já nevěděla, jak silná je to část – žízní po mé krvi.


A zatřetí, jsem do něho bezvýhradně a neodvolatelně zamilovaná.“


Vstupné: 70,-Kč romantický horor USA 120min


 


Úterý 6.1. – středa 7.1. – čtvrtek 8.1.  20:00 hod. DOKAŽ TO !


Slyšíš hudbu, cítíš rytmus…


Mladá Lauryn (Mary Elizabeth Winstead) pomáhá po předčasné smrti svých rodičů bratrovi Joelovi (John Reardon) s provozem autoservisu, který jejich rodina provozovala. Současně ale trénuje na zkoušky do taneční školy v Chicagu. Když je ale na zkoušce odmítnuta, nedokáže se vrátit zpátky domů. Dana (Tessa Thompson), se kterou se seznámí, jí nabídne možnost ubytování a sežene jí práci účetní v místním tanečním klubu.


Jednoho dne po zavření klubu, nedokáže Lauryn odolat pokušení a zkusí si zatančit na prázdném podiu. Místní DJ Russ (Riley Smith) ji při tanci uvidí a zjistí, že je dost dobrá. Zanedlouho se mu podaří prosadit, aby Lauryn dostala šanci naostro, ta po krátkém zaváhání souhlasí. Cesta za sny ale obvykle nebývá tak jednoduchá…


DOKÁŽETE SE POSTAVIT SVÝM OBAVÁM?


Vstupné: 70,-Kč hudební, taneční   USA 90min  


 


Sobota 10.1. – neděle 11.1.  20:00 hod. ANGLICKÉ JAHODY


V horkém létě se mladý muž Tomáš Sinek chystá odjet na „sběr jahod“ do Anglie. Jsme v Československu roku 1968. Tomáš spěchá na nádraží, Praha je však vylidněná a žádné vlaky nejedou. Tomáš nepovažuje situaci zdaleka za vážnou, a tak ho nějaký den zpoždění ani příliš netrápí. Toho srpnového rána se však radikálně změnily osudy tisíců lidí.


Psal se 21. srpen 1968 a za pár okamžiků se otočí i život Tomáše, jeho rodiny a jeho přátel. Jejich osudy se dramaticky propletou s osudy lidí, kteří se v tehdejším Československu ocitli nikoliv z vlastního rozhodnutí. Přijeli sem plnit rozkazy, aniž jim pořádně rozuměli a často ani netušili, jak moc poznamenávají životy lidí a země, kterou neznali a do níž je jednou v noci prostě poslali. Příběh filmu Anglické jahody se mohl odehrát vlastně v jakékoliv době, která se tak trochu vymkla z kloubů. Je osudovým milostným příběhem mladých lidí, kteří chtěli mít chvilku času na lásku, ale ocitli se v nesprávnou dobu na nesprávném místě. A stejně tak je osudovým příběhem generací, jejichž sen o svobodě a obyčejně šťastném životě byl právě téhle srpnové noci násilně přerván.


Hrají: Viktor Preiss, Pavla Tomicová, Nina Divíšková, Ivan Lupták, Marie Štípková, Richard Zevel a další.


Vstupné: 70,- Kč  drama  ČR 120 min.


 


 


Úterý 13.1. – středa 14.1. – čtvrtek 15.1.  20:00 hod. VY NÁM TAKY, ŠÉFE !


Jedeme v tom všichni


Česká komedie Vy nám taky, šéfe! se odehrává v prostředí prestižní reklamní agentury Mráz Media, vedené schopným managerem Ivanem Mrázem, který právě nabírá nové zaměstnance do svého týmu .


Film vypráví příběh několika lidí, kterým zdánlivě sama od sebe spadne do klína neočekávaná životní příležitost.


Komedie Vy nám taky, šéfe! je především o tom, že i „slabší“ mohou zvítězit, pokud opravdu chtějí a snaží se o něco, na čem jim opravdu záleží. A také o tom, že některé věci musíte udělat, i když víte, že jsou nebezpečné a nemají téměř naději na úspěch. A mimoto si u toho můžete užít ještě spoustu legrace.


Hrají: Václav Vydra, Iva Janžurová, Jan Zadražil, Sandra Nováková, Ladislav Hampl, Mahulena Bočanová, Anna Polívková, Pavel Šimčík, Jiří Langmajer, David Kraus a další.


Vstupné: 70,-Kč komedie   ČR 90min


 


Sobota 17.1. – neděle 18.1.  20:00 hod. MUZIKÁL ZE STŘEDNÍ 3: MATURITNÍ ROČNÍK


„Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník“ nám ukazuje studentské „mazáky“ Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty rozejdou, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se rozhodnou, že nastudují propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit všechny své dosavadní zkušenosti, své touhy a zároveň obavy ze změn, jež budoucnost přináší. Se skvělou muzikou a úžasnými tanečními čísly, která maximálně využijí potenciál velkého formátu filmového plátna, bude tento film pro mladé publikum skvělou zábavou s elektrizující energií.


Vstupné: 70,-Kč  český dabing  rodinný/muzikál/komedie USA 110min


 


Úterý 20.1. – středa 21.1. – čtvrtek 22.1.  20:00 hod. HLÍDAČ č.47 


Karel Roden v novém filmu Filipa Renče Hlídač č.47


Eduard Verner ve svém textu vyzdvihl téma bolestného údělu člověka, který, ovlivněn a poznamenán hrůznými válečnými zážitky, doufá, že ve svém dalším životě najde díky lásce, přátelství, práci a rodinnému štěstí ztracenou rovnováhu.

Čtěte dále:   Program kina na duben

Josef Douša je železniční hlídač, který jednoho dne zachrání mladého muže před skokem pod vlak. Zachráněný muž se ovšem po incidentu zamiluje do Doušovy manželky. K tomu všemu ztrácí hlídač Douša načas sluch. Ačkoliv se mu sluch za určitý čas vrátí, předstírá Douša i nadále svoji hluchotu, aby zjistil, co si o něm, i o tušeném vztahu jeho ženy k Ferdovi, lidé říkají za jeho zády…


Hrají: Karel Roden, Vladimír Dlouhý, Lucie Siposova, Václav Jiráček a další.


Vstupné: 70,- příběh lásky a vášně  ČR 110min


 


Sobota 24.1. – neděle 25.1.  20:00 hod. KOZÍ PŘÍBĚH – POVĚSTI STARÉ PRAHY


Rodinná komedie Kozí příběh – Pověsti staré Prahy se odehrává v české středověké metropoli, která je ještě plná strašidel, rodících se legend a teprve začíná dostávat svou majestátní tvář. Hlavní hrdinové filmu – vesnický mládenec Kuba a jeho prostořeká Koza – se připletou ke stavbě Karlova mostu, vzniku Orloje, příběhu Faustova domu, jejich kroky zkříží kat Mydlář a spát jim nedá ani pověstný chlupatý duch.


Vstupné: 70,-Kč  rodinná komedie    ČR 80min


 


Úterý 27.1.  20:00 hod. UKRUTNĚ ŠŤASTNI  art


Groteskně laděný příběh o mladém policajtovi přijíždějícím z velkoměsta na osiřelý zapadákov připomíná svou stylizací, temnou atmosférou a smyslem pro černý humor nejlepší filmy bratří Coenů. Policista Robert je za trest převelen z Kodaně do odlehlé vesnice v Jutsku obklopené močály. Od první chvíle je jasné, že tady se mnoho dít nebude. Na pohled obyčejní obyvatelé vesnice mají však svá temná tajemství, která před nově příchozí „rukou zákona“ pečlivě skrývají. Robert zpočátku zachovává při řešení přestupků postup „podle příručky“…což jde místním obyvatelům pořádně na nervy. Brzy ale i on pochopí, že je jednodušší zloděje pořádně udeřit než si jeho přestupek zapsat do bloku…co na tom, že je to ještě dítě. Nezůstane však pouze u toho…Brzy dojde ve vesnici k první vraždě. Pachatele Robert zná až nebezpečně dobře.


Film dánského režiséra H. R. Genze získal hlavní cenu Křišťálový globus na 43. ročníku MFF Karlovy. Snímek se žánrovými odbočkami ke krimi, westernu či hororu byl natočen podle románu Erlinga Jepsena.


Vstupné: 70,- Kč  DÁNSKO  100 min.  drama


 


Středa 28.1. – čtvrtek 29.1.  17:30 hod. MADAGASKAR 2  pro děti


Stále spolu. Stále ztracení.


Rozmazlení hrdinové přistanou uprostřed nejdivočejší africké divočiny, kde na každého z nich čeká vlastní příběh. Král newyorské ZOO Alex se setká s rodiči a zjistí, že v srdci Černého kontinentu mu jeho manýry nic dobrého nepřinesou. Zebra Marty konečně na vlastní kůži pocítí, jaké to je, být součástí velkého stáda a svobodně s ním cválat savanou. Hrošice Glorie tu potká neuvěřitelného hrošího samce a žirafák Melman se bude snažit zbavit hypochondrie a přitom tiše trpět, protože Glorie mu ani trochu není lhostejná. Připravte se na to, že podobných překvapení vás v Madagaskaru 2 čeká víc.


Vstupné: 70,-Kč  ČESKÝ DABING  animovaná komedie USA 90min


 


Středa 28.1. – čtvrtek 29.1.  20:00 hod. KRÁLOVA PŘÍZEŇ


Jediné, co se může postavit mezi dvě sestry, je království. 


Historické výpravné drama Králova přízeň se odehrává na dvoře Jindřicha VIII. Zrada i milostné vztahy se odvíjejí na pozadí událostí, které odstartovaly anglickou reformaci. Strhující příběh plný lásky, touhy a intrik vypráví o vztahu dvou sester, Anny (Natalie Portman) a Mary (Scarlett Johansson) Boleynových, které bojují o přízeň krále (Eric Bana). Život mladičké Mary je lemován rozhodnutími jejího otce a strýce. Ve chvíli, kdy se král začne ohlížet po milence, mají Boleynovi v ohni hned dvě želízka. Jejich cestu vzhůru po společenském žebříčku nesmí totiž nic ohrozit. V dobách, kdy o osudu žen rozhodovala rodina, Mary následovala pravidla a Anna se rozhodla vzepřít. Touží zvítězit nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou. Chce se stát královnou Anglie.


Vstupné: 70,- Kč  historický  USA  120 min.


 


Sobota 31.1.  20:00 hod. ZAKÁZANÉ KRÁLOVSTVÍ                           


Dvě největší legendy kung-fu filmů: Jet Li a Jackie Chan, se sešli v novém akčním filmu Roba Minkoffa Příběh začíná v zapadlém starožitnictví v čínské čtvrti, kde jeden mladík učiní životní objev. Náhodou totiž objeví legendární čínskou zbraň. Záhy se vydává do starověké Číny aby pomocí ní osvobodil uvězněného Opičího krále.   Zde potkává Lu Yana (Jackie Chan), Golden Sparrow (Yifei Liu) a Jada Warlorda, kteří ho nasměrují na Jadelovou horu, doprovází ho, chrání a učí bojové umění. Jadelový pán však chce získat hůl pro sebe.


„Nebezpečná cesta. Neznámá země. Neuvěřitelné dobrodružství. Boj o věčnost je úžasnější, než si dokážete představit.“


Vstupné: 70,-Kč  akční / dobrodružný / fantasy / komedie USA / Čína 120min


 


Na co se můžete těšit v únoru?



1.února  ZAKÁZANÉ KRÁLOVSTVÍ


3.,4.,5.  VEŘEJNÝ NEPŘÍTEL č.1


7.,8.  VEŘEJNÝ NEPŘÍTEL č.1 – EPILOG   


10.,11.,12.,14.,15.  SNĚŽENKY A MACHŘI PO 25 LETECH


17.,18.,19.  DEN, KDY SE ZASTAVILA ZEMĚ


21.,22.,24.,25.,26.  AUSTRÁLIE


24.,25.,26.  CESTA NA MĚSÍC 3D (s brýlemi)      pro děti


28.  OCAS JEŠTĚRKY


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Pexeso města Humpolce

Po Led 5 , 2009
Humpolecký zpravodaj bude vycházet v nové podobě. Od roku 2009 najdete v měsíčníku Zálesí zajímavou novinku – pexeso města. Čtěte dále:   Filmový festival DISNEY100

You May Like

Témata