Hrad Orlík – AKCE 2009

Přinášíme Vám program akcí na hradě Orlík, které nás v tomto roce ještě čekají. Slavnosti, koncerty, filmový festival a další. Je toho ještě dost na co se můžeme letos ještě těšit. A středověké slavnosti jsou již za rohem.

4 – 5. července

13. Středověké slavnosti

Každoroční středověké slavnosti pro malé i velké se spoustou řemesel, her, dovadla, šermu a jiné zábavy, při které nemusíte zůstat jen pasivním divákem. Tradičně největší, nejnavštěvovanější a nejoblíbenější akce všech sezón.

Plakát na středověké slavnosti na hradě Orlík pro rok 2009

18. července

Marcel Kříž a hosté

Písničkář Marcel Kříž se skupinou Pohublá zrzka a jejich hosté ve znamení folku, jazzu, rocku a blues ve večerním vystoupení na nádvoří hradu Orlík. V případě nepřízně počasí v prostoru suterénu správního objektu. http://marcelkriz.infozde.cz 

Plakát na koncert Marcela Kříže

1. srpna

Country večer s kapelou Skaláci

Večerní posezení pod širým nebem na dolním nádvoří hradu Orlík s humpoleckou a všem dobře známou country skupinou Skaláci. V případě nepřízně počasí v prostoru suterénu správního objektu.

15 – 16. Srpna

2. Šermířské dny

Druhý ročník setkání příznivců šermířů, dělostřelců na zřícenině hradu Orlík nad Humpolce. Připraven pestrý program pro malé velké.

24 – 30. srpna

Filmový festival FILM A DĚJINY 2009

VII. ročník filmové přehlídky českých a evropských starých i současných filmů. Projekce probíhá na několika místech v areálu hradu Orlík nad Humpolcem, podrobné info na www.filmadejiny.cz

12. září

Dny evropského dědictví

Hrad Orlík bude během tohoto dne volně zpřístupněn. Pro návštěvníky bude dále připravena prezentace o historii a současnosti oprav a péče o hrad a vybrané památky v regionu.

Podrobnější informace na

www.hrad-orlik.cz nebo tel 724 937 647 . Změna termínů vyhrazena

Čtěte dále:   Hradní víkend s mírou

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Film a dějiny 2009: Kouzlo pokroku (věda a technika v dějinách)

Út Čvn 16 , 2009
Festival Film a dějiny je etablovaná kulturní akce, v roce 2009 se uskuteční již devátý ročník tohoto projektu. Projekt má široký ohlas u veřejnosti, po řadu let se stal pevným bodem kulturního života na Vysočině, počet návštěvníků se každoročně pohybuje okolo jednoho tisíce. V článku naleznete program letošního festivalu. Čtěte […]

You May Like

Témata