Michael Jackson’s THIS IS IT

3

sobota 28.11. 17:30, 20:00
neděle 29.11. 17:30, 20:00
pondělí 30.11. 20:00
úterý 1.12. 17:30, 20:00
středa 2.12. 17:30, 20:00

Vstupné: 90,-Kč

THIS IS IT


© SONY PICTURES ENTERTAINMENT, USA 2009 


 


Premiéra:                                        29. 10. 2009


Monopol:                                         FALCON a. s. do 28. 10. 2011


                                                           Klas (1:1,85), české titulky, Dolby digital


Přístupnost:                                   mládeži přístupný


Žánr:                                                 hudební/dokument


Režie:                                               Kenny Ortega


Produkce:                                       Kenny Ortega, Randy Phillips, Paul Gongaware


Vedoucí výroby:                            John Branca, John McClain


Hrají:                                                 Michael Jackson


               



OBSAH – (film 112 minut)
Michael Jackson’s THIS IS IT nabídne Jacksonovým fanouškům a hudebním nadšencům po celém světě vzácný pohled do zákulisí na tohoto nevšedního umělce během příprav, tvorby a zkoušek na jeho vyprodanou koncertní sérii, která měla tohoto léta odstartovat v londýnské O2 Areně. Snímek, který dokumentuje události od dubna do června 2009 čerpá z více než stovky hodin záběrů za zákulisí, na kterých je možné vidět Jacksona během zkoušek celé řady písní pro jeho vystoupení. Divákům se tak dostane výjimečného a soukromého pohledu na Jacksona takového, jakého ho dosud neviděli. Michael Jackson’s THIS IS IT je posledním dokumentem o aktivitách zpěváka, tanečníka, filmového tvůrce, architekta a génia, který se v něm společně se svými spolupracovníky připravuje na splnění svých cílů londýnský, koncertních a historických.


 


O TVŮRCÍCH


KENNY ORTEGA (režie, produkce) byl magazínem Daily Variety nazván ‚miliardový maestro‘. Podařilo se mu se stejným mistrovstvím dobýt plátna kin, televizní obrazovky, divadelní pódia, koncertní sály a hlediště monstrózních akcí, jakými jsou například zahajovací a ukončovací ceremoniály Olympiády. Jakožto režisér a tvůrčí partner Michaela Jacksona se podílel na přípravách turné This Is It, stejně jako i jeho předchozích turné Dangerous a History. Ortega s Michaelem Jacksonem spolupracuje a je jeho blízkým přítelem už přes 20 let.


Několikanásobný držitel ceny Emmy se do povědomí veřejnosti zapsal především režií a ztvárněním miliardového fenoménu Muzikál ze střední společnosti Disney. Ortega režíroval koncertní turné Hannah Montany / Miley Cyrus Best of Both Worlds Tour. Velký ohlas vzbudila také jeho režie zahajovacího a ukončovacího ceremoniálu zimních olympijských her v roce 2002 v Salt Lake City v Utahu.

Čtěte dále:   KinoDiv – zveme vás na divadlo do kina!

 


RANDY PHILLIPS (produkce) pracuje jako prezident a CEO společnosti AEG Live, na živé koncerty zaměřené divize losangeleské společnosti AEG, která se zabývá komplexními službami v oblasti současné moderní hudby. Mezi aktuální zákazníky společnosti patří například Leonard Cohen, Bon Jovi, Celine Dion, Britney Spears, Paul McCartney a živá vystoupení pro pořady American Idol.


Phillips je přítelem a spolupracovníkem Michaela Jacksona po více než deset let a takřka dva roky mu trvalo, než ho přemluvil k tomu, aby pro společnost AEG vystoupil v O2 Areně v Londýně s koncertním turné This Is It.


Jakožto jeden z partnerů ve společnosti Stiefel-Phillips Entertainment byl také manažerem předních zástupců hudebního a filmového světa, jakými jsou například Rod Stewart, Prince, Guns’n’Roses a Toni Braxton. Mezi filmy, produkované společností Stiefel-Phillips, patří například Midnight in the Garden of Evil, That Was Then…This Is Now a film skupiny Talking Heads Stop Making Sense.


             


TRAVIS PAYNE (choreograf koncertního turné). Byl choreografem a tanečníkem hudebních videoklipů celé řady hvězd, od Michaela Jacksona a Janet Jackson až po Madonnu, Stinga, Faith Hill a Britney Spears. Payne se podílel na takových populárních filmech jako Divoké kočky, Cable Guy a Láska mezi superstar, v nichž spolupracoval s herci jako Jim Carrey, Elizabeth Hurley, Halle Berry či Marilyn Manson.


Čtyřikrát získal cenu MTV Award za nejlepší choreografii mj. za přelomové video Michaela a Janet Jacksonových Scream. V roce 1995 byl Payne nominován na Emmy za práci na úvodní pasáži MTV Music Awards s Michaelem Jacksonem. Payne pracoval jako pomocný režisér a také choreograf na přípravách koncertního turné This Is It Michaela Jacksona. Payne se podílel na tvorbě a produkci smuteční slavnosti Michaela Jacksona.

olaf

3 thoughts on “Michael Jackson’s THIS IS IT

    1. Ale byl to profík se vším všudy a proto využil i smrt jakožto poslední možnost se připomenout:-) To by každý neudělal:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Superstar v Humpolci

Čt Lis 19 , 2009
Ve středu 18.listopadu navštívila Dětský domov v Humpolci šestice finalistů soutěže Československá Superstar společně s moderátorem Leošem Marešem. Účastníci soutěže si zde udělali krátkou zastávku cestou z Prahy na brněnskou autogramiádu. Čtěte dále:   ZŠ Humpolec, Hálkova - Všechny chutě a vůně světa

You May Like

Témata