FOKUS Vysočina zve veřejnost do svých dílen v Pelhřimově

Tradiční Den otevřených dveří a s ním zpřístupněné tvůrčí dílny pro veřejnost budou vrcholem programu letošních Týdnů pro duševní zdraví, které také letos pořádá na Pelhřimovsku sdružení FOKUS Vysočina. Dveře FOKUSU Vysočina se otevřou zájemcům ve čtvrtek 24. září 2009 v 10 hodin.

„Kromě prostor FOKUSU Vysočina na Humpolecké ulici na kraji Pelhřimova otevřeme tento den veřejnosti také dvě naše pracoviště sídlící na adrese Masarykovo náměstí 31. Zde působí dobrovolnické centrum a tým podpory v zaměstnávání,“ uvedla vedoucí střediska FOKUS Vysočina v Pelhřimově Anna Šimonová.


 


Den otevřených dveří je naplánován od zmíněných deseti do 15 hodin. O dvě hodiny déle zůstanou ve stejný den otevřené tvůrčí dílny pro veřejnost v pavilónu na Humpolecké ulici. „Zájemce vezmeme do naší keramické dílny, kde si budou moci vyzkoušet práci na hrnčířském kruhu,“ prozradila Anna Šimonová.


 


Týdny pro duševní zdraví začaly v Pelhřimově už v pondělí 14. září, v  suterénu domu číslo popisné 3 na Masarykově náměstí je po dva týdny otevřena prodejní výstava výrobků z chráněných dílen FOKUSU Vysočina. Součástí programu bude dále několik sportovních a turistických akcí, kulturním vrcholem bude v pátek 2. října benefiční koncert Pavla Šporcla a žáků ZUŠ Pelhřimov v kostele svatého Víta.


 


Aktivity FOKUSU Vysočina, který se v současné době stará o 67 klientů z nejrůznějších koutů Pelhřimovska, podporují  Bentime, Blira, s.r.o., Boutique Piccolo, Color Expert Štorch CZ, s.r.o., Divadelní spolek Hralous, Kraj Vysočina, Kulturní zařízení Města Pelhřimova, města Černovice, Horní Cerekev, Humpolec, Kamenice nad Lipou, Pacov a Pelhřimov a dále pak Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, Ministerstvo zdravotnictví ČR, PRO TEAM, s. r. o., Quattro I.F.C., Realitní kancelář Emil Kovář, SPEKTRUM Cestovní agentura, Sport bar U Dubů, Trafika Mádlová, Úřad práce Pelhřimov, Velkoobchod papírem, Ing. Jan Mikolášek a Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Slavnosti obsadí Počátky, v Humpolci je jarmark


FOKUS Vysočina se od roku 1992 jako samostatný právní subjekt zabývá poskytováním sociální pomoci formou mimonemocniční rehabilitace duševně nemocných. FOKUS Vysočina vznikl za účelem pomoci dlouhodobě duševně nemocným lidem najít si své místo ve společnosti. Základní myšlenkou je přitom přesvědčení, že tito lidé nepotřebují trávit dlouhé měsíce nebo i roky v psychiatrických léčebnách – poskytne-li se jim odpovídající podpora, mohou dobře žít ve svém přirozeném prostředí a psychiatrické služby využívat mnohem méně. Proto FOKUS Vysočina založil komunitní centra, chráněné dílny, týmy podpory v zaměstnávání, chráněné byty a dobrovolnická centra a začal poskytovat mnohostrannou podporu lidem s duševním onemocněním.


 
Tisková zpráva

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Bernard Cup 2009 - basketbalový turnaj v Humpolci

Út Zář 15 , 2009
Zveme všechny příznivce basketbalu do Humpolce na 4. ročník Bernard Cupu, který se koná již tuto sobotu 19. září 2009. Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Karanténa bude v Humpolci, karneval v Máji

You May Like

Témata