Ranní ptáčata se vydají vítat ptačí zpěv na Křemešník

Vítání ptačího zpěvu se stalo akcí, na kterou začátkem května vyrážejí stovky lidí na mnoha místech po celé Evropě. Jedním z těchto míst bude i Křemešník u Pelhřimova.

 

„Smyslem vítání ptačího zpěvu je seznámit nejširší veřejnost s hlasy našich opeřenců a přiblížit jim jejich život,“ vysvětluje Pavel Koubek z pořádajícího občanského sdružení Zelené srdce. Putování za hlasy ptáků po okraji přírodní rezervace je určeno opravdu pro ranní ptáčata, protože od hotelu na Křemešníku se účastníci vydají v sobotu 8.5.2010 takřka ještě za tmy a to ve 4,30 hodin. „Jen tak je totiž možné slyšet jednotlivé probouzející se opeřence a rozeznat jejich písničky,“ vysvětluje Pavel Koubek, který bude průvodcem na této zajímavé akci.

Tradice Vítání ptačího zpěvu vznikla v roce 1983 v Birminghamu, kde místní ornitologové přišli s nápadem přivítat vždy na začátku května ptačí zpěv. Vítání ptačího zpěvu se pak stalo kampaní mezinárodní organizace pro ochranu ptáků BirdLife International. U nás je pořádáno od roku 1992 pod patronací České společnosti ornitologické.

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Noc vědců bude v Humpolci, vinobraní v Počátkách

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Město pro byznys 2010: Nejvíce se vyplatí podnikat v Jihlavě

St Kvě 5 , 2010
Letošní třetí ročník celorepublikového srovnávacího výzkumu Město pro byznys, který pravidelně hodnotí podmínky pro podnikání v  regionech České republiky, přinesl výsledky za Kraj Vysočina. V konkurenci patnácti hodnocených měst v tomto regionu dosáhla na vítězství krajská metropole Jihlava. Humpolec letos skončil na 4. místě, druhý byl Havlíčkův Brod a třetí Pelhřimov. Čtěte dále: […]

You May Like

Témata