Kurzy vaření v Humpolci

Chcete umět připravit japonské sushi? Nebo potřebujete naučit vykuchat, stáhnout a nafiletovat rybu? Střední škola SČMSD pořádá kurzy zajímavého vaření pro zájemce z řad široké veřejnosti.

Střední škola SČMSD Humpolec pořádá kurzy vaření s tímto zaměřením:


 


1. Jídla z babiččiny kuchařky


2. Krajové speciality


3. Speciality cizích zemí


 


Kde?  V budově Střední školy SČMSD, Hradská 274, Humpolec


 


Kdy?  V dubnu až červnu 2009 ( v odpoledních hodinách, případně v sobotu dopoledne)


Přesný termín bude stanoven na základě dohody mezi účastníky kurzu.


 


Jak dlouho?  10 kurzů po 3 hodinách (lze se přihlásit na jednotlivé lekce)


 


Maximální počet účastníků v jednom kurzu:  8


 


Poplatek za jeden kurz:  250 korun


 


Jednotlivé kurzy budou zaměřeny na:


 


1. Moučníky našich babiček – například medovníky, kynuté buchty, atd.


2. Tradiční pokrmy staročeské kuchyně – dobré masíčko, knedlíky houskové, bramborové, bosáky, špekové


3. Pokrmy a zásady dietního stravování,  pokrmy pro různé diety – bezlepkovou, bez cholesterolu, jaterní, redukční, diabetickou


4. Pokrmy z ryb – moderní způsob úpravy (včetně přípravy – kuchání, vykosťování, stahování, filetování) a podávání, i jejich správnou konzumaci


5. Speciality cizích zemí:  


– italská kuchyně: příprava pizzy a zeleninových nákypů


– mexická kuchyně: chilli con carne


– řecká kuchyně: mousaka


– japonská kuchyně: sushi – vhodné suroviny, příprava typického japonského pokrmu


6. Jídla národní kuchyně – speciality z jihočeské, moravské, slovácké a horácké kuchyně


7. Variace těstovinových pokrmů


8. Zelenina – přílohy a hlavní pokrmy z druhů zeleniny  běžně dostupných na našem trhu


9. Zeleninová jídla v evropských kuchyních – použití netradičních druhů zeleniny


10. Úprava mís k slavnostnímu pohoštění, úprava chlebíčků a jednohubek


11. Vykosťování kuřete a úprava rolád

Čtěte dále:   Vyrazili jsme na oběd do restaurace pivovaru Kamenice na Lipou

12. Vegetariánská kuchyně


 


Kurzy proběhnou pod vedením odborných učitelů s dlouholetou praxí a šéfkuchařů s praxí v zahraničních restauracích. Suroviny pro přípravu pokrmů zajistí  škola.


 


Zájemci o jednotlivé kurzy  – popřípadě celý blok – se mohou přihlásit e-mailem na adrese: mlsouni@seznam.cz


 


Více informací na telefonu: 565532160 nebo 775154160


 


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Na Sněžce se v pondělí zřítila část polské observatoře

Út Bře 17 , 2009
Sněžka – den nikoliv poté, ale den předtím. Čtěte dále:   Luxusní a elegantní snídaně nejen pro pamětníky: Tři vejce do skla s křenem a šunkou

You May Like

Témata