Česká zemědělská akademie převezme nový internát

1

Školní statek Humpolec tento týden převezme do užívání nově zrekonstruovaný objekt bývalé administrativní budovy ve svém areálu.


Opravený objekt bude Akademie využívat nově jako internát pro 42 studentů. Celkové náklady na rekonstrukci provázenou  vícepracemi způsobenými neplánovanou, ale nutnou demontáží dřevěného trámového stropu napadeného dřevokaznou houbou, činily částku 14 milionů korun.


 


Česká zemědělská akademie Humpolec vychovává budoucí generaci zemědělců, mechaniků a opravářů zemědělských strojů, sociálních pracovníků a chovatelů. V současné době má učební a maturitní obory soustředěny do Humpolce, Světlé nad Sázavou a do Havlíčkova Brodu.


 


S ohledem na klesající počty žáků a studentů základních a následně středních škol a s přihlédnutím k zájmu o nabízené studijní obory řeší kraj Vysočina a vedení České zemědělské akademie Humpolec budoucí uspořádání teoretické i praktické výuky. Škola nyní disponuje mimo jiné moderně vybavenými opravárenskými dílnami ve Světlé nad Sázavou a praktické vzdělávání žáků zaměřených na zemědělské obory probíhá na prosperujícím Školním statku v Humpolci. O využití areálu školy v Havlíčkově Brodě má zájem Vysoké učení technické Brno.

(Zdroj: http://www.pelhrimov.info/ )


 

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Top deset investic Humpolce pro letošní rok. Rozpočet je ve znamení dopravy

myska

One thought on “Česká zemědělská akademie převezme nový internát

  1. Blahopřeji k novému rekonstruovanému objektu,ale vedení aAkademie by nemělo zapomínat na svou součást a sice Technické učiliště v Nádražní ulici. I tam by byly potřebné rekonstrukce třeba WC či jiných věcí,ale zdá se mi že všechny prostředky schlamstne právě bývalá zemědělka. A přitom kolik mladých lidí jde do zemědělství pracovat???

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Léto začalo v Humpolci již v dubnu

St Kvě 6 , 2009
Doslova letní výstav zaznamenal Rodinný pivovar BERNARD v letošním dubnu, když prodal rekordní množství 20.602 hl piva. Tento výsledek je nejlepším měsíčním výstavem v celé novodobé historii pivovaru od privatizace v roce 1991. Čtěte dále:   Bernardfest 2023

You May Like

Témata