Probuzení kaple sv. Anny

1

Probuzení kaple sv. Anny u Pelhřimova je nový projekt sdružení Zelené srdce, který pro rok 2010 podpořila z Fondu místního rozvoje Nadace VIA. Sdružení Zelené srdce se snaží od roku 2007 zachránit tuto kapli, která čtyřicet let chátrá a patří k nejohroženějším církevním památkám v kraji Vysočina.

„Finanční prostředky z tohoto projektu nejsou určeny přímo na obnovu vlastní stavby, ale na probuzení zájmu a zapojení veřejnosti do její obnovy vlastní pomocí a nebo finančním darem,“ vysvětluje Pavel Koubek. Nadace VIA přispěla například na nákup nářadí potřebného k uskutečnění tří brigád pro veřejnost v průběhu roku. První z nich proběhne v dubnu a hlavní náplní práce bude jarní úklid.


 


 „V rámci projektu vznikne také malá putovní výstava a propagační letáček, pro které v současné době sháníme staré fotografie této památky,“ prozrazuje dále Pavel Koubek. Bez probuzení zájmu lidí by totiž neměla vlastní obnova památky smysl. Pravidelné bohoslužby se již v kapli asi konat nebudou, ale může sloužit jako cíl pro výletníky a místo setkávání lidí. Dalším letošním snem, je obnova střechy nad poslední částí zachovalé klenby, ale vše bude záležet na získání finančních prostředků.


„Stále však věřím, že je možné spojit síly a obnovit něco krásného pro všechny,“ dodává Pavel Koubek.

Čtěte dále:   Zveme vás do Jihlavy - Velikonoce

myska

One thought on “Probuzení kaple sv. Anny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Zimní rallye v Humpolci

Po Led 18 , 2010
Dne 23.1.2010 se bude konat v Humpolci v autokrosovém areálu zimní mini rallye. Svézt se může každý, kdo má nějaké vozidlo a rád jezdí na sněhu. Čtěte dále:   Čistá Vysočina

You May Like

Témata