Plavecký bazén zatím nebude

10

Pro všechny „čvachtomily“ přichází špatná zpráva – město Humpolec odkládá stavbu krytého plaveckého bazénu na neurčito. Nezískalo dotaci z Regionálního operačního programu Jihovýchod, kterou byla realizace projektu podmíněna.

Stavba za cca 100 milionů korun by se bez evropských peněz nemohla nikdy realizovat, město by takovou finanční zátěž neutáhlo. Při hodnocení záměru ale bazén v Humpolci nezískal potřebný počet bodů a žádost o dotaci byla zamítnuta.


Představitelé radnice však nehodlají velkorysý projekt, který jenom dosud stál půl druhého milionu korun, hned zavrhnout. Chtějí počkat na další výzvu k zapojení se do Regionálního operačního programu, případně hledat jiné finanční zdroje.


Plavecký krytý bazén v Humpolci má své příznivce i odpůrce. Podle průzkumu si jej přáli především občané města, ale zastáncem byl například zastupitel Miloslav Vystrčil. Dle jeho slov bazén do tak velkého města, jakým je Humpolec, bezesporu patří. Zdrženlivější zastupitel Stanislav Bernard naopak upozorňoval na to, že pořizovací investice není konečná, neboť provoz by s největší pravděpodobností musel být částečně dotován z rozpočtu města.


Pokud by neuspěl ani druhý pokus o získání dotace, stal by se plavecký bazén velkou výzvou pro zastupitele v dalším volebním období.


 


Město Humpolec se možná bude pokoušet získat evropské finance i pro další sportovně orientovaný počin. Humpolečtí radní chtějí vyvolat jednání ohledně případného pořízení cyklostezky mezi městem a Jiřicemi. Stezka by vedla okolo Pražské silnice, za dálničním mostem by se ubírala doprava směrem ke vsi. Cyklotrasa by mohla být využívána i lidmi, kteří již dnes dojíždějí do práce v jiřické průmyslové zóně na kole.


Stezka pro cyklisty se zrodí pouze v případě, že se podaří získat dotaci, zatím se musí město poohlédnout po vhodném dotačním titulu.

Čtěte dále:   Půjčovna koloběžek

 


O dotaci na Ministerstvu školství a tělovýchovy zažádali také humpolečtí atleti z TJ Jiskra, a to již po druhé, při první žádosti vloni neuspěli. Atleti dosud musí trénovat na předpotopním oválu se škvárovým povrchem, což je dnes už rarita. V případě příznivého stanoviska úředníků by byla v Humpolci vybudována umělohmotná čtyřdráha. Po kladném rozhodnutí, které by mohlo zaznít již v dubnu, by začali specialisté ještě před prázdninami pokládat třísetmetrový polytanový ovál, aby tam po jejich skončení mohly vyrazit na tělocvik také děti z okolních škol a nedalekého dětského domova. Sportovci si od nového stadionu a zlepšení podmínek slibují především obrodu jejich tradičního klubu.
Povinnou spoluúčast, která v ideálním případě přiznání osmdesátiprocentní dotace činí přibližně 2,5 milionu korun, by ze svého rozpočtu zaplatilo město.


(Zdroj: Pelhřimovský deník)


 

myska

10 thoughts on “Plavecký bazén zatím nebude

  1. Nevíte někdo, kdo ten průzkum dělal? Podle toho, co jsem nedávno četl na Humpoláku, si to občané nic moc nepřáli. Je mi to jakés takés podivné.

  2. Bazén v Humpolci považuji za luxus,který je nad síly města. Je škoda těch 2mega,co stála studie a podklady. Víte co za ty peníze mohlo být třeba bezbar.vstupů,nebo oprav vozovek???
    Jestliže jezdíme do nemocnic v okol.městech dvacet kilometrů,mohou i příznivci plavání jezdit tam také.
    Jednoznačně je nutné počkat na nové zastupitelstvo,které podobný projekt posoudí v dalším období…

    1. Pokud vím, tak byla vypracována kompletní projektová dokumentace, nikoliv pouze studie. Ta částka je adekvátní odváděné práci.
      P.S.: s danou firmou nemám nic společného.

      Frrrr

      1. Tak to je teda turecký hospodářství. Takhle mrhat prachama c o z nás vyrve stát. Holt s cizího krev nedojí……… Plavečák bych považoval stejně na h…o jako umělej trávník pro pár blbů. A to by byl plavečák rozhodně pro daleko víc lidiček.

        1. úroveň těchto stránek je čím dál horší. Je vidět ,že sem chodí strašně chytří lidé znalí věci…….

          1. Jo, jestli myslíte jeden z těch, co se umí podepsat, tak máte pravdu.

          2. JezusMaria to dá rozum, že jeden z těch chytrejch a že to nebylo na tebe.

    2. Taky si myslím, že za ty 2 mega se mohl spíš postavit onen dávno slibovaný minigolf. Rozhodně by to byla lepší investice. Murlo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Informace z městského úřadu

Čt Bře 12 , 2009
Kdo si potřebuje na poslední chvíli vyřídit cestovní pas, měl by si pospíšit, jinak bude čekat až na 1. duben. Kvůli zavedení nového systému ve výrobě cestovních dokladů (od 1.4. se budou vydávat nové pasy s otisky prstů), bude v období od 25. do 31. března městský úřad v Humpolci […]

You May Like

Témata