Střípky z Humpolce

1

Na dnešním 17.zasedání městského zastupitelstva se budou řešit nová pravidla prodeje bytových domů. Dosud se mohly prodávat pouze cihlové domy, nyní se dostává do návrhu i prodej bytů v panelácích a zároveň možnost prodávat byty v cihlových domech třetím osobám. Veřejně přístupné jednání bude zahájeno ve velké zasedací místnosti od 15:00 hodin. Projednávat se budou také příspěvky na opravu fasád historických domů.

Humpoleckým atletům se podařilo získat desetimilionovou dotaci od ministerstva školství. Na zastaralém humpoleckém stadionu tak bude ještě letos ležet moderní běžecký ovál. Se stavbou polytanové čtyřdráhy se začne v červnu, hotovo má být nejpozději koncem srpna. S povinnou spoluúčastí, která činí 2,5 milionu korun, vypomůže sportovcům městský rozpočet.


 


Ve dnech 2. a 3.května se bude na autokrosovém areálu Pod Vilémovským lomem konat volný závod RACER Buggy pro věkovou kategorii 5 – 15 let. Všichni příznivci motosportu jsou vítáni.


 


V pondělí bylo na policejní stanici v Humpolci podáno trestní oznámení na neznámého pachatele. Ten měl v době mezi nedělí 12.4. a pondělím 13.4. poškrábat lak na vozidle Škoda Fábia, které bylo zaparkované v ulici Hálkova. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 25 tisíc korun.


 


Tiskárna David v Humpolci připravuje seriál hudebních večerů pořádaných na dvoře tiskárny. Program jednotlivých společenských akcí osloví všechny věkové kategorie a příznivce různých hudebních stylů.


 


16.května: Cimbálová muzika Drahan a víno z Velkých Bílovic


30.května: Heligonkáři Žbaňkovi + VEPŘOVÉ HODY


31.května: Dětský den se skupinou Kaštánci a BOBO divadlem


13.června: Akce KYTARY (pražská skupina Vopeč buřt)


27.června: Veselé Jihočeské Heligonky


11.července: Večer Michala Tučného


25.července: Projekce s rokovým představením (koncert Davida Gilmoura)


22.srpna: Podvečer s kubánskou hudbou


 


Další informace o jednotlivých akcích najdete v občasníku „Štočkův dvůr“, který vydává Tiskárna David. Vstupenky je možno zakoupit v předprodeji v humpoleckém informačním centru (tel.565 532 479).

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Rekonstrukce dvou ulic v Humpolci ještě nekončí. Oprava potrvá déle

myska

One thought on “Střípky z Humpolce

  1. Chtěl bych jen zdůraznit skutečný záměr města privatizovat městské byty z důvodu šířících se všelijakých fám. Možnost prodeje bytových domů i třetí osobě se týká pouze čtyř zděných bytovek, které budou samozřejmě prvně nabídnuty nájemníkům. Co se týká panelových domů, tam město (s vyjímkou domů, kde existuje věcné břemeno z důvodů státních dotací)byty k odprodeji nájemníkům pouze nabízí. Pakliže nebudou mít zájem, nic se pro ně nemění. Žádné třetí osobě se nabízet nebudou. Pokud minimálně 70% nájemníků bude mít zájem, město jim byty odprodá za účetní znaleckou hodnotu, která většinou sotva dosahuje 50-ti% tržní hodnoty. Nic víc, nic míň.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Z deníku policie

Čt Dub 23 , 2009
Středa 23.dubna byla na Humpolecku nepříznivým dnem. Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Rekonstrukce dvou ulic v Humpolci ještě nekončí. Oprava potrvá déle

You May Like

Témata