Zítra začíná festival Film a dějiny

Od 19. do 25.srpna se na hradu Orlík uskuteční již osmý ročník filmového festivalu Film a dějiny 2009. Akce se letos zaměří na kouzlo pokroku.

Ve středu 19. srpna jsou na programu dva snímky: Chaplinova Moderní doba a Botostroj od režiséra K. M. Waló. Ve čtvrtek 20. srpna návštěvníci festivalu uvidí československý film z roku 1963 Ikarie XB1. I páteční večer vyplní snímek z Československa. Tentokrát půjde o Zemanovu Ukradenou vzducholoď, kterou doplní Cesta kolem světa za 80 dní od Franka Coraciho.


Čtvrtý festivalový den nabídne Vynález zkázy a Barona Prašila, obojí z dílny režiséra Karla Zemana. Až na krev je název snímku, který pořadatelé promítnou v neděli. V pondělí pak dojde na Trnkovu Kybernetickou babičku a německý Metropolis. Poslední den festivalu bude opět ve znamení československé filmové tvorby. Filmovou plejádu zakončí Dědeček automobil od Alfréda Radoka a Menzelovi Báječní muži s klikou.


Film a dějiny 2009 ale není jen o filmech, připraveny jsou i doprovodné akce. V sobotu 22. srpna je to pásmo přednášek o astronomii, prohlídka dalekohledů a celodenní sledování oblohy nazvané Hvězdáři na hradě. O den později se koná Historická těžba. Ta zahrnuje výlet do štůl v okolí hradu s výkladem k místní těžbě stříbra i jiných hornin. Poslední doprovodná akce se odehraje v úterý a nese jednoznačný název Sraz velorexů.


Všechna promítání začínají ve 20.30 a ve 22.00 pod širým nebem. Vstupné je zdarma.


Více informací o festivalu: http://www.hrad-orlik.cz/akce-na-hrade/?ftshow=26#ka26


 


 

Čtěte dále:   Hradozámecká noc s nočními prohlídkami

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Z deníku policie

Út Srp 18 , 2009
Uplynulou páteční noc bylo v Humpolci živo. Zatímco policisté po místních barech a klubech kontrolovali dodržování zákazu podávání alkoholu neplnoletým osobám, na Dolním náměstí se vesele řádilo. Čtěte dále:   10. Ročník FOLK-ROCK-COUNTRY hudebního festivalu Ozvěny Prázdnin

You May Like

Témata