Na chaloupkách připravují víkend nejen s bylinkami

Kněžice – Víkend nejen s bylinkami je název tradičního semináře, který se uskuteční poslední červnový víkend v ekologickém středisku Chaloupky. Toto setkání zájemců o hlubší rozměr našich životů je věnováno Květoslavě Burešové, neúnavné propagátorce léčivých bylin, školních zahrad a jejich využití pro děti, které ještě nepřestaly být dětmi, zakladatelce a duši nejen těchto seminářů.

 

„Víkend však nebude zdaleka jen o bylinkách. Budeme cvičit, zamýšlet se nad souvislostmi našeho myšlení a zdraví k okolnímu světu, zkusíme si automatickou kresbu, masáže, reflexní i Bachovu květovou terapii, dotkneme se filosofie Rudolfa Steinera i starověké a středověké magie,“ upřesňuje program hlavní organizátorka víkendu Iva Suchá. Strava je plánována v duchu celého semináře -ohleduplná k nám i přírodě; vegetariánská a pokud možno i v biokvalitě. K tomu všemu bude samozřejmě nejlépe popíjet lahodný bylinkový čaj. „Seminář zajišťuje celá řada zkušených lektorů a program je nabitý od pátku až do neděle. Vzhledem k tomu, že je omezený počet míst je nutné se do 6. června přihlásit,“ upřesňuje Iva Suchá.

Seminář je akreditován v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků. Více informací o Víkendu nejen s bylinkami, ale i o dalších zajímavých akcích najdete na webu www.chaloupky.cz.

Více informací poskytne:

Iva Suchá, 568 870 359, iva.sucha@chaloupky.cz

Chaloupky o.p.s. se dlouhodobě věnuje jednodenním i pobytovým programům pro školy s ekologickou a přírodovědnou tématikou. V rámci programů děti a dospělí zažijí pobyt v přírodě, pozorování rostli a živočichů, krmení hospodářských zvířat na dětské farmě, rukodělné činnosti a spoustu dalších doteků přírody a života na venkově. Programy jsou realizovány ve středisku pro vzdělávání a výchovu v přírodě Chaloupky nedaleko Kněžic a ve středisku ekologické výchovy Ostrůvek ve Velkém Meziříčí. Více informací na www.chaloupky.cz.

Čtěte dále:   V Humpolci bude jídlo. Vrací se festival rekordů. Tipy na víkend na Pelhřimovsku

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Kousek od Humpolce se nachází Studánka Vysočiny

Čt Kvě 28 , 2009
Studánkou Vysočiny pro letošní rok se stala Křižná studánka u Horních Pasek nedaleko Humpolce. Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Noc vědců bude v Humpolci, vinobraní v Počátkách

You May Like

Témata