Z deníku policie

10

Uplynulý týden bylo v Humpolci více než živo. Kromě dopravních karambolů a krádeží došlo také k loupežnému přepadení nonstop baru.

Včera, dne 28. ledna v 02:40 hodin došlo k loupežnému přepadení v baru v Humpolci. Maskovaný muž vešel do Nonstop-baru Šach v ulici 5. května a pod pohrůžkou střelné zbraně přinutil obsluhu a hosta baru k lehnutí na zem. Následně jim spoutal ruce ke kovové noze stolu. Pachatel prohledal zásuvku barového pultu a odcizil peněženku s finanční hotovostí ve výši 8.213 korun. Poté pachatel z baru odešel směrem k nedalekému parkovišti. Při loupeži nedošlo ke střelbě,  ani k ublížení na zdraví.


Popis pachatele: muž mluvící dobře česky, hrubší hlas, vysoký 175-180 cm, věk kolem 20-22 let, měl na sobě světlou béžovou zimní bundu s kapucí do pasu, tmavé kalhoty, na hlavě kuklu šedé barvy s otvory jen pro oči.


Jakékoliv informace k případu loupežného přepadení můžete podat na lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně .



V pondělí 25.ledna ráno přijali humpolečtí policisté oznámení o vloupání do firmy v Humpolci. Na místo vyjela výjezdová skupina a technik. Neznámý pachatel vnikl do venkovních prostor firmy v Nádražní ulici, kde odcizil malé nákladní vozidlo zn. Fiat Doblo v hodnotě nejméně 315.000 korun. Dále se vloupal do skladových prostor firmy, kde odcizil topenářský materiál v celkové hodnotě nejméně 300.000 korun. Jednalo se zejména o měděné trubky, fitinky, pájky se stříbrem, deskové radiátory a nepohrdl ani notebookem. Celkem  byla způsobená škoda ve firmě vyčíslena na 638.000 korun.


V průběhu dne, kdy policisté šetřili na místě, byl na policii oznámen nález odcizeného vozidla Fiat Doblo. Nepoškozené vozidlo bylo objeveno občany v obci Nová Buková na Hornocerekvicku.  




V noci z úterý na středu se neznámý pachatel vloupal do několika garáží na Pelhřimovské ulici. Do dvou garáží se pokusil vloupat, když se mu to nepovedlo, vzal si za cíl další čtyři garáže. Z nich poté odcizil sady pneumatik a následně i vozidlo Peugeot 107. Škoda na odcizení a poškození garáží byla vyčíslena téměř na 46.000 korun.


 


Počátkem tohoto týdne se neznámý pachatel vloupal v Žižkově ulici do společných prostor kočárkárny dvou domů. V prvním případě z kočárkárny nic neodcizil, ve druhém případě si však odnesl volně uskladněné dámské jízdní kolo zn. MERIDA CROSSWAY. Odcizením kola vznikla škoda ve výši 16.000 korun, škoda na poškozených zámcích u kočárkáren zatím nebyla vyčíslena.

Čtěte dále:   Žena z Humpolce se opila s přáteli a pak ztropila ostudu. Řádila i před domem


Minulý týden v pátek během dne rovněž neznámý poberta
využil příležitosti a odcizil z odložené bundy v neuzamčené volně přístupné kanceláři zaměstnanců na zimním stadionu v Humpolci peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platebními kartami. Ještě téhož dne došlo k neoprávněnému výběru z platebních karet, a to ve výši 15.000 korun. Celkem byla způsobená škoda vyčíslena na více jak 18.000 korun.



Sníh a kluzká vozovka potrápily řidiče přímo ve městě. Policisté ve středu ráno vyjížděli k dopravní nehodě, kdy řidička
vozidla Peugeot 205 jela po vedlejší silnici označené dopravní značkou STOP Dej přednost v jízdě. Při jízdě v klesání na kluzkém povrchu vozovky své vozidlo nestačila zastavit a vjela do křižovatky v době, kdy z její levé strany jel osobní vůz Audi 89, který jel po hlavní komunikaci ve směru z centra Humpolce na obec Kejžlice. Tomuto vozidlu nedala přednost v jízdě a došlo ke střetu. Po nárazu bylo vozidlo Peugeot 205 odhozeno směrem vpravo, kde došlo ke střetu s osobním vozidlem Škoda Favorit, které jelo po hlavní komunikaci ve směru od Kejžlice do Humpolce. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. 

  


O několik hodin později jel řidič traktoru Zetor s přívěsem z centra Humpolce směrem k firmě Strabag. Na přímém úseku silnice při vyhýbání se s protijedoucím osobním automobilem Škoda Yety žádný z účastníků nezajel dostatečně vpravo a došlo k bočnímu střetu vozidel. Při události nedošlo ke zranění osob, alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Škoda byla odhadnuta téměř na 31.000 korun.


V noci na čtvrtek pokryl silnice Vysočiny nový sníh, který mnohé řidiče opět zaskočil. Už před sedmou hodinou ráno zatarasily tři kamiony hlavní tah na Brno na 107. kilometru dálnice. Při srážce se těžké vozy vzpříčily přes celou vozovku, z vozů unikala nafta, kterou odčerpávali jihlavští hasiči. Nikdo při nehodě nebyl zraněn, v místě neprůjezdné dálnice se ale tvořily kolony. Policisté u dálničního sjezdu u Humpolce bránili sjezdu nákladních vozidel, která se snažila místo dopravní nehody objet. Před osmou hodinou tak na dálnici vznikla přibližně tři kilometry dlouhá kolona stojících vozů. Zprůjezdnit alespoň levý jízdní pruh se podařilo po půl deváté.


(Zdroj: www.policie.cz )


myska

10 thoughts on “Z deníku policie

  1. Pokud se v případu „krádež v garážích v Pelhřimovské ul.“ jednalo skutečně o vůz Peugeot 107, tak škoda musela být určitě vyšší.

      1. Peugeot 107 je model, který se vyrábí v Kolíně. Jedná se o relativně mladý vůz, který se v autobazarech jako ojetý stále prodává kolem sta tisíc Kč. Proto mi přijde, že šlo spíše o Peugeot 106. Potom si výše škody odpovídala.

  2. Uvedu Vás do obrazu. Šlo skutečně o Peugeot 107 v hodnotě zhruba 200.000,- a dále o škodu na odcizených věcech a poškození ve výši jaká je uvedena v článku. To že se v této době škoda 200.000,- k celé věci nepřičítá je způsobeno tím, že vozidlo není v současné době odcizeno, nýbrž neoprávněně užíváno. Takto je nutné kvalifikovat každé „odcizení motorového vozidla, protože trestní sazba u tohoto trestného činu je nižší než u trestného činu krádeže a je tudíž pro pachatele příznivější (toto ukládají přímo trestní předpisy). Teprve poté, co se vozidlo delší dobu neobjeví (pachatel ho nikde neodstaví) se i tento skutek bude posuzovat jako krádež a škoda bude započítána.

    1. Nějak tomu nerozumím. V Nádražní ulici Fiat za 315 tis. a další věci za 300 tis. jsou sečteny do celkové škody přes 600 tis. A to se dokonce Fiat našel. Tak jak to je?

    2. Nehledejte v tom žádnou záludnost. Pachatel činem který spáchal způsobil škodu, do které se započítává vše, ale odcizením způsobil škodu pouze na kradených věcech. Dále kromě škody na kradených věcech způsobil škodu na neoprávněně užívaném vozidle a na poškození garáží. To, že se skutek, kdy se pachatel zmocní motorového vozidla kvalifikuje jako trestný čin neoprávněné užívání cizí věci je z toho důvodu, že tento čin vykazuje znaky jak skutkové podstaty trestného krádež, tak skutkové podstaty trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, ale tento je pro pachatele příznivější. Pokud ale již ze zjištěných okolností víme, že se zmocnil vozidla s jiným úmyslem, než jej neoprávněně užívat (což se pozná málokdy, ale je to možné), lze skutek již od prvopočátku kvalifikovat též jako krádež a započítat do něho i tuto škodu jako škodu způsobenou odcizením. Je to ale pouze formální vymezení a nic nemění na skutečnosti, že celková škoda zůstává pořád stejná.

          1. Děkuji. Je totiž vidět, že výborně znáte praxi. Vaše odpovědi jsou fundované.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Virtuální prohlídka města Humpolec

Po Úno 1 , 2010
Na serveru VirtualTravel.cz si nyní můžete prohlédnout některá místa v Humpolci virtuálně. Odkazy na jednotlivá místa naleznete v článku. Čtěte dále:   Opilý řidič havaroval u Kletečné na Pelhřimovsku, skončil na záchytce a přišel o řidičský průkaz

You May Like

Témata