Program kina na měsíc ÚNOR

…a upoutávka na březen.

Neděle 1.2.  20:00 hod.


ZAKÁZANÉ KRÁLOVSTVÍ                                                                                                           


Dvě největší legendy kung-fu filmů: Jet Li a Jackie Chan, se sešli v novém akčním filmu Roba Minkoffa Příběh začíná v zapadlém starožitnictví v čínské čtvrti, kde jeden mladík učiní životní objev. Náhodou totiž objeví legendární čínskou zbraň. Záhy se vydává do starověké Číny aby pomocí ní osvobodil uvězněného Opičího krále.   Zde potkává Lu Yana (Jackie Chan), Golden Sparrow (Yifei Liu) a Jada Warlorda, kteří ho nasměrují na Jadelovou horu, doprovází ho, chrání a učí bojové umění. Jadelový pán však chce získat hůl pro sebe.


„Nebezpečná cesta. Neznámá země. Neuvěřitelné dobrodružství. Boj o věčnost je úžasnější, než si dokážete představit.“


Vstupné: 70,-Kč  akční / dobrodružný / fantasy / komedie USA / Čína 120min


 


Úterý 3.2.  20:00 hod.VEŘEJNÝ NEPŘÍTEL č.1


Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna. Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…


Režie: Jean-Francois Richet


Hrají: Vincent Cassel, Cecile De France, Gerard Depardieu, Roy Dupuis, Gilles Lellouche, Elena Anaya.  


Vstupné: 70,-Kč thriller  Francie/Kanada/Itálie 110min   


 


Sobota 7.2. – neděle 8.2.  20:00 hod. VEŘEJNÝ NEPŘÍTEL č.1 – EPILOG


Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog  se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob.


Vstupné: 70,-Kč  thriller  Francie/Kanada/Itálie 130min


 


Úterý 10.2. – středa 11.2. – čtvrtek 12.2.  20:00 hod.


Sobota 14.2. – neděle 15.2.  20:00 hod. SNĚŽENKY A MACHŘI PO 25 LETECH


Co uděláte, aby se Vaše 25 let stará platonická láska stala skutečnou?


Možná všechno a možná nic, možná zjistíte, že to, co se za 25 let nestihlo, se už nezvládne…


Sněženky a machři jdou ve stopách životů hlavních hrdinů v době, která všechno změnila. Jak prošli jejími nástrahami a jaké šrámy to na nich zanechalo? Kam chtěli jít, kam došli a kam ještě dojdou? Jsme opět na horské chatě, kde se všichni po letech scházejí a opět zažijí mnoho nezapomenutelných chvil. Na horách se setkávají někdejší spolužáci, aby se viděli, aby si zavzpomínali a aby sami sebe ujistili v tom, že to s nimi ještě není tak hrozné, protože ty někdejší holky a kluky si stále nesou v sobě. Co na tom, že už uběhlo mnoho let, co na tom, že se změnil svět i všichni účastníci někdejšího lyžařského kurzu, z něhož se časem stala legenda.


Hrají: Jan Antonín Duchoslav, Michal Suchánek, Václav Kopta, Radoslav Brzobohatý, Veronika Freimanová , Eva Jeníčková, Juliana Johanedis , Jakub Prachař, Petra Lustigová.


Vstupné: 70,-Kč nostalgická komedie ČR 100min


 


Úterý 17.2. – středa 18.2. – čtvrtek 19.2.  20:00 hod.


DEN, KDY SE ZASTAVILA ZEMĚ                                  


Mysleli jsme, že Země je naše. Byla to chyba.


V historii existuje mnoho příkladů střetů civilizací, po nichž ty méně vyspělé zanikly nebo byly zotročeny. V našem filmu jsme těmi méně vyspělými my, lidstvo.


Film vypráví příběh mimozemšťana Klaatua (Keanu Reeves), který přicestuje na Zemi s jediným úkolem – zamezit lidstvu jeho organizovanou sebedestrukci i za cenu nejvyšších obětí. Klaatu chce lidstvu pomoci, otázkou je, zda o to vlastně stojíme. Zatímco on chce jednat se světovými mocnostmi, naším jediným zájmem je zavřít jej do laboratoře a vědecky ho prozkoumat. ……Na útěku z laboratoře ho doprovází astrobioložka Helen (Jennifer Connelly), která spolu se svým nevlastním synem uvízne v Klaatuově poslání.


Vstupné: 70,-Kč  sci-fi thriller   USA  100min


 


Sobota 21.2. – neděle 22.2.  20:00 hod.


Úterý 24.2. – středa 25.2.  – čtvrtek 26.2.  20:00 hod. 

Čtěte dále:   Začíná předprodej festivalu TADY VARY 2023/24

AUSTRÁLIE  –  filmový tip


Anglická aristokratka Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) žije svůj život v prostředí povrchní dokonalosti. Manželství bez lásky a dětí ji připravilo o víru ve vše, co kdy mělo smysl. Její tvrdohlavost ji dohání k cestě na druhý konec světa: z Londýna odjíždí do zastrčeného Darwinu uprostřed Austrálie. Tady chce konečně usvědčit svého muže, o kterém je přesvědčena, že ji podvádí. Záminkou pro její cestu se stává záchrana velké farmy Faraway Downs, kterou v Austrálii zdědila a která je na pokraji bankrotu.
Jediným způsobem, jak zabránit zániku farmy, je přehnat stádo patnácti set dobytčat drsným středozemím až na druhý konec Austrálie. Tento téměř neuskutečnitelný plán může Sarah podniknout jedině s pomocí místního chovatele dobytka Drovera (Hugh Jackman).
Ten se stává jejím neochotným průvodcem rozlehlou, drsnou krajinou severní Austrálie. Drover je stejně drsný a nevychovaný, jako je Sarah kultivovaná a uhlazená. Ale je také stejně vášnivý, jako je Sarah chladná. Jejich vzájemná nenávist se zmírní tragédií, díky které se Sarah nečekaně stane opatrovnicí malého sirotka Nullah (Brandon Walters). Na své cestě potkávají nejen mnoho lidí, ale také zažijí děsivé bombardování Darwinu japonskou armádou.
Vlivem mocné a krásné australské krajiny a díky vztahu s malým Nullahem Sarah postupně nachází samu sebe a mění se v ženu, kterou vždy chtěla být. Její problematický vztah k Droverovi se mění ve váhavý respekt, obdiv a nakonec v lásku. Do jejich života ale vstoupí ničivá válka. Poprvé v životě má Sarah důvod za něco bojovat. Bojuje s veškerou vášní, odvahou a odhodláním, aby zachránila ty, které miluje.
Epické, romantické drama Austrálie přináší příběh o nenávisti a lásce, o přátelství a intrikách, o poznání sebe sama a vůli změnit svůj život.
Režie filmu se ujal Baz Luhrmann (Moulin Rouge) podle svého námětu a scénáře, na kterém spolupracoval se Stuartem Beattiem, oscarovým scénáristou Ronaldem Harwoodem a uznávaným australským spisovatelem Richardem Flanaganem.
HRAJÍ: Nicole Kidman, Hugh Jackman, David Wenham, Bryan Brown, Brandon Walter


Vstupné: 70,-Kč romantické drama   USA   160min


 


Úterý 24.2. – středa 25.2. – čtvrtek 26.2.  17:30 hod.


CESTA NA MĚSÍC 3D (s brýlemi) – pro děti


Tři malí muší uličníci jsou nerozluční kamarádi. Každý je jiný: Nat je snílek a rozený vůdce, IQ má chytrý mozek a Scooter je neuvěřitelně žravý. Rok 1969: „Kosmická raketa Apollo 11 startuje první misi na Měsíc. Na palubě ponese tři odvážné astronauty – Armstronga, Aldrina a Collinse. Jejich kroky budou prvními kroky lidí po měsíčním povrchu…“ Pro Nata a jeho kamarády je to ta pravá příležitost splnit si svůj sen o obrovském dobrodružství… 3… 2… 1… START! Motory jsou zažehnuty a na palubě Apolla 11, v helmách astronautů, jsou schovaní naši tři muší dobrodruhové. Kouzelný animovaný příběh tří malých much, které se stanou součástí prvního přistání na Měsíci. Napínavé, komediální i dojemné vesmírné dobrodružství pro všechny generace nabízí díky 3D technologii jedinečný trojrozměrný zážitek.  


Vstupné: 70,-Kč  ČESKÝ DABING animovaný dobrodružný rodinný Belgie 90min


 


Sobota 28.2. 20:00 hod. OCAS JEŠTĚRKY


Narození Josefa Bárty provází věštba – zemře ve věku 29 let. A je mu právě tolik, když ho opustí žena i se synem, a jeho svět se hroutí. Podivné přátelství s nespoutaným Gabrielem vnáší do Josefova bytí nový impuls, zároveň ho však přivádí do stále větších problémů. Zdá se, že nově poznaná láska je nalezením smyslu jeho života, ale dramatický sled událostí vystaví Josefa zkouškám, které mu pomohou změnit sebe i svůj osud.


Hrají: David Švehlík, Karel Zima, Marie Durnová, Verica Nedeska, Magdaléna Sidonová, Karel Dobrý, Václav Helšus, Stanislav Zindulka, David Novotný, Jitka Ježková, Kristýna Liška Boková. Režie: Ivo Trajkov.


Vstupné: 70,-Kč drama ČR 90min


 


V BŘEZNU 2009 uvidíte:


1.  OCAS JEŠTĚRKY


3.  NADINE  art


4.,5.  LOVECKÁ SEZÓNA 2


4.,5.  PO PŘEČTENÍ SPALTE


7.,8.  CHAOTICKÁ ANA


10.,11.,12.  PEKLO S PRINCEZNOU  pro celou rodinu


11.,12YES MAN


14.,15PODIVUHODNÝ PŘÍPAD BENJAMINA BUTTONA


17.  KDOPAK BY SE VLKA BÁL?  pro celou rodinu


18.,19UNDERWORLD: VZPOURA LYCANŮ


21.,22. ZAMILOVANÁ ZVÍŘATA


24.,25.,26.,28.,29.  LÍBÁŠ JAKO BŮH


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Středoškolská futsalová liga 2008/2009

St Led 28 , 2009
Českomoravský fotbalový svaz, MŠMT a společnost Provident Financial organizuje již 8.ročník fotbalové resp. futsalové soutěže pro všechny střední školy v ČR – tzv. „Středoškolskou futsalovou ligu“. Pod hlavičkou „Fotbal ano – drogy ne! “ nabízí šanci desetitisícům chlapců a děvčat registrovaným i neregistrovaným ve fotbalovém svazu. Čtěte dále:   Filmový […]

You May Like

Témata