První ročník literární soutěže na Vysočině má kvalitní příspěvky

Do literární soutěže, jejímž hlavním tématem byla Vysočina, se sešlo několik velmi kvalitních příspěvků od studentů z celého kraje. Slavnostní vyhlášení vítězů a předání hodnotných cen se uskuteční v úterý 22. září od 18.00 v Horáckém divadle v Jihlavě. Vítězové se stanou historicky prvními, kteří dostanou Cenu Jana Zahradníčka za poezii a Cenu Jakuba Demla za prózu a k tomu také finanční ohodnocení za svá díla.

„Jsem mile překvapen, že se do prvního ročníku literární soutěže přihlásilo poměrně dost studentů. Navíc jejich díla svědčí o citu pro slovo a vztahu k Vysočině,“ komentuje výsledky poslanec Jan Kasal, který je zároveň předsedou pořádající organizace Evropská akademie pro demokracii.


 


Studenti středních a vyšších odborných škol na Vysočině si mohli vybrat ze dvou soutěžních kategorií – poezie a próza.  V kategorii Poezie mohl každý účastník poslat jednu báseň v libovolné formě o rozsahu jedné strany na téma Vysočina – náš domov. V kategorii Próza jde o text v libovolné formě o rozsahu maximálně do tří stran na téma Osobnost Vysočiny.


               


„Dnešní mladí lidé moc nečtou a málo se zajímají například o poezii.  Tato soutěž ukázala, že někteří mají přeci jenom zájem o literárno a dokonce dokážou vytvořit vlastní texty, které jsou hodnotné,“ komentuje Jan Kasal. Vítězové v obou kategoriích dostanou finanční ohodnocení. Za první místo pět tisíc korun, za druhé tři tisíce a za třetí místo dva tisíce korun.


 


Tisková zpráva

Čtěte dále:   Houby porostou jako po dešti. Podívejte, kde je na Pelhřimovsku největší šance

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Velká cena města Humpolce v minihokeji 3 tříd

St Srp 26 , 2009
Ve dnech 29. a 30.srpna se na humpoleckém zimním stadionu koná turnaj v minihokeji 3 tříd, kterého se účastní celkem 16 týmů – 15 z České a 1 ze Slovenské republiky. Jedná se o největší sportovní akci v letošní sezóně. Kluci budou bojovat ve 4 základních skupinách (sobota) a v […]

You May Like

Témata