Pozor na pavouka

Na hradě Orlík se v pátek 1. května konala přednáška archeologa Bohumíra Dragouna. Díky němu se návštěvníci hradu mohli v ten den vrátit hluboko do minulosti čtrnáctého století.

Bohumír Dragoun provedl návštěvníky celým hradem od jeho vnějšího opevnění, přes později přistavěné paláce, sklepy až po původní hradní palác. I ti, kteří hrad dobře znají, si odnesli nové poznatky, například o tom, co je stále ještě ukryto pod zemí. Archeolog se zmínil i o vzácném pavoukovi, který údajně žije v jednom ze sklepů a kterého sem měli zanést dělníci ze zlatých dolů.


Minirozhovor s Bohumír Dragounem si můžete přečíst zde: http://www.vysocina-news.cz/clanek/navstevnici-orliku-se-vratili-do-minulosti/


Další zajímavá událost se bude na Orlíku konat v sobotu 16.května od 10 do 16 hodin. Na této akci, kde si bude možné na vlastní kůži vyzkoušet postupy starých mistrů, budou vyrobeny komponenty pro stavbu kachlových kamen na hradě Orlík. Ty se následně při středověkých slavnostech budou vypalovat v replice středověké keramické pece. Kdo chce tedy znát odpověď na otázku „Jak se dělají středověká kamna?“, ať nezapomene v uvedené datum hrad navštívit. Při té příležitosti může i zapátrat po vzácném pavoukovi.


 



 


(Zdroj: http://www.hrad-orlik.cz/ )

Čtěte dále:   10. Ročník FOLK-ROCK-COUNTRY hudebního festivalu Ozvěny Prázdnin

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Česká zemědělská akademie převezme nový internát

Út Kvě 5 , 2009
Školní statek Humpolec tento týden převezme do užívání nově zrekonstruovaný objekt bývalé administrativní budovy ve svém areálu. Čtěte dále:   10. Ročník FOLK-ROCK-COUNTRY hudebního festivalu Ozvěny Prázdnin

You May Like

Témata