V Pelhřimově má zakotvit Tesco Expres

14

Na Vysočinu míří další supermarket Tesco, své brány by měl otevřít přímo v centru královského města. Na celé Vysočině fungují zatím pouze dva obchody společnosti Tesco – jeden v Jihlavě, druhý v Telči. V Pelhřimově tak s největší pravděpodobností přibude třetí vysočinská pobočka.

Nový obchod by měl zaplnit prázdné prostory po zrušeném obchodu Albert, který sídlil v obchodním domě Vysočina v Solní ulici. Kdy začne být Tesco v provozu, zatím společnost z obchodních důvodů prozradit nechce, ale podle informací z letáku náborové kampaně zaměstnanců by mělo Tesco Expres v Pelhřimově otevřít pravděpodobně na konci prázdnin. Jak informoval pelhřimovský úřad práce, mají od společnosti nahlášeno 12 nových pracovních míst. V současné době také řetězec už řeší příjezdové místo pro zásobovací kamiony.


Že se přímo v centru Pelhřimova otevře nový supermarket, neví ani tamní obyvatelé. Zatím se o něm nahlas mluví pouze na pelhřimovské radnici.


(Zdroj: Pelhřimovský deník)

Čtěte dále:   Parkování v centru Pelhřimova je dražší. Připlatí si hlavně místní

myska

14 thoughts on “V Pelhřimově má zakotvit Tesco Expres

  1. Tak dneska jsem se dozvěděl nějaké nové drby ohledně nových obchoďáku v Humpolci. Upozorňuji, že jsou to drby co jsem slyšel v hospodě, a nejsou absolutně zaručené. Ale … Na autobusáku prý žádný Kaufland nebude. Ten prý bude místo Penny na křižovatce u Vodaku (bývalý Plus). Místo původního autobusáku bude Tesco – a to né žádný Epress, ale skutečné plnohodnotné Tesco. Dále zde bude pár obchůdků navíc, jako třeba prodejna s oblečením Kik. Autobusák se nikam k Icomu k benzínce stěhovat nebude, ale bude na parkovišti vedle autobusáku (tam co se teď upravuje). Mám to od človíčka, co prý tohle ví na 100%. Na úřadě je toto prý již schváleno. Možná by se nám k tomu mohl vyjádit někdo ze zastupitelstva, kdo čte Humpoláka a ví, jak se situace má, a co je na těchto drbech pravdy. Pokud tedy nejsou zavázáni nějakým mlčením před realizací. 🙂 Což je zcela jistě možné.

    1. Co máme informace:
      Kaufland místo Plusu, je to věc mezi těmito řetězci, ale oficiálně o tomto nic nevíme.
      Autobusák, je majetkem ICOMU, ale územní plán nedovoluje stavbu obchodního domu. ICOM by musel požádat o změnu a to zatím nikdo oficiálně neudělal. Změnu by muselo schvalovat zastupitelstvo a celá realizace změny není nic automatického a rychlého. Minimální doba tak dva roky, takže pokud vůbec by se mělo něco takového realizovat, je to na příštím zastupitelstvu. Jinak snad uznáte sami, město nemůže diktovat majiteli pozemku, co s ním má dělat.
      Autobusák na parkovišti – parkoviště je majetkem města a o něčem takovém se neuvažuje.
      Tesco má zájem o menší města a Humpolec není asi vyjímkou. To je asi tak jediný fakt z těch všech doměnek a fám.
      Pokud chcete oficiální stanovisko města , oslovte je standartní cestou a odpověď přetiskněte.
      Závazek mlčení, ten jsme opravdu nedávali??!!

      Jiří Maryška a Karel Kratochvíl

      1. Vše orientovat na spotřebu a zastavět města super / hyper markety je samozřejmě zrůdnost a život je pak stále víc k nežití, to je zcela bez debat. Na druhou stranu lidská blbost a nenažranost je to co k tomuhle dává nejlepší podmínky. Nikdy by se tohle nestalo kdyby v sobě lidé měli více skromnosti.

    1. Dobry den
      Nevite prosim nekdo kde se necha nahlednout do planu uvazovaneho obchvatu mesta Humpolce?
      „Údajne“ jiz zastupitelstvo schvalilo trasu kudy obchvat povede.
      Rad bych vedel jaka trasa byla vybrana.

      PS:Dle meho nazoru diky provedenym a zamyslenym zmenam v dopravni infrastrukture, nebude totiz jine mozne reseni.

      1. Co je pravdy na tom, že z Lnářské kolem bývalého Sukna bude jednosměrka. Je to pravda? další počin chytrých hlav

        1. kdo zase tuhle fámu vypustil ? vždyť i projekt byl na obousměrnou ulici a viselo to i na stránkách města.

  2. A co je pravdy na tom, že na závodišti Zlaté podkovy bude zřízen Disneyland a že na Horním náměstí náměstí bude vztyčena bronzová socha prezidenta Václava Klause a že……
    :-))

    1. Nic, protože na závodišti bude po vítězných oranžových volbách zřízen pracovní tábor pro utlačovatele a vykořisťovatele dělníků, rolníků a dalších obyčejných lidí. A na náměstí bude jiná socha. Prý nějaké zátiší s kolotočem a bradavicí.

      1. Nic, protože na závodišti bude po vítězných TOP-modrých volbách zřízen pracovní tábor pro dělníky, rolníky a další obyčejné lidi. A na náměstí bude jiná socha. Prý nějaké zátiší s modrým ptákem kouřícím fajfku…..

        Tyhle invektivy mi už přijdou trochu omleté…

        1. nechápu invektivu „obyčejný člověk“ pro dělníky, zemědělce atd.
          Kdo může o druhém říci že je to obyčejný člověk? Znám hodně lidiček, co pracují v průmyslu nebo v zemědělství a rozhodně obyčejní nejsou. Ani svými dovednostmi ani svými znalostmi.
          Výraz obyčejný člověk byl hojně používán bolševíkem, ve snaze seřadit neschopné a schopné lidi do jedné lajny.

          Výsledek voleb je odrazem většinového smýšlení občanů ČR. Ostatní ukáže čas.

          1. Výraz obyčejný člověk rád vysvětlím.
            Je míněno, že to je člověk,který nemá kolem sebe hafo známých vysoce postavených kamarádíčků a právníků, kteří mu umí radit a mnohdy ho vysekají ze všech malérů.
            Je to člověk, který se u soudu nedovolá spravedlnosti, protože právě ti právní poradci traktoristovi radit nebudou, ale radí právě tomu vychčijonovi.

            Výraz obyčejný člověk se hodí i na ty babky, které budou čochtat k doktorum z přesunutého autobusového nádraží, protože majiteli je to jedno a když to nesype tak se pozemek prodá a je to. Takový člověk má svobodu, ale rozhodují jiní.A radnice ve svobodě nemůže dělat nic, jen šoupat nohama.
            Není to o umu, bohužel.

          2. Takže mladý, zdravý, inteligentní, protekční karierista je tím pádem neobyčejný člověk ? Tak to jsi trochu mimo.
            Každý obyčejný člověk může být strůjcem svého osudu. Obyčejný lékař, obyčejný právník, obyčejný politik, obyčejná pomocná síla v kuchyni, obyčejný feťák, obyčejný vrah, obyčejný pedofil.
            Už to chápeš ?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Noc kostelů otevře dveře

Út Kvě 25 , 2010
Nadcházející víkend nebude pouze ve znamení voleb, ale v pátek 28. května proběhne také mezinárodní akce nazvaná Noc kostelů, která se podruhé uskuteční i v České republice. Jindy povětšinou zavřené dveře kostelů se otevřou k návštěvě pro všechny lidí dobré vůle ke společnému setkání a k objevování krásy křesťanských staveb. […]

You May Like

Témata