Na Zlaté podkově se sejdou stovky lidí z celé Vysočiny

Finále celoročního seriálů jezdeckých závodů vyvrcholí o víkendu 21. – 23. srpna v Humpolci. Zlatá podkova nabídne návštěvníkům třídenní soutěže nejlepších koní, také přehlídku zahradní a zemědělské techniky, ukázky soutěže lam a vyhodnocení chovatelské soutěže Kontroly mladých koní.

„Milovníci koní mají možnost spatřit více jak sto koní na jednom místě a setkat se se závodníky, kteří splnili kvalifikační kritéria na závodech po celé republice. Tradičně se v Humpolci scházejí stovky zájemců, kterým jsou koně a jezdecké závody blízké. Na tento víkend jsou však zváni všichni, kteří chtějí prožít něco zajímavého a netradičního,“ popsal organizátor Jiří Klubal.


 


V rámci třídenních soutěží se divákům představí více jak sto třicet koní v sedlových i vozatajských kategoriích včetně divácky oblíbených pony soutěží a také v soutěži ve zručnosti tahu klády. Jako novinka je pro letošní ročník připravena ukázka soutěže lam.  Nebude chybět ani tradiční přehlídka výkonných koní plemene Český teplokrevník.


 


Organizátoři připravují průvod městem, koncert dechové hudby a vystoupení mažoretek. „Chceme, aby Zlatá podkova byla místem, kde se setkávají nejenom jezdci a milovníci koní, ale také občané Humpolce a širokého okolí. Proto jsme připravili takový program, aby si každý mohl najít to své,“ uzavírá Jiří Klubal a dodává, že v areálu závodiště pamatují i na děti, pro které budou připraveny různé atrakce.


 


(Tisková zpráva)


 

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Fotbalisté Humpolce bod brali, v Bystřici se hodně zlobili na výkon rozhodčích

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Program Finále Zlaté podkovy

Po Srp 17 , 2009
O víkendu 21. – 23.srpna se uskuteční již 44. ročník celostátního seriálu jezdeckých soutěží Zlatá podkova v Humpolci. Čtěte dále:   Fotbalisté Humpolce doma vyhráli

You May Like

Témata